search

Ons nieuws van donderdag 5 september 2024

'Kameleon': AfroBelg op zoek naar zijn identiteit
Recensie

'Kameleon': AfroBelg op zoek naar zijn identiteit

Een multiculturele Trainspotting op zijn Vlaams met een Alfie-saus. Niet erg origineel, maar kijkt wel lekker weg.

Regie: Safi Graauw, Michael Abay | Cast: Noa Tambwe Kabati (Chris), Namzoya Abdulwahid (Kofi), Tama Theophore Kabeya (Blackson), Britt Hellinx (Tina), Skaffa (Murat), Ayana Doucouré (Julia), Marijke Pinoy (Lize), Frank Lammers (Huub), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-30 minuten | Jaar: 2024

Kinderen van migranten hebben het niet gemakkelijk in België. Vooral niet in een stad als Antwerpen, waar 'eigen volk eerst' de toon zet. Deze jongeren zoeken naar en worstelen met hun identiteit. Acteur en danser Malik Mohammed, die op twintig kilometer van Antwerpen opgroeide, kan het weten. Hij stak zijn ervaringen in Kameleon, waarvoor hij samen met Kristof Hoefkens het script schreef. Ongebaande paden betreedt deze Vlaamse serie niet, maar er zit zeker authenticiteit in deze dramedie.

Zoals het komedierecept voorschrijft moeten personages geobsedeerd zijn, zodanig dat ze pas functioneren wanneer ze hun doel najagen. Maar daardoor creëren ze chaos in hun wereld. In Kameleon wil de jonge Chris koste wat het kost acteur worden. In feite is hij dat al, maar dan zonder werk. Zijn kleur, herkomst en financiële situatie vormen hindernissen. Voor een AfroBelg – zoals hij zich op zijn T-shirt bekendmaakt – behoort racisme tot het dagelijkse leven. Bovendien woont hij op het Kiel, de sociaalwoonwijk in Antwerpen die geassocieerd wordt met multiculturaliteit, armoede en criminaliteit.

Chris lijdt aan tunnelvisie. Hij luistert naar niemand. Ook niet naar zijn zussen die vinden dat hij een voltijdbaan moet zoeken. Gelukkig heeft hij trouwe jeugdvrienden: optimist Blackson die voor alles een oplossing vindt, amateurrapper Koffi die nog zoekt naar zijn talenten en alleenstaande moeder Tina die vreest dat haar ex haar dochter zal opeisen. Wanneer Chris na een racistisch incident in conflict komt met de plaatselijke crimineel (gespeeld door de perfect gecaste Nederlandse rapper Skaffa), belandt hij in een neerwaartse spiraal die hem steeds verder in de schulden brengt.

De serie begint als Lola Rennt in Guy Ritchie-stijl met invloeden van Patser van regieduo Adil & Bilall. Maar er zijn nog meer echo's van bekende films in de serie – tot zelfs Entrapment. Wanneer Chris dagdroomt, zit je al snel bij Billy Liar. De makers hebben echter vooral naar Alfie en zijn remake gekeken, getuige het rechtstreeks aanspreken van het publiek, het bevriezen van het beeld en dialoogscènes tussen de protagonist en zijn spiegelbeeld. Nieuw is dit zeker niet. Na enkele afleveringen wordt die postmoderne stijl overigens ingeruild voor een meer klassieke.

Inhoudelijk merk je vooral de invloed van Trainspotting, al zijn de vrienden in deze serie engeltjes in vergelijking met de Schotse junkies uit die klassieker. Bet zoals in Danny Boyles film slaan egoïsme en verraad gaten in de saamhorigheid van de groep, maar Kameleon gaat voor een positief coming-of-ageverhaal, zonder hoofdpersoon die op de vlucht slaat voor zijn problemen en de schadelijke invloeden van zijn omgeving. Scenarist Mohammad vindt daarvoor een origineel en optimistisch Neil Simon-achtig alternatief.

Doordat de hoofdpersonages worden getoond met al hun tekortkomingen, worden ze heel menselijk. De meest opvallende vertolking is die van Tama Theophore Kabeya, die als Blackson heel evenwichtig ernst en komedie kan vertolken zonder een seconde te overacteren. Maar enkele randfiguren zijn iets te karikaturaal: de vreemde postbode, de nare pleegvader van Kofi en de familieleden van Chris' vriendin die hun racisme amper verborgen kunnen houden. De 'manager' van Chris ontsnapt daar dan weer aan omdat Frank Lammers in tafelschuimermodus zijn rol ingehouden speelt.

Helaas treft de humor niet altijd doel, omdat sommige grappen te nadrukkelijk of te flauw zijn. Een misplaatste cameo irriteert, een aangebrande mop wordt uitgemolken omdat de makers denken dat de toeschouwers deze niet begrepen heeft, een pratende hond duikt uit het niets op en de castingdame heeft nog nooit van Clint Eastwood gehoord. De serie had ook iets gestroomlijnder gekund; sommige scènes lijken er nogal losjes ingestoken of voegen niets toe aan het verhaal. Maar in haar totaliteit heeft deze serie zeker haar verdiensten. En na aflevering drie ga je zeker niet meer afhaken.



Kameleon is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better': corrupte politie-inspecteur wil haar leven beteren
Recensie

'Better': corrupte politie-inspecteur wil haar leven beteren

Deze Britse misdaadserie moet het niet hebben van gillende sirenes en spectaculaire schietpartijen, maar van onderlinge relaties en morele keuzes.

Regie: Jonathan Brough, Pier Wilkie | Cast: Leila Farzad (Louisa Slack), Andrew Buchan (Col McHugh), Samuel Edward-Cook (Ceri Davies), Zak Ford-Williams (Owen Davies), Gary Cooper (Bulgey), Anton Lesser (Vernan Marley), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 56-60 minuten | Jaar: 2023

Een vrouw met een sjaal voor haar gezicht zoekt voorzichtig haar weg in een donkere opslagruimte. Haar zaklamp verlicht bakjes met cocaïne op een tafel in de hoek. Met een plastic zak pakt ze een vuurwapen van de grond wanneer haar aandacht wordt getrokken door een rochelend geluid. Even verderop ligt een man badend in zijn eigen bloed. Hij leeft nog. De vrouw kijkt hem even aan, maar verlaat stilletjes het pand zonder hulp in te schakelen. Maak kennis met Louisa Slack, hoofdinspecteur bij de politie van Leeds.

Lou is door en door corrupt. Ze heeft haar status als topagent 'verdiend' door tips van upperclass-gangsterbaas Col McHugh, met wie ze al jaren bevriend is. Col helpt Lou en Lou helpt Col. Ze worden hier beiden financieel beter van. Allebei hebben ze geen enkele scrupules, ook al is hun pad bezaaid met moord, uitbuiting en drugsslachtoffers. Lou is als gewaardeerde familievriendin zelfs welkom op Cols chique dinertjes waar criminelen zich inlaten met legitieme zakenmensen. Alles verandert echter wanneer Lou's zoon een medisch ongeval krijgt en zij – rijkelijk laat – ineens een geweten ontwikkelt.

De misdaadserie Better draait vooral om de relaties tussen de personages. Lou en Col staan centraal, maar andere verhoudingen zijn minstens zo belangrijk, zoals de omgang met collega's en familie. Lou's man is volledig op de hoogte van haar louche praktijken en profiteert daar lekker van mee, maar ziet ook welke tol dit werk van haar eist. Op een gegeven moment vraagt hij Lou of ze doorgaat met beide 'banen', waarop zij antwoordt dat deze prima samengaan. Maar dat gaat natuurlijk niet. Vroeg of laat wordt ze gedwongen om een van haar gangstervriendjes op te pakken.

We krijgen ook een goed beeld van hoe Col zich verhoudt tot de mensen om hem heen. Hij is de charismatische baas, de bewonderde echtgenoot en de vader aan wie zoonlief nooit kan tippen. Col is goed met woorden en het bespelen van de gevoelens van zijn entourage. Als zijn relatie met Lou verandert, worden echter ook zijn zwakheden duidelijk. Nou ja, zwakheden? Col wordt eigenlijk steeds menselijker... 'Beter' zou je kunnen zeggen.

Het is echter de vraag of ook Lou beter kan worden. De een zegt dat ze haar recht op een zuiver geweten heeft opgegeven op het moment dat ze met Col in zee ging, maar een ander denkt dat iedereen nog te redden valt. Lou gaat te rade bij een ervaringsdeskundige uit het corrupte politiecircuit, die vindt dat alles opbiechten altijd zelfdienend is; de eigen last moet worden verlicht. Dit raakt aan een interessant vraagstuk uit de psychologie en biologie: bestaat echt altruïsme eigenlijk wel of is alle gedrag in wezen egoïstisch?

Met Lou worden mooi de verschillende kanten van dit vraagstuk verkend. Tijdens haar reis van moreel herstel vraagt de kijker zich constant af of zij zichzelf en haar geliefden niet gewoon voor de gek houdt. Wat tegen Lou pleit is dat ze tijdens haar rechtvaardigheidsmissie links en rechts mensen voor de bus blijft gooien om zelf niet te worden aangereden. Niet geholpen door haar harde, sarcastische persoonlijkheid, is Lou een onaangename protagonist. Als kijker gun je haar de verlossing eigenlijk niet. Deze vrouw liet in de openingsscène iemand voor haar ogen doodbloeden; kun je daar nog van terugkomen?

Leila Farzad heeft de juiste ambivalente uitstraling om Lou neer te zetten. Het ene moment is ze ongenaakbaar en zelfverzekerd, maar de kijker ziet later ook de twijfel en het morele conflict doorschemeren. Erg mooi zijn haar gesprekken met een vertrouwenspersoon die, met dank aan de vertolking van Anton Lesser, eigenlijk nog wel het meest sympathieke personage in de serie blijkt. Andrew Buchan maakt als Col zijn eigen emotionele reis en is een heerlijk acteur om in beeld te hebben. Hij is volkomen geloofwaardig als gedistingeerde drugsbaron die zichzelf wijsmaakt dat hij in wezen een fatsoenlijk mens is.

Better moet het niet hebben van gillende sirenes en spectaculaire schietpartijen. Dit is een sober verhaal over familie en vriendschap en hoe die relaties kunnen corrumperen. Het plot steekt – op een paar onlogische beslissingen van randpersonages na – goed in elkaar en de spanning in de dialogen en verhoudingen worden voelbaar gemaakt door de uitstekende cast. Maar weinig Britse misdaadseries doen dat beter.



Better is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krankzinnige bioscoopfilm uit juli met ster uit 'The Crow' en 'IT' stream je nu al thuis op de buis
Films / Specials

Krankzinnige bioscoopfilm uit juli met ster uit 'The Crow' en 'IT' stream je nu al thuis op de buis

Deze gloednieuwe actiefilm is nu al gewoon thuis te bekijken.

De comedy actiefilm Boy Kills World was twee maanden geleden nog in de bioscopen te zien. En nu is het al bijna zover: vanaf maandag stream je hem gewoon vanaf je bank.

Boy Kills World is een dystopische actie-comedy. De film is het regiedebuut van de Duitse Moritz Mohr. Het verhaal van de serie is gebaseerd op een verhaal dat Mohr schreef met scenarioschrijver Arend Remmers.

Vechtmachine


De film speelt zich af in een duistere, futuristische wereld waar corruptie en geweld de norm zijn geworden. Het verhaal volgt Boy, een doofstomme man met een levendige verbeelding, die opgroeit in een gewelddadige samenleving nadat hij zijn familie is verloren.

Een mysterieuze mentor traint hem tot een dodelijke, onstuitbare vechtmachine. Zijn handicap wordt omgezet in een superkracht. Hierdoor krijgt Boy de kans om de onderdrukkers die hem onrecht aandeden te confronteren.

Cast


De rol van Boy wordt gespeeld door Bill Skarsgård. Hem kun je onder andere kennen als Pennywise in de verfilming van It uit 2017. Ook speelde hij in Hemlock Grove, Barbarian, Castle Rock en is hij te zien in de nieuwe remake van The Crow.



Daarnaast zien we in Boy Kills World Jessica Rothe (Happy Death Day, La La Land) als June 24, Michelle Dockery (Downton Abbey, The Gentlemen) als Melanie en Isaiah Mustafa (Shadowhunters, It Chapter Two) als Benny.

Release


Boy Kills World ging in première in september 2023. In juni 2024 verscheen de film hier in de bioscoop. En nu is het al zover: we kunnen de film zeer binnenkort gewoon vanuit huis streamen.

Bekijk Boy Kills World vanaf maandag 9 september bij Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Nederlandse hitserie uit 2011 werd door Hollywood gejat en gekopieerd
Series / Specials

Deze Nederlandse hitserie uit 2011 werd door Hollywood gejat en gekopieerd

'Betrayal' is de Amerikaanse versie van een serie die in Nederland wel goed ontvangen werd.

Hollywood haalt vaak ideeën voor films en series uit andere landen. Je zou denken dat de uitwerking er dan op vooruit gaat, aangezien Hollywood de hoofdstad is van de entertainmentindustrie. Maar helaas worden de Amerikaanse versies er niet altijd beter op…

Het eerste seizoen van de Nederlandse thrillerserie Overspel werd in 2011 uitgezonden bij de VARA. Dit seizoen werd zo goed ontvangen dat er daarna nog 2 seizoenen verschenen, tot het einde van de serie in 2015.

Affaire


Na de eerste uitzending van Overspel werd de serie verkocht aan de Vlaamse zender VTM. Daar bleef het niet bij, want in 2013 werd de serie ook naar de Verenigde Staten gehaald. De Hollywood-versie genaamd Betrayal werd uitgezonden bij ABC.

Betrayal gaat over de complexe liefdesaffaire tussen de getrouwde fotografe Sara Hanley en de getrouwde advocaat Jack McAllister. Hun affaire heeft een reeks verwoestende gebeurtenissen als gevolg, die geen van hen beide van tevoren had kunnen zien aankomen.

Moordzaak


Jack is de advocaat van een machtig zakenman, Thatcher Karsten, die betrokken raakt bij een moordzaak waarbij de echtgenoot van Sara, Drew Stafford, als openbaar aanklager optreedt. De levens van Sara en Jack raken steeds verder verstrengeld door hun geheime relatie, terwijl de moordzaak de spanningen tussen hun families en carrières verhoogt.



De rol van Sara Hanley wordt gespeeld door Hannah Ware en die van Jack McAllister door Stuart Townsend. Als Thatcher Karsten zien we James Cromwell, als Drew Stafford Chris Johnson en als Elaince McAllister Wendy Moniz.

Rotten Tomatoes


De Amerikaanse versie werd lang niet zo goed ontvangen als de Nederlandse: Betrayal krijgt slechts een score van 8% op Rotten Tomatoes.

Niet geheel verbazingwekkend is Betrayal momenteel dan ook nergens te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De blonde superster Hayden Panettiere kon tijdens 'Heroes' de charmes van haar tegenspeler niet weerstaan
Series / Celebrity

De blonde superster Hayden Panettiere kon tijdens 'Heroes' de charmes van haar tegenspeler niet weerstaan

Tijdens de opnames van Heroes vond Hayden Panettiere niet alleen professioneel succes, maar ook de liefde in haar co-ster Milo Ventimiglia, een relatie die veel media-aandacht trok.

Hayden Panettiere, bekend van haar rol in de hitserie Heroes, vond tijdens de opnames niet alleen professioneel succes, maar ook romantiek. Terwijl ze samenwerkten aan de serie, sloeg de vonk over tussen haar en mede-acteur Milo Ventimiglia. Hun relatie trok veel aandacht, mede door het aanzienlijke leeftijdsverschil.

Heroes, een Amerikaanse superheldensciencefictiondrama, kwam uit in 2006. Panettiere, in de serie bekend als Claire Bennet, deelde het scherm met Ventimiglia die de rol van Peter Petrelli speelde. Al snel bloeide er een relatie op tussen de twee, wat hen tot een hot topic in de media maakte. Panettiere was toen 18 jaar, terwijl Ventimiglia 29 was, wat resulteerde in een leeftijdsverschil van 11 jaar.

De breuk


Ondanks de intense mediabelangstelling leek het stel een sterke band te hebben, zowel op als buiten de set, terwijl ze probeerden hun relatie zoveel mogelijk privé te houden. Ze bleven twee jaar samen voordat hun relatie in 2009 eindigde. De breuk zou waarschijnlijk te wijten zijn aan het leeftijdsverschil en de verschillende levensfasen waarin ze zich bevonden.

In een interview met The Journal gaf Ventimiglia later toe dat hij "het nooit meer zou doen", maar hij benadrukte ook dat hij niets zou veranderen aan wat ze samen hadden. Ondanks hun breuk bleef hun relatie respectvol en bleven ze goed samenwerken aan Heroes. De fans bleven evenveel van zowel de serie als het koppel houden.

Heden


Hoewel hun romantische relatie eindigde, heeft hun werk in Heroes een blijvende impact gehad. Vandaag de dag zijn zowel Panettiere als Ventimiglia nog steeds succesvolle acteurs met nieuwe projecten.

Bekijk op instagram



Na Heroes speelde Panettiere onder meer in de serie Nashville, waar ze de rol van Juliette Barnes vertolkte. Deze rol leverde haar veel lof en hoge kijkcijfers op. Daarnaast is ze te zien in de film Amber Alert. Ventimiglia zette zijn carrière voort met de rol van Jack Pearson in de hitserie This Is Us, wat hem veel bekendheid en respect in Hollywood opleverde. Beide acteurs zijn sindsdien niet meer weg te denken van het scherm.

Ook interessant
Dit zijn de enorme bedragen die Michael C. Hall betaald krijgt voor zijn enige hit: 'Dexter'
Sinds zijn avontuur als Dexter begon in 2006 heeft Michael C. Hall een indrukwekkend salaris opgeleverd. Waar het begon als een bescheiden salaris van... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg op 'Dahmer'-serie: 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' is net zo heftig als gruwelijk
Series / Trailer

Vervolg op 'Dahmer'-serie: 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' is net zo heftig als gruwelijk

Na het succes uit 2022 krijgen we een nieuwe heftige serie over monsterlijke moorden.

Netflix heeft de officiële en volledige trailer voor Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, de nieuwe true-crime serie van Ryan Murphy en Ian Brennan, online gezet.

Deze miniserie is het vervolg op de succesvolle serie Dahmer uit 2022 en vertelt het waargebeurde verhaal van de Menendez-broers, die in 1996 werden veroordeeld voor de moord op hun ouders, José en Mary Louise ‘Kitty’ Menendez.

Monsters


Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story duikt in de geruchtmakende zaak die de wereld in zijn greep hield en waarbij het publiek begon te twijfelen over wie nu de echte monsters in dit verhaal waren.

Volgens het OM waren ze uit op de erfenis van hun familiefortuin. De broers hielden echter vol - zelfs nu nog, nu ze hun levenslange gevangenisstraffen uitzitten - dat ze tot deze daad waren gekomen uit angst voor een leven dat draaide om fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun ouders.

Deze maand


De serie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is vanaf 19 september te zien op Netflix.



De cast bestaat uit onder meer Javier Bardem (José Menendez), Chloë Sevigny (Mary Louise ‘Kitty’ Menendez), Nicholas Alexander Chavez (Lyle Menendez), Cooper Koch (Erik Menendez), Nathan Lane (Dominick Dunne) en Ari Graynor (Leslie Abramson).

Lees ook
Angstaanjagende nieuwe serie van 'American Horror Story'
De nieuwe serie Grotesquerie laat zich omschrijven als volgt: een reeks gruwelijke misdaden heeft een kleine gemeenschap opgeschrikt. Detective.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actiefilm met futuristisch tintje en $3,6 miljard staat direct bovenaan de Top 10 van Prime Video
Series / Nieuws

Actiefilm met futuristisch tintje en $3,6 miljard staat direct bovenaan de Top 10 van Prime Video

Het toekomstige Californië is aanmerkelijk minder zonnig in deze komedie met een futuristisch tintje.

John Cena's nieuwste film is gemaakt door Amazon Studios en speelt zich af in de nabije toekomst. Californië is op haar retour en heeft een bedenkelijke oplossing gevonden voor dit probleem.

In Jackpot! van regisseur Paul Feige, die eerder Bridesmaids maakte, bestaat er een aparte loterij in het jaar 2030. In deze loterij is de dagelijkse winnaar vogelvrij, tenzij diegene het einde van de dag haalt.

Regels


Voormalig kindacteur Katie (Awkwafina) komt naar Los Angeles in de hoop om het als volwassene te maken in de filmwereld. Ze vindt woonruimte en besluit een lot te kopen.

Katie wint de grootste pot ooit, een bedrag van maar liefst $3,6 miljard, maar ze is totaal niet op de hoogte van de regels. Noel (John Cena) is een 'loterijbeschermer' van beroep, en hij biedt aan om haar gedurende die dag in leven te houden in ruil voor een percentage van het bedrag.

Knipoog


De film heeft veel grappen en gevechtsscènes met een knipoog naar de oppervlakkige cultuur van Los Angeles. De Prime Video-kijkers weten deze combinatie duidelijk te waarderen.



Jackpot! kun je streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Netflix-serie is net een duistere versie van 'Percy Jackson'
Series / Specials

De nieuwste Netflix-serie is net een duistere versie van 'Percy Jackson'

De mythologische elementen zijn groots aanwezig, maar krijgen een duisterder randje.

De Griekse mythes komen opnieuw tot leven in Percy Jackson and the Olympians en de Disney-serie heeft een groot publiek bereikt. Netflix komt op zijn beurt met een verhaal van epische proporties, waarin de goden zich nog steeds temidden van de mensheid bevinden.

De serie KAOS is onlangs in première gegaan en brengt het verhaal over de Griekse goden die in een gigantische villa wonen. De toon is niet zo licht als in de verfilming van Rick Riordans boekenserie. De goden zijn weliswaar ook in KAOS zelfzuchtig, maar de makers konden dit op een meer uitgesproken manier laten zien. Verder is er sprake van een belangrijke profetie, waarin de serie ook aan de populaire Disney-hit doet denken.

Gebreken


We leren goden, halfgoden en mythische wezens kennen en ook hier blijken ze de nodige gebreken te hebben. De goden hebben de nodige onderlinge vetes en vinden de mensheid niet zo belangrijk. Dit wordt in KAOS dieper uitgewerkt: je leert de goden beter kennen, evenals hun intriges. Jeff Goldblum speelt de oppergod Zeus en de excentrieke charme van de acteur voegt ook nu weer iets toe aan het personage dat hij speelt. Zeus ontdekt een rimpel op zijn voorhoofd. Dit maakt hem behoorlijk paranoïde en hij is ervan overtuigd dat het einde van de wereld nabij is.

De rimpel doet hem namelijk denken aan een profetie die het einde van zijn heerschappij voorspelt. Er broeit van alles en al snel zie je hoe de goden onderling het nodige bekokstoven. Cassandra (Billie Piper), prinses van Troje en zieneres, bezoekt een jonge vrouw genaamd Eurydice ("Riddy"), gespeeld door Aurora Perrineau, en vertelt haar dat ze haar partner Orpheus (Killian Scott) moet verlaten. Wanneer Riddy vervolgens bij een ongeluk om het leven komt en onderweg is naar de Onderwereld, bemoeit de wijngod Dionysos zich ermee. Hij neemt contact op met Orpheus en vertelt hem dat er een manier is om herenigd te worden met Riddy.

Meer invloed


Het is duidelijk dat de profetie het verhaal aanstuurt, net zoals dit in Percy Jackson and the Olympians het geval is. Voor de kijker is echter niet direct duidelijk op welke manier deze voorspelling gaat uitpakken. Daarnaast zijn er drie menselijke personages die op een vooralsnog onbekende manier verbonden zijn met de voorspelling. Het verhaal van KAOS wordt dus breder getrokken, aangezien de mensen duidelijk meer invloed kunnen uitoefenen op het verloop van de gebeurtenissen.



KAOS kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze miniserie met 8,6 op IMDb moet je zien als je houdt van 'The Godfather'
Series / Specials

Deze miniserie met 8,6 op IMDb moet je zien als je houdt van 'The Godfather'

Deze onbekende serie uit 2022 is een aanrader voor fans van 'The Godfather'.

The Godfather is één van de meest iconische films uit de filmgeschiedenis. Ooit benieuwd geweest naar hoe het proces van het maken van deze film eruit heeft gezien? Dan moet je absoluut de miniserie The Offer bekijken.

Gangsterfilm The Godfather kwam uit in 1972. Francis Ford Coppola is de beroemde regisseur van de film, maar er waren natuurlijk nog veel meer mensen betrokken bij de reis die het verhaal aflegde tot het witte doek.

Waargebeurd verhaal


The Offer vertelt het waargebeurde verhaal van de turbulente productie van de iconische film. De serie volgt producent Albert S. Ruddy, die wordt geconfronteerd met talloze obstakels terwijl hij probeert de film tot stand te brengen.

Hij krijgt te maken met politiek, conflicten met de regisseur en schrijvers. Er is zelfs sprake van bedreigingen van de echte maffia, die niet blij is met de manier waarop ze in de film worden afgebeeld.

Persoonlijke offers


Terwijl Ruddy en zijn team strijden tegen deze uitdagingen, onthult de serie de fascinerende en soms chaotische processen die plaatsvinden achter de schermen van Hollywood, inclusief de creatieve beslissingen en persoonlijke offers die nodig zijn om een meesterwerk te maken.



De rol van Ruddy wordt gespeeld door Miles Teller (Top Gun: Maverick, Divergent). Daarnaast zien we Matthew Goode (Downton Abbey, The Crown) als Robert Evans, Dan Fogler (Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Walking Dead) als Coppola en Burn Gorman (Torchwood, Game of Thrones) als Charles Bluhdorn.

IMDb


Op de IMDb krijgt The Offer een geweldige score, namelijk een 8,6/10. Deze score is gebaseerd op 42.000 recensies.

Bekijk The Offer op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Original domineert de Top 10: onheilspellend en provocerend
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix Original domineert de Top 10: onheilspellend en provocerend

De docuserie Worst Ex Ever is akelig, maar wordt ijzersterk bekeken.

Sinds 28 augustus staat de docuserie Worst Ex Ever van Netflix online en deze wordt ijzersterk bekeken. De vierdelige Netflix Original staat sinds de release bovenaan de top 10 van de streamingdienst.

Worst Ex Ever is een true crime-docuserie dat gezien kan worden als een vervolg op het eerdere Worst Roommate Ever. Dit keer dus geen gemene huisgenoten, maar akelige exen. Via onder andere reconstructies en verslagen van de politie en getuigen krijgen we een beeld van wat de slachtoffers van een aantal exen hebben moeten meemaken.

Ontvangst


Over de ontvangst van de serie onder recensenten is niet zo heel veel bekend. Op Decider wordt de serie aangeraden: "Net als andere True Crime-docuseries van Blumhouse vertelt de serie zijn verhalen op een efficiënte, eenvoudige manier die de aandacht van de kijkers vasthoudt, ondanks veel complicerende factoren."

De serie komt dus uit de stal van Blumhouse Productions, bekend van grote horrorfilms als Get Out, de Halloween-reboottrilogie en de Paranormal Activity-films.

Nu te zien


Wil je Worst Ex Ever graag kijken? Je vindt de docuserie nu op Netflix.



De synopsis van Netflix: Deze docuserie over waargebeurde misdaad onderzoekt de duistere kant van de liefde aan de hand van ooggetuigenverslagen, van ijzingwekkend verraad tot moordcomplotten.

Lees ook:
Adembenemende nieuwe Netflix Original staat direct in de Netflix Top 10
Aan de lopende band verschijnen er Spaanse en Spaanstalige originele Netflix-series. De nieuwste is.. Lees verder

Lees ook
Adembenemende nieuwe Netflix Original staat direct in de Netflix Top 10
De Spaanse nieuwe Netflix-serie Respira staat nu in de top 10 best bekeken series.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 4 onvergetelijke en verborgen thrillers op Netflix die je niet mag missen
Series / Nieuws

Ontdek deze 4 onvergetelijke en verborgen thrillers op Netflix die je niet mag missen

Er zijn vaak genoeg van deze titels te vinden die gek genoeg nooit de verdiende aandacht hebben gekregen.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

Florida Man



Het komt weleens voor dat de pers een serie neersabelt, terwijl het publiek er juist dol op is. Zo is ook het geval voor deze serie. Het krijgt op Rotten Tomatoes een prima waarderingscijfer van 79%. Stream alle afleveringen van deze miniserie op Netflix.

Duistere humor wordt overgoten met zonneschijn in deze serie over een ex-agent die terugkeert naar zijn thuisstaat Florida voor een schimmige klus en belandt in een schattenjacht.



Sweet Home



Koreaanse thriller kan in deze lijst natuurlijk niet uitblijven. Je streamt maar liefst drie seizoenen van deze serie op Netflix. Zoals vele K-series, weet deze titel op Rotten Tomatoes uitstekend te scoren. Het krijgt een dikke 83%.

Regisseur Lee Eung-bok, onder andere bekend van Mr. Sunshine, zorgt voor een bloederige ravage in deze horrorfantasyserie vol meedogenloze actie en gruwelijke monsters.



The Lincoln Lawyer



Vanaf 17 oktober verschijnt het derde seizoen van deze serie op Netflix. De serie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Michael Connelly, krijgt op de Tomatometer een score van 85%.

Heb je een advocaat nodig? Bel Mickey Haller. Hij runt in The Lincoln Lawyer zijn advocatenpraktijk vanuit zijn Lincoln en is klaar om gas te geven. Terwijl hij door Los Angeles rijdt, neemt hij zaken aan en probeert hij zijn privéleven in balans te houden, inclusief zijn rol als vader en zijn twee ex-vrouwen.



Rojst



Deze beklemmende en aangrijpende thriller uit Polen kan op Rotten Tomatoes op goede cijfers rekenen. Het publiek geeft de serie een uitstekende 95%. Bekijk alle drie de seizoenen op Netflix.

In een Pools stadje in de vroege jaren '80 worden een prostituee en een jeugdleider dood aangetroffen, maar de manier waarop de politie de zaak afhandelt wekt argwaan bij twee journalisten. Ontdek het in Rojst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je echt niet over de succesvolle jaren 80-serie 'ALF'
Series / Specials

Dit wist je echt niet over de succesvolle jaren 80-serie 'ALF'

Naast de serie 'ALF', werd er ook heel wat merchandise uitgebracht rond het personage.

De serie ALF was heel succesvol in de jaren '80 en is nu nog steeds heel bekend. Het was toen zo'n groot succes dat er naast de serie heel wat andere dingen werden gemaakt en uitgebracht. Zo had ALF ook zijn eigen merchandise.

Misschien heb je nog merchandise van ALF die rondslingert, want tijdens de serie werden er onder andere ook ALF-knuffels en videospellen gebaseerd op ALF gemaakt. Maar wat misschien nog verrassender is, is dat Marvel Comics strips heeft gepubliceerd rond ALF. De serie liep van 1986 tot 1990 en gedurende die tijd werden de strips uitgebracht, van 1988 tot 1992.

Gordon Shumway


De serie ALF volgt het titelpersonage ALF, wat een acroniem is voor Alien Life Form, maar wiens echte naam Gordon Shumway is. Hij is een alien van de planeet Melmac en maakte een noodlanding in de garage van de Tanner-familie. ALF werd gespeeld door poppenspeler Paul Fusco, die de serie samen met Tom Patchett creëerde.

De afleveringen van de serie gingen over ALF die meer leerde over de aarde en nieuwe vrienden maakte, zowel binnen als buiten de Tanner-familie. Naast de originele serie, werden ook andere projecten gemaakt. Zo was er de geanimeerde spin-off ALF: The Animated Series, die liep van 1987 tot 1988. Het was een prequelserie die zich afspeelde op ALF's thuisplaneet Melmac voordat het explodeerde.

ALF-stripboeken


Naast de series (en ook een televisiefilm), werden er heel wat andere spullen gemaakt rond ALF. Een van die dingen was een ALF-stripboek, dat werd uitgegeven door Marvel Comics onder de banner van Star Comics. De ALF-strip begon in 1988 en liep bijna vier jaar, met in totaal 50 nummers en 3 jaarlijkse uitgaven.



Gedurende vrijwel de hele serie bestond het creatieve team uit Michael Gallagher (script) en Dave Manak en Marie Severin (tekeningen). De strip volgde losjes de continuïteit van de televisieserie en bevatte drie verhalen per nummer: twee in het universum van de televisieserie en één geïnspireerd door de cartoon, met verhalen over Melmac.

Kijken?


Wil je ALF zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.