search

Chris Craps

Belgische freelancejournalist en scenarist

Schrijft voor serietotaal sinds 2 februari 2024

Chris Craps

Bio

Chris heeft een achtergrond in biologie, audiovisuele communicatie, Shakespeare en journalistiek. Na zijn studie volgde hij scenarioworkshops onder leiding van Frank Daniel, de rechterhand van Robert Redford in Sundance. Hij begon zijn carrière bij de Radionieuwsdienst van Concentra en werd later fulltime filmjournalist bij Mediahuis/Het Belang van Limburg. Daarnaast leverde hij bijgedragen aan Radio 2, Canal + en Metro. In samenwerking met Jean-Claude Van Rijckeghem heeft Chris scripts geschreven voor langspeelfilms, waaronder De Bal, Science Fiction, Meisjes, Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren.

Naast zijn werk als journalist en scenarist deelt Chris zijn passie voor cinema in cursussen filmanalyse en filmgeschiedenis. Hij leidde zelfs workshops rond de narratieve opbouw van series, zoals Breaking Bad, Downton Abbey en The Sopranos, in opdracht van UNICEF in Kyrgyzstan. Zijn uitgebreide kennis en ervaring legde hij vast in zijn boeken "De Geheimen van de Cinema," een studieboek over narratieve structuren en subtext, en "Ik ben het die hier de vragen stelt!," een verslag van dertig jaar filmjournalistiek.

Gedurende zijn carrière heeft Chris interviews afgenomen van prominente figuren zoals Al Gore, Buzz Aldrin, Nick Cave, George Lucas, Kate Bush, Harvey Keitel, Kirk Douglas, Jacques Vergès, John Cleese, Jeanne Moreau, Jennifer Lopez en Halle Berry.

Chris houdt van series die verrassen en tegelijkertijd geweldig entertainment bieden. Dat kunnen naast thrillers en drama’s ook documentaires zijn. Dat hij dol is op The Sopranos en Breaking Bad zal wel geen verrassing zijn. Andere favoriete series zijn The English, The Good Mothers, Mindhunter, The Night of, Wild Wild Country en The Vietnam War.


Chris heeft 9 artikelen geschreven.

Laatste artikelen