search

Ons nieuws van vrijdag 13 december 2019

Oorspronkelijke 'Star Trek'-captain James T. Kirk is  terug!
Series / Nieuws

Oorspronkelijke 'Star Trek'-captain James T. Kirk is terug!

Captain Kirk in nieuwe 'Star Trek: Short Trek'!

Er zijn twee nieuwe Short Treks verschenen op CBS All Access. Het gaat om twee geanimeerde shorts, die op creatieve wijze verbonden zijn aan Star Trek: Discovery. Maar één ervan is ook verbonden aan Star Trek: The Original Series en dat maakt 'm wel heel interessant. Niemand minder dan Captain Kirk keert namelijk terug.

De short heet Ephraim and Dot en is geregisseerd door Michael Giacchino (de componist van de films die zich in de Kelvin-tijdlijn afspelen). Ephraim is een beerdiertje dat reist door het mycelial-network, net als Ripper in het eerste seizoen van Discovery. Dot is een van de DOT-7 werkerrobots die op de Enterprise werken.

Lees ook: 'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk

Captain Kirk
In de short ontdekt Ephraim de Enterprise en besluit ze dat ze daar haar eitjes wil leggen. Dot ontdekt haar en verwijdert haar van het schip. Maar de eitjes van Ephraim liggen er nog en dus achtervolgt ze het schip. Maar verrassend genoeg speelt de short zich niet af tijdens de tijd van Captain Christopher Pike op de Enterprise, maar die van Kirk.

Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Specifiek zien we James T. Kirk op de achtergrond in gesprek met Khan Noonien Singh (zoals in de aflevering Space Seed) en later terwijl een shirtloze Mr. Sulu hem vasthoudt, zoals in The Naked Time. En dan zijn er nog veel andere referenties. Snel kijken dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat een serie maken over.. Spotify!?
Series / Nieuws

Netflix gaat een serie maken over.. Spotify!?

De reeks zal gebaseerd zijn op het boek 'Spotify Untold'...

Netflix heeft een nieuwe serie aangekondigd die voor veel mensen als muziek in de oren zal klinken. Enigszins vergelijkbaar met de film The Social Network gaat Netflix namelijk een serie maken rond de populaire muziekstreamingdienst Spotify.

De reeks die Netflix zal maken rond de muziekstreamingdienst Spotify zal gebaseerd zijn op het boek Spotify Untold. De reeks zal zich in het bijzonder gaan focussen op de ontstaansgeschiedenis van de muziekdienst evenals op de wijze waarop mensen vandaag de dag naar muziek luisteren.

Bezorgd
Bij Netflix is men niet alleen enthousiast, maar tegelijkertijd ook bezorgd over het produceren van een reeks rond een technologiebedrijf. Bij Netflix lieten verschillende medewerkers dan ook optekenen dat het verfilmen van een verhaal van een technologiebedrijf in de praktijk nog best wel wat moeilijkheden met zich mee kan brengen.

Bovenstaande problemen bestaan onder meer omdat de muziekstreamingdienst nog steeds stelselmatig evolueert. Dit zorgt er voor dat, tegen het moment dat de reeks zal verschijnen, ze er mogelijks alweer compleet anders uit zal zien. Wanneer we de Netflix-serie over Spotify ongeveer kunnen verwachten is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King over 'The Outsider'-miniserie in nieuwe blik achter de schermen
Series / Video/clip/featurette

Stephen King over 'The Outsider'-miniserie in nieuwe blik achter de schermen

De wereldberoemde auteur is laaiend enthousiast over de verfilming.

HBO heeft de eerste featurette van de nieuwe miniserie The Outsider vrijgegeven. Het betreft een verfilming van een van de meest recente boeken van Stephen King. King zelf vertelt nu over de verfilming van zijn bestseller in de blik achter de schermen. In deze video zien we ook regisseur Richard Pryce en hoofdrolspelers Ben Mendelsohn en Cynthia Erivo. Je kunt de video hieronder bekijken.

Lees ook: Trailer Stephen King-serie 'The Outsider'!

In The Outsider volgen we rechercheur Ralph Anderson (Mendelsohn) die de moord op de 11-jarige Frankie Peterson onderzoekt. De mysterieuze omstandigheden rondom deze moorden leiden Ralph, die zelf onlangs zijn eigen zoon heeft verloren, ertoe om de onorthodoxe privé-detective Holly Gibney (Erivo) in te huren.

Een formidabele cast
Naast de eerder genoemde Erivo en Mendelsohn zien we in de serie ook acteurs als Jason Bateman, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb en Marc Menchaca. Een cast om van te smullen dus!

De eerste aflevering van The Outsider wordt op 12 januari 2020 uitgezonden door HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Comedy-klassieker 'Vacation' wordt HBO Max-serie 'The Griswolds'
Series / Nieuws

Comedy-klassieker 'Vacation' wordt HBO Max-serie 'The Griswolds'

Big Bang Theory-acteur Johnny Galecki zal de hoofdrol spelen in de film.

Johnny Galecki, beter bekend als Leonard in The Big Bang Theory, zal de hoofdrol spelen in een reboot van de National Lampoon's Vacation-franchise. De titel van de serie is toepasselijk genoeg The Griswolds. Ditmaal betreft het een half uur per aflevering durende comedy-serie die exclusief voor streamingdienst HBO Max wordt gemaakt.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de scenario's van de serie, die gaat over de klungelige familie Griswold en hun dagelijkse leventje in de voorstad van het hedendaagse Chicago.

Een decennia oude franchise
Chevy Chase, Beverly D'Angelo en Randy Quaid speelden de hoofdrollen in de oorspronkelijke vier Vacation-films. In 2015 volgde nog een reboot-film, die vooral bekend staat om de scene waarin Chris Hemsworth met een enorme kunstpiemel in zijn onderbroek rondloopt.

Het is nog onduidelijk of castleden van de eerdere films hun opwachting zullen maken in de serie. We weten daarnaast ook nog niet wanneer het resultaat te streamen zal zijn op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw boek 'Game of Thrones' bijna klaar?
Series / Nieuws

Nieuw boek 'Game of Thrones' bijna klaar?

Fans weten echt zeker dat het moment van de waarheid eraan zit te komen.

Schrijver George R.R. Martin is een fervent blogger. Hij schrijft veel over football en wat hij zoal aan het doen is. Maar op dit moment is de bedenker van Game of Thrones opvallend stil. Volgens fans een extra teken dat hij bijna klaar is met het zesde boek in de voor hen zo geliefde franchise, The Winds of Winter.

Tot nu toe is er nog geen officiële aankondiging geweest. Wel weten we van Martin dat hij de afgelopen acht jaar behoorlijk heeft zitten worstelen met het boek. Hij vond het moeilijk de vele verhaallijnen nog goed uit elkaar te houden en op organische wijze bij elkaar te brengen.

Lees ook: Fans 'Game of Thrones' weten het zeker: The Winds of Winter komt eraan!

Voorzichtig optimistisch
Fans zijn nu door de stilte van Martin toch langzaamaan optimistisch aan het worden over het vooruitzicht op een nieuw boek. Het feit dat Martin vrijwel niets schrijft op zijn blog op dit moment, zou een teken zijn. Normaliter schrijft hij veel als hij in zijn huis in Santa Fe is. Maar de afgelopen twee weken was het stil.

Lees ook: Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?

Fans denken dus dat Martin heel druk bezig is met de afronding van zijn werk. Tegelijk hoeft het natuurlijk niets te betekenen en kan het ook zijn dat Martin gewoon even niks te melden heeft. Alleen tijd zal het leren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel TV is nu definitief dood
Series / Nieuws

Marvel TV is nu definitief dood

Alle tv-series in handen van Kevin Feige.

Marvel Studios en kopman Kevin Feige hebben sinds kort de complete macht over alle Marvel-films en series die vanaf heden worden gemaakt. Het is nu bekend geworden dat Marvel TV wordt opgedoekt. En dit heeft de nodige gevolgen.

Marvel TV-baas Jeph Loeb vertrekt als de overgang is afgerond en daarna is Feige de "alleenheerser". Het grote gevolg is dat er minder Marvel-series verschijnen en dat de nadruk komt te liggen op de Marvel-series op Disney+ en animatieproducties.

Marvel TV was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor series als Agents of S.H.I.E.L.D. (stopt in 2020), Legion (gestopt in 2019), Runaways (stopt in 2020) en de gecancelde Marvel-series op Netflix.

Andere gevolgen
Het gevolg van deze ingreep is ook dat er waarschijnlijk een aantal medewerkers van Marvel TV kunnen uitkijken naar een andere functie of baan. Karim Zreik, de huidige 'Senior VP Current Programming and Production' blijft in ieder geval wel aan.

De animatieseries die voor Hulu in de maak zijn, waaronder The Offenders, gaan overigens wel door. Over de enige nog nieuw te verschijnen - niet Disney+ - live action-serie Helstrom, ook voor Hulu, is niets medegedeeld. Deze lijkt dus gewoon door te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonge Netflix-acteur op 14-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

Jonge Netflix-acteur op 14-jarige leeftijd overleden

Wat de reden is voor het overlijden is tot dusver nog niet bekend...

De naam Jack Burns zal ondanks zijn geringe leeftijd van slechts 14 jaar toch reeds bij menig aantal mensen een belletje doen rinkelen. Burns was dan ook reeds te zien in verschillende (Netflix) series en werd geroemd om zijn uitstekende balletkunsten. Helaas is de jonge Schot op amper 14-jarige leeftijd dood thuis aangetroffen.

Het nieuws van het spijtige overlijden van de 14-jarige Schot werd bekend gemaakt via social media door zijn school, 'The Elite Academy of Dance' in Greenockdie. Wat de exacte reden is van het overlijden van Burns is tot dusver nog niet bekend. Wel werd er aangegeven dat er geen sprake zou zijn van een misdrijf.

Outlander
Burns had ondanks zijn jonge leeftijd reeds een rol te pakken in één van de meest populaire series van de voorbije jaren, namelijk Outlander. Ondanks zijn optreden in deze prestigieuze serie werd Burns lang niet alleen maar geroemd omwille van zijn acteerprestaties. Zo was hij ook een uitstekend danser. Hij werd dan ook niet zelden door menig aantal experts omschreven als "de nieuwe Billy Elliot".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast 'Lord of the Rings'-serie wordt steeds groter!
Series / Nieuws

Cast 'Lord of the Rings'-serie wordt steeds groter!

De cast breidt snel uit.

Deadline meldt dat actrice Ema Horvath getekend heeft voor Amazons Lord of the Rings-serie. Ze is een van de hoofdrolspeelsters, maar welke rol Horvath precies gaat spelen weten we niet. Uiteraard wilde niemand reageren op vragen van Deadline.

Horvath voegt zich bij een alsmaar groeiende cast. Zo spelen Will Poulter, Markella Kavenagh en Joseph Mawle ook hoofdrollen. De serie krijgt naar het schijnt minimaal vijf seizoenen; dat schijnt de verplichting te zijn geweest toen Amazon de deal aanging met de familie van de reeds lang overleden bedenker van Midden-Aarde, J.R.R. Tolkien.

Lees ook: 'Lord of the Rings' krijgt nu al tweede seizoen!

Nieuwe serie
Op dit moment bereidt men zich voor op de pre-productie van de serie, die in Nieuw-Zeeland van start gaat. Amazon heeft de schrijversruimte al aan het werk gezet, die geleid wordt door J.D. Payne en Patrick McKay. Zij werken dus aan meerdere seizoenen tegelijk.

Lees ook: Schurk gecast in Amazons 'Lord of the Rings'-serie!

De Amazon-serie neemt binnenkort al de eerste twee afleveringen op. Daarna gaat de productie op een pauze van vier tot vijf maanden, zodat de scripts goed uitgewerkt kunnen worden voor het vervolg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten in de 'Game of Thrones'-prequel?
Series / Nieuws

Carice van Houten in de 'Game of Thrones'-prequel?

De actrice sluit een vaste rol in de prequel alvast niet langer uit...

In een interview welke de Nederlandse actrice Carice van Houten heeft gehad met Entertainment Weekly werd duidelijk dat van Houten niet weigerachtig staat tegenover een rol in de Game of Thrones prequel die zal verschijnen. Toch stelt de actrice dat er aan haar mogelijke optreden een flinke eis is verbonden.

In het interview met Entertainment Weekly gaf van Houten dan ook aan dat ze een rol in de prequel House of the Dragon enkel en alleen ziet zitten wanneer ze een andere kant van haar personage Melisandre kan laten zien. De prequel speelt zich zo'n slordige 300 jaar eerder af in vergelijking met de originele reeks. Melisandre is bijgevolg één van de weinige personages welke in beide reeksen zou kunnen voorkomen. Dit uiteraard omdat ze al honderden jaren oud is.

Lees ook: Eerste poster 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Nog niet geziene perspectief
Op de vraag of van Houten een optreden in House of the Dragon ziet zitten antwoordt de Nederlandse actrice vrij voorzichtig. Ze geeft aan best haar rol als Melisandre terug op te willen pakken, maar uitsluitend op voorwaarde dat er een perspectief kan worden uitgezonden welke er nog niet eerder is geweest. Van Houten gaf tot slot nog aan op dit ogenblik het gevoel te hebben dat ze de rol van Melisandre op een natuurlijke manier heeft afgesloten. Als er geen nieuw perspectief komt zal dat gevoel wellicht ook niet meer veranderen, aldus de actrice.

Dat van Houten nu echter toch aangeeft een (vaste) rol in de Game of Thrones prequel te zien zitten is iets anders dan wat ze eerder heeft laten uitschijnen. In september gaf de actrice immers nog aan enkel en alleen nog open te staan voor een gastrol of een cameo in de prequel.

Lees ook: George R.R. Martin schrijft niet mee aan 'Game of Thrones' spin-off
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix test met flinke kortingen als je een langer abonnement neemt
Series / Nieuws

Netflix test met flinke kortingen als je een langer abonnement neemt

De eerste tests zouden in ieder geval reeds worden uitgevoerd...

De kostprijs die moet worden betaald voor een abonnement op de streamingdienst Netflix is de voorbije jaren eigenlijk alleen maar stelselmatig toegenomen. Het lijkt er nu echter naar uit te zien dat Netflix van plan is om voordeligere alternatieven aan te bieden aan haar gebruikers.

Netflix voert op dit ogenblik in India tests uit waarbij gebruikers van de streamingdienst een abonnement kunnen nemen voor een langere periode. Dit betekent dat er niet meer alleen sprake zou zijn van een maandelijks opzegbaar abonnement. Hoe langer het abonnement zal lopen waarvoor je kiest, des te hoger de korting zou uitvallen. Op deze manier moet het voor trouwe gebruikers van de streamingdienst mogelijk worden om een stevig bedrag te besparen.

4 abonnementen
De tests die worden uitgevoerd door Netflix brengen drie nieuwe abonnementen met zich mee. Buiten de mogelijkheid om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement zouden gebruikers ook kunnen opteren voor het afsluiten van een abonnement voor drie, zes en twaalf maanden. De korting die op deze manier kan worden ontvangen zou oplopen van 20 tot zomaar even 50 procent. In een reactie op de tests heeft Netflix het volgende laten optekenen:

"We denken dat onze gebruikers het wel nuttig zouden vinden mochten ze over de mogelijkheid beschikken om hun Netflix-abonnement in één keer voor een lange(re) periode te kunnen betalen. Bovendien willen we onze klanten graag voor die trouw belonen onder de vorm van een korting. Tot dusver gaat het echter nog maar om een kleinschalige test. We gaan de extra abonnementen dan ook uitsluitend aanbieden wanneer mensen dit echt nuttig vinden."

Of de langdurige en voordeligere abonnementen er dus echt gaan komen is nog maar de vraag. We kunnen ons echter maar moeilijk voorstellen dat trouwe Netflix-abonnees hier geen voorstander van zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.