search

Ons nieuws van vrijdag 16 maart 2018

Dood van [....] was nodig in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Dood van [....] was nodig in 'The Walking Dead'

Geheel raar is dit uiteraard niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Niet iedereen was blij met de dood van het personage Carl in de zombieserie The Walking Dead. Het verhaal loopt nu namelijk anders dan in de comics. Robert Kirkman vond het ook schokkend, maar kan zeker leven met de dood van het personage van Chandler Riggs.

Tijdens een Tumblr Q&A sprak de Walking Dead-bedenker over het heen gaan van Carl:

"Carl was een van mijn favorieten en Chandler Riggs was een belangrijk onderdeel van de show vanaf dag één... Dus het is nog steeds een schok. Het is niet als Andrea's dood in de comics, wat erg schokkend van me was, en toch was ik er 100 procent verantwoordelijk voor. Maar ik wist dat het nodig was voor het verhaal en dat het zou leiden tot interessante ontwikkelingen om dingen in beweging te houden... Dat is ook met Carl in de show. Het schokt... maar wetende wat het gevolg is maakt het een stuk makkelijker."

In Nederland zendt FOX de serie uit, maandags om 22.00 uur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' gaat meer lijken op moederserie
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' gaat meer lijken op moederserie

Spin-off draagt nu overeenkomsten met de oorspronkelijke show.

Dit vierde seizoen zal AMC-serie Fear the Walking Dead meer dan ooit gelijkenissen tonen met moederserie The Walking Dead. Dat laat cameraman Michael E. Satrazemis weten in een gesprek met Entertainment Weekly. De bedoeling is dat er meer van die show overgenomen wordt voor de spin-off.

"Dit seizoen brengt echt een nieuwe look en een nieuw gevoel met zich mee. We gooien het verhaal nog een tree hoger en de boel wordt nu steeds unieker," aldus Satrazemis. De serie krijgt dit nieuwe seizoen verder meer het gevoel van een western; "dat doen we door bijvoorbeeld wijde shots te maken en wat langzamer te snijden."

Kortom: de serie krijgt een minireboot met dit vierde seizoen. Showrunner Dave Erickson is vertrokken en dit seizoen nemen Andrew Chambliss en Ian Goldberg het van hem over. Daarnaast is er geen groot tijdsverschil meer tussen de twee series, waarmee crossovers ook makkelijker worden.

In de Verenigde Staten gaat het vierde seizoen van start op 15 april. In Nederland is de serie vermoedelijk op Fox te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Wright over Bernard in 'Westworld' S2
Series / Nieuws

Jeffrey Wright over Bernard in 'Westworld' S2

Let op: alleen lezen als je het eerste seizoen gezien hebt.

Nog een paar weken en dan begint HBO met uitzendingen van het tweede seizoen van Westworld. Nu dat moment langzaamaan dichterbij komt, geeft HBO ook wat nieuwe details vrij. Vandaag mocht acteur Jeffrey Wright vertellen over Bernard, die het tweede seizoen niet heel eenvoudig blijkt te beginnen.

"Hij heeft wat cognitieve uitdagingen als de eerste afleveringen van seizoen twee beginnen en er wachten hem wat extra uitdagingen terwijl hij bepaalde dingen moet zien te verwerken," aldus Wright. De tijdelijke dood van Bernard heeft dus bepaalde problemen veroorzaakt.

Hij bevindt zich verder in een unieke uitganspositie. "Hij heeft bepaalde gevoelens van trouw voor allebei te kanten en ik geloof dat daarin een belangrijke overweging voor hem ligt. Ik denk dat hij met zijn brein, en de sociale situatie om hem heen, hij misschien vooral kijkt naar kwesties als: waar ben ik? Waar pas ik binnen dit alles?"

Vanaf 22 april is de serie weer te zien op HBO en in Nederland op Ziggo Movies & Series XL.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maak wellicht wekelijks nieuwsprogramma
Series / Nieuws

Netflix maak wellicht wekelijks nieuwsprogramma

Maar past dat wel binnen de contentstrategie?

Netflix maakt momenteel vooral documentaires, series en films. Maar een reality serie die het wekelijks nieuws bekijkt, heeft men nog niet. Daar lijkt op termijn verandering in te komen. Netflix kijkt volgens MarketWatch naar de mogelijkheid om een "wekelijks nieuws magazine" te maken, dat moet lijken op het Amerikaanse 60 Minutes.

Er is binnen de Amerikaanse markt nog geen tv-serie die kijkt naar beide kanten van het politieke spectrum. Daar wil men op inspelen, maar het is wel ingewikkeld. Netflix moet dan immers nieuws gaan maken en dat is behoorlijk prijzig. Nieuwsprogramma's zijn dan ook bijna nooit winstgevend.

Daar komt nog eens bovenop dat de marktstrategie van Netflix eigenlijk dit soort content uitsluit. Men wil het liefst immers content maken zonder vervaldatum. Nieuwsprogramma's vallen niet in die categorie. Maar tegelijk zou het wel een mooie toevoeging voor Netflix zijn, dat ook al steeds meer doet met talkshows. Zo maken David Letterman, Joel McHale en Michelle Wolf al talkshows.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.