search
Netflix: "In verhouding met de concurrentie zijn wij helemaal niet duur"
Series / Nieuws

Netflix: "In verhouding met de concurrentie zijn wij helemaal niet duur"

De prijzen lopen behoorlijk uiteen.

Netflix wil graag een belangrijke plek behouden in de entertainmentindustrie. En dus is het tijd om eens te laten zien dat het beeld dat sommige mensen hebben, namelijk dat Netflix relatief duur is vergeleken met de concurrentie, te corrigeren.

Tegenover Bloomberg laat Netflix zien hoe duur de boel is. In de Verenigde Staten betalen mensen gemiddeld het meest, maar in andere delen van de wereld valt het nog best mee, gezien de grote hoeveelheid content die je krijgt.
VS en Canada: 12,36 dollar
Europa, Midden-Oosten en Afrika: 10,26 dollar
Asia-Pacific: 9,31 dollar
Latijns-Amerika: 8,21 dollar
Als je het zo bekijkt, is het dus niet per se zo dat er heel hoge prijzen gevraagd worden, al lopen ze dus wel flink uiteen. Het populairst is nog altijd de VS en Canada, daar heeft men nu 67,1 miljoen betalende abonnees. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, betalen maandelijks 47,4 miljoen mensen een vast bedrag voor Netflix. Daarna volgen Latijns-Amerika (29,4 miljoen abonnees) en Asia-Pacific, dat 14,5 miljoen betalende abonnees heeft.

De komende tijd concurreert Netflix met streamingdiensten als Disney+ en HBO Max, die proberen haar heel veel abonnees afhandig te maken.

Aanbevolen artikelen