search

Ons nieuws van donderdag 17 mei 2018

Krijgt 'Designated Survivor' dan toch nog een vervolg?
Series / Nieuws

Krijgt 'Designated Survivor' dan toch nog een vervolg?

Misschien komt er nog redding vanuit het Netflix kamp...

Geoffrey Ketels

Fans van President Kirkman hoeven dan toch misschien nog niet helemaal te wanhopen. Nadat eerder bekend raakte dat het tweede seizoen van het politieke drama 'Designated Survivor' ook het laatste zou zijn heeft Netlix nu laten uitschijnen dat het gesprekken voert met de internationale producer eOne. Ondanks het feit dat dit uiteraard nog niet meteen iets hoeft te betekenen geeft het fans wel terug een beetje hoop.

Eerder verraste ABC vriend en vijand door te stellen dat het vanwege tegenvallende ratings geen vervolg zou bestellen voor de serie Designated Survivor. In een verklaring liet ABC president Channing Dungey het volgende optekenen; "Op het einde van de rit waren we toch niet meer zo overtuigd van het creatieve pad van deze serie in vergelijking met onze andere projecten".

Ondanks het feit dat de ratings inderdaad lager liggen bij het tweede seizoen moet het gezegd dat de reeks toch nog steeds erg mooie cijfers weet te realiseren op vlak van uitgesteld kijken. Het spreekt voor zich dat dit in de kaart speelt van Netflix. De connectie tussen Netflix en Designated Survivor is bovendien niet nieuw. Nu reeds is Netflix namelijk eigenaar van de internationale streaming rechten van Designated Survivor.

Wat denk jij? Biedt Netflix de uitkomst voor Designated Survivor?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Lethal Weapon' veel korter
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Lethal Weapon' veel korter

13 afleveringen in plaats van 22.

Het derde seizoen van Lethal Weapon krijgt niet alleen een nieuwe hoofdrolspeler in de vorm van Sean William Scott, maar ook een verminderd aantal afleveringen. Incidenten op de set leidden tot het ontslag van een van de hoofdrolspelers, die zich op de set misdragen zou hebben.

Het komende nieuwe seizoen zal dertien afleveringen duren, in plaats van de gebruikelijke tweeëntwintig. Dat komt omdat Fox eerst wil zien of de dynamiek tussen Sean William Scott en hoofdrolspeler - en oudgediende - Damon Wayons wel werkt en kijkers er wel van houden om een nieuwe acteur te zien.

Het verhaal gaat dat Scott de broer van Riggs speelt, waarmee hij dus niet hoeft te proberen hetzelfde te acteren als de ontslagen Clayne Crawford. In de finale van de tweede reeks zagen we overigens hoe Crawfords Riggs werd doodgeschoten. De kans is groot dat Scotts personage ten tonele verschijnt, op zoek naar wraak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD' S6 in zomer 2019 te zien
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD' S6 in zomer 2019 te zien

ABC bewaart de afleveringen lange tijd.

Het zesde seizoen van Agents of SHIELD zal al in de zomer te zien zijn. De serie werd deze week vernieuwd voor een korter seizoen, en nu stelt Entertainment Weekly dat het kortere seizoen een tijdje bewaard zal worden en niet pas in december start zoals het vijfde seizoen van de serie deed.

Ook is zeker dat het nieuwe seizoen pas na Avengers 4, dat vanaf 3 mei 2019 in de bioscoop te zien is, op televisie debuteert. De serie krijgt in de volgende reeks zo'n dertien afleveringen en wordt daarmee een stuk korter dan normaal. Dat komt enerzijds door de hoge productiekosten, die anderzijds gecombineerd worden met relatief lage kijkcijfers.

Dat de Marvel-serie toch nog even door mag, is verder wel mooi, want het laat de toewijding van ABC en Disney zien aan dit soort franchises, waar de serie het verhaaltechnisch ook steeds beter doet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch weer '24'-revival in de maak
Series / Nieuws

Toch weer '24'-revival in de maak

Mogelijk met Kiefer Sutherland!

Had je gedacht dat het definitief voorbij was voor 24? Think again. Fox heeft laten weten dat het weer een nieuwe versie van de actieserie gaat maken. Toen de serie in 2001 begon, volgden we nog geheim agent Jack Bauer, die gespeeld werd door Kiefer Sutherland. De serie stopte in 2010, maar keerde in 2014 terug met een korter seizoen. Vervolgens bracht 2016 ons 24: Legacy met Corey Hawkins.

En nu gaat televisiezender Fox het gewoon weer proberen. Volgens Deadline werken bedenkers Joel Surnow en Bob Cochran aan een "mogelijke" nieuwe versie van de serie. Er wordt al langer gedacht over mogelijkheden, zo werd er gesproken over een vernieuwing van het format, waarbij een vrouwelijke advocaat maar 24 uur heeft om haar cliënt vrij te krijgen uit de dodencel.

Ondertussen overweegt men ook andere nieuwe invalshoeken, zoals toch maar weer een nieuw seizoen met Sutherland in de hoofdrol. Wat het ook wordt - Fox zegt dat het er nu al naar uitkijkt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.