Netflix test met flinke kortingen als je een langer abonnement neemt

Tot wel 50% besparen op je Netflix-abonnement?

De eerste tests zouden in ieder geval reeds worden uitgevoerd...

Geoffrey Ketels, 13 december 2019 om 00:16

De kostprijs die moet worden betaald voor een abonnement op de streamingdienst Netflix is de voorbije jaren eigenlijk alleen maar stelselmatig toegenomen. Het lijkt er nu echter naar uit te zien dat Netflix van plan is om voordeligere alternatieven aan te bieden aan haar gebruikers.
Netflix voert op dit ogenblik in India tests uit waarbij gebruikers van de streamingdienst een abonnement kunnen nemen voor een langere periode. Dit betekent dat er niet meer alleen sprake zou zijn van een maandelijks opzegbaar abonnement. Hoe langer het abonnement zal lopen waarvoor je kiest, des te hoger de korting zou uitvallen. Op deze manier moet het voor trouwe gebruikers van de streamingdienst mogelijk worden om een stevig bedrag te besparen.

4 abonnementen
De tests die worden uitgevoerd door Netflix brengen drie nieuwe abonnementen met zich mee. Buiten de mogelijkheid om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement zouden gebruikers ook kunnen opteren voor het afsluiten van een abonnement voor drie, zes en twaalf maanden. De korting die op deze manier kan worden ontvangen zou oplopen van 20 tot zomaar even 50 procent. In een reactie op de tests heeft Netflix het volgende laten optekenen:

"We denken dat onze gebruikers het wel nuttig zouden vinden mochten ze over de mogelijkheid beschikken om hun Netflix-abonnement in één keer voor een lange(re) periode te kunnen betalen. Bovendien willen we onze klanten graag voor die trouw belonen onder de vorm van een korting. Tot dusver gaat het echter nog maar om een kleinschalige test. We gaan de extra abonnementen dan ook uitsluitend aanbieden wanneer mensen dit echt nuttig vinden."

Of de langdurige en voordeligere abonnementen er dus echt gaan komen is nog maar de vraag. We kunnen ons echter maar moeilijk voorstellen dat trouwe Netflix-abonnees hier geen voorstander van zijn.

Bron: Economic Times of India

Lees meer over: Netflix, Netflix abonnement, Netflix abonnementen, serie, series, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws