search

Ons nieuws van donderdag 16 augustus 2018

Joel Kinnaman tekent voor ruimteserie Apple
Series / Nieuws

Joel Kinnaman tekent voor ruimteserie Apple

De acteur speelt een hoofdrol in de nieuwe show van Ronald D. Moore.

Acteur Joel Kinnaman zal voorlopig verbonden blijven aan dure, ambitieuze science fiction televisie. Nadat hij eerder speelde in Netflix-serie Altered Carbon, heeft hij nu getekend voor een hoofdrol in de nieuwe serie van Ron Moore. Die maakt een sci-fi serie die zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis.

In die alternatieve geschiedenis is de ruimtewedloop nooit gestopt en is de mensheid ver voorbij de barrières gereisd die wij niet geslecht hebben. De serie wordt gemaakt door Sony Pictures Television en Tall Ship Productions voor de nog te lanceren streamingdienst van Apple.

Nu zijn er naast Kinnaman nog twee castleden gevonden: Sarah Jones en Michael Dornan. De bedoeling zou zijn dat Kinnaman NASA-astronaut Edward Baldwin speelt en Dorman en Jones het koppel Gordo en Tracy Stephens - eveneens astronauten. Helaas weten we verder nog niets over hun rollen, of over de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Westworld' totaal anders
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Westworld' totaal anders

Alles wordt weer anders dan we verwacht hadden...

De showrunners van Westworld beloven een radicale verandering in het derde seizoen. Lisa Joy en Jonathan Nolan wisten met het tweede seizoen minder indruk te maken, door een wat opgeblazen verhaal en misschien iets teveel complexiteit. Maar HBO zag er brood in nog een nieuwe reeks te bestellen.

Vandaag hinten Nolan en Joy er in een interview met The Hollywood Reporter naar waar het nieuwe seizoen heen zal gaan. Waarschijnlijk speelt veruit de meeste actie zich buiten de parken af: "Het wordt een radicale verandering. Wat zo meeslepend is aan deze personages, is dat het geen mensen zijn. Zoals we in de serie al zeggen, mensen zijn gebonden door dezelfde cyclussen als de hosts, op sommige manieren zelfs op kleinere schaal. Je kan niet van de menselijke personages verwachten dat ze het verhaal dat wij vertellen kunnen weerstaan en overleven. De hosts hebben een andere versie van sterfelijkheid, een andere blik daarop. Ik geloof dat dit vooral duidelijk is bij Dolores, zoals zij het zegt, is er een visie, een groter doel. Een existentieel iets, dat eeuwen duurt om te realiseren. En dat is een fascinerend verhaal om mee bezig te zijn."

De derde reeks is dan ook als een nieuw begin, waarbij het team alles opnieu moet uitwerken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende trailer 'The Romanoffs'
Series / Trailer

Indrukwekkende trailer 'The Romanoffs'

De nieuwe serie van Mad Men-bedenker Matthew Weiner.

De indrukwekkende cast van Amazon-serie The Romanoffs staat centraal in de eerste trailer die voor de serie werd vrijgegeven. Een eerdere spot die we te zien kregen, diende vooral ter introductie van de vele grote namen die eraan verbonden zijn en nu zijn er dus echte beelden te zien van de serie van Matthew Weiner.



The Romanoffs is een serie die elke week weer een nieuw verhaal vertelt. Elk verhaal is dat van iemand die ervan overtuigd is familie te zijn van de voormalige Tsarenfamilie. Het is een komedie, en dus niet zozeer een dramaserie. Dat is niet heel vreemd, want het uitgangspunt leent zich heel erg voor komische situaties, zoals we in de trailer ook duidelijk zien.

Weiner heeft alle acht de afleveringen geregisseerd en is showrunner. Verder zijn Mad Men-schrijvers Semi Chellas en Andre en Maria Jacquemetton aan de show verbonden. Vanaf 12 oktober te streamen op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen