search

Ons nieuws van donderdag 19 december 2019

Nieuw op Netflix: Voetbal en drama in 'Agent' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Voetbal en drama in 'Agent' seizoen 1

De reeks vertelt het verhaal van een spelersmakelaar in de Afrikaanse voetbalwereld...

Op vrijdag 20 december 2019 verschijnt niet alleen The Witcher op Netflix. Daarnaast maakt de streamingdienst zich namelijk eveneens klaar voor het verschijnen van Agent. Deze dramareeks mag dan wel in de schaduw staan van The Witcher, toch zijn ook de verwachtingen rond deze serie hooggespannen.

Agent vertelt het verhaal van een voormalige voetballer die het probeert te maken als spelersmakelaar in de wereld van het Afrikaanse voetbal. Op het eerste zicht lijkt hij daar ook best goed in te slagen, maar plots duiken oude spoken uit zijn verleden op. Enkele duistere geheimen uit het leven van de voormalige voetballer dreigen dan ook flink roet in het eten te gaan gooien.

20 december 2019
Het nieuwe drama Agent is op Netflix te bekijken vanaf vrijdag 20 december 2019. De cast van de reeks bestaat onder meer uit namen zoals bijvoorbeeld Khumbulani Kay Sibiya, Sisanda Henna evenals Tarynn Wyngaard.

Ben jij ook iemand die houdt van voetbal en wil je de (fictieve) Afrikaanse voetbalwereld eens vanop een andere manier ontdekken? Dan is de nieuwe serie Agent wellicht iets voor jou!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix: "In verhouding met de concurrentie zijn wij helemaal niet duur"
Series / Nieuws

Netflix: "In verhouding met de concurrentie zijn wij helemaal niet duur"

De prijzen lopen behoorlijk uiteen.

Netflix wil graag een belangrijke plek behouden in de entertainmentindustrie. En dus is het tijd om eens te laten zien dat het beeld dat sommige mensen hebben, namelijk dat Netflix relatief duur is vergeleken met de concurrentie, te corrigeren.

Tegenover Bloomberg laat Netflix zien hoe duur de boel is. In de Verenigde Staten betalen mensen gemiddeld het meest, maar in andere delen van de wereld valt het nog best mee, gezien de grote hoeveelheid content die je krijgt.
VS en Canada: 12,36 dollar
Europa, Midden-Oosten en Afrika: 10,26 dollar
Asia-Pacific: 9,31 dollar
Latijns-Amerika: 8,21 dollar
Als je het zo bekijkt, is het dus niet per se zo dat er heel hoge prijzen gevraagd worden, al lopen ze dus wel flink uiteen. Het populairst is nog altijd de VS en Canada, daar heeft men nu 67,1 miljoen betalende abonnees. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, betalen maandelijks 47,4 miljoen mensen een vast bedrag voor Netflix. Daarna volgen Latijns-Amerika (29,4 miljoen abonnees) en Asia-Pacific, dat 14,5 miljoen betalende abonnees heeft.

De komende tijd concurreert Netflix met streamingdiensten als Disney+ en HBO Max, die proberen haar heel veel abonnees afhandig te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO
Series / Nieuws

'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO

De serie scoort flink in zijn eerste seizoen, komt er nu meer?

De finale van HBO-serie Watchmen scoort beter dan alle andere afleveringen van de serie. HBO moet de serie bijna wel verlengen, zou je bijna denken op basis van dit soort cijfers. Maar liefst 1,6 miljoen mensen stemmen live af op de finale, 100.000 meer dan naar de première.

Als je ook de kijkers meeweegt die niet live keken, maar laterna afstemden op de serie, keken er gemiddeld ongeveer 7 miljoen mensen naar de serie. Daarmee lijkt de kans op een vervolg ook best groot, want het zijn mooie cijfers. HBO zou bijna gek zijn als er niet nog een seizoen komt.

Lees ook: Tweede seizoen voor HBO-hit 'Watchmen' is onzeker

Meer op weg?
Dat hangt wel deels af van showrunner Damon Lindelof en of hij het nog wel ziet zitten om meer te maken. Nu de serie tot een einde is gekomen, kunnen we met een gerust hard concluderen dat Lindelof geen onzin verteld heeft, toen hij zei dat de serie een gesloten einde zou hebben.

Lees ook: Zo ziet Doctor Manhattan in HBO's hit 'Watchmen' er uit

Ja, er zijn onbeantwoorde vragen, maar nee, die zijn niet te dringend of groot en hoeven niet direct een antwoord te krijgen. Het is dus goed zoals het is. Maar een nieuw seizoen, met nieuwe personages, waarom niet?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt releasedatum 'Narcos: Mexico' seizoen 2 bekend!
Series / Nieuws

Netflix maakt releasedatum 'Narcos: Mexico' seizoen 2 bekend!

Het tweede seizoen moet inderdaad in februari 2020 gaan verschijnen...

Meteen na de lancering van het eerste seizoen van Narcos: Mexico maakte Netflix bekend dat er een vervolg zou verschijnen op de reeks. Toch begonnen fans zich daar een beetje zorgen over te maken, want verder nieuws liet op zich wachten. Alleen acteur Losé Marí­a Yazpik liet even van zich horen. Hij stelde eerder dat het tweede seizoen van Narcos: Mexico in februari 2020 zou moeten verschijnen. Dat nieuws wordt nu door Netflix eindelijk ook bevestigd.

Niet alleen bevestigt Netflix de lancering van het tweede seizoen van Narcos: Mexico in februari 2020, daarnaast heeft ze ook meteen een leuke teaser de wereld ingestuurd. Deze 22-seconden durende teaser maakt meteen de terugkeer van Félix Gallardo duidelijk. In het eerste seizoen zagen we hoe hij uitgroeide van een onzekere crimineel tot de absolute baas van het Guadalajara kartel. Op deze manier werd hij in één klap ook één van de machtigste mensen van Mexico.

Walt Breslin
Aan het begin van het tweede seizoen van Narcos: Mexico is het dus Félix Gallardo die de scepter zwaait, maar agent Walt Breslin is vastbesloten om daar verandering in te gaan brengen. Daarmee zal Breslin de taak overnemen van de DEA agent Enrique 'Kiki' Camarena uit het eerste seizoen.

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer verschijnt het vervolg nu precies? Het tweede seizoen van Narcos: Mexico is vanaf 13 februari 2020 te bekijken op Netflix! Wil je alvast de teaser even bekijken die Netflix de wereld in heeft gestuurd? Dat kan hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Let op: deze series verdwijnen van Netflix
Series / Nieuws

Let op: deze series verdwijnen van Netflix

Onder meer American Odyssey moet plaats ruimen...

Het aanbod met zowel series als films bij Netflix is wekelijks onderhevig aan veranderingen. Zo zijn er heel wat titels die verdwijnen, maar komen er uiteraard ook weer nieuwe in de plaats. Ook deze week verdwijnen er terug een aantal series uit het aanbod van de populaire streamingdienst.

De eerste titel die uit het aanbod van Netflix verdwijnt is er eentje voor de jonge kijkers. Het gaat hierbij namelijk om Sonic Bloom. In deze kinderserie zagen we het bekende personage van Sonic welke samen met zijn trouwe vrienden probeerde te voorkomen dat Dr. Eggman van het eiland een pretpark zou maken. Deze serie verdwijnt uit het aanbod van Netflix op donderdag 19 december 2019.

American Odyssey
Een tweede reeks die deze week uit het aanbod van Netflix verdwijnt luistert naar de naam American Odyssey. In deze serie zag de kijker hoe een elitesoldaat evenals een bedrijfsjurist en een politiek activist samen een dodelijke samenzwering ontdekken. Uiteindelijk worden verschillende terroristen gelinkt aan een zeer machtig Amerikaans bedrijf.

Het drama American Odyssey werd toegevoegd aan het aanbod van Netflix in december 2016 en zou komende vrijdag, namelijk 20 december 2019 van de streamingdienst moeten verdwijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een oude bekende is terug in de 'Lord of the Rings'-serie
Series / Nieuws

Een oude bekende is terug in de 'Lord of the Rings'-serie

Ondanks de setting, zijn er toch mogelijkheden voor oude bekende personages.

Binnenkort moet de productie van Amazon-serie Lord of the Rings al van start. Actrice Morfyyd Clark is volgens Variety gecast als een jonge Galadriel. Haar kennen we natuurlijk uit de boeken van J.R.R. Tolkien, als de heerseres van de bossen Lothlorien.

Clark voegt zich bij een cast die op dit moment verder bestaat uit Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Ema Horvath en Maxim Baldry. Welke rollen zij allemaal spelen is lang niet altijd zeker. Ook vertrok recent Will Poulter nog als castlid, terwijl hij een hoofdrol zou spelen. Poulter had echter verplichtingen bij andere producties en moest dus verstek laten gaan.

Lees ook: Cast 'Lord of the Rings'-serie wordt steeds groter!

Weinig bekend
Er is nog maar weinig bekend over de Amazon-serie. Amazon kocht in elk geval de rechten van de Tolkien-familie en had daar naar verluidt een half miljard dollar voor over. Tegelijk is het zo dat Amazon vijf seizoenen moet maken volgens de overeenkomst die getekend werd. We kunnen dus nog behoorlijk wat jaren genieten van Midden-Aarde.

Lees ook: 'Lord of the Rings' verliest hoofdrolspeler

Deze serie speelt zich af tijdens de Second Era. Dat is de tijd voordat de Hobbit en Lord of the Rings zich afspelen. De wereld is dan nog heel anders. In deze tijd valt Sauron Eriador binnen, onderneemt Númenor een grote oorlog en zijn het dus roerige tijden in Midden-Aarde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt deze series toe in januari
Series / Nieuws

Disney+ voegt deze series toe in januari

Het wordt een mooie maand!

Januari brengt andere tijden voor Disney+. De streamingdienst moet het dan voor het eerst doen zonder nieuwe afleveringen van hitserie The Mandalorian. Het is de enige grote serie van de streamingdienst op dit moment, dus het is de vraag hoe men nu gaat presteren.

De Star Wars-serie komt straks op 27 december tot een eind. Daarna moeten we het doen met andere series, waaronder de Original Diary of a Future President. Die gaat over een twaalfjarig Cubaans-Amerikaans meisje (en de toekomstige president van de Verenigde Staten), die probeert te overleven op de middelbare school. Ook krijgen we het derde seizoen van Marvels Runaways te zien, de serie die een maand eerder op zusterstreamingdienst Hulu verder ging.

Nog niet alles
Hieronder hebben we de volledige lijst van wat tot nu toe bekend is. Let wel: dit is niet alles. Waarschijnlijk komt er weer meer op, maar is dit wat men tot nu toe wilde onthullen.

31 december
Marvel's Spider-Man (Seizoen 2)

1 januari
America's National Parks (Seizoen 1)
Austin & Ally (Seizoen 1-4)
Billy Dilley's Super-Duper Subterranean Summer (Seizoen 1)
Continent 7: Antarctica (Seizoen 1)
Dog: Impossible (Seizoen 1)
Dr. K's Exotic Animal ER (Seizoen 8)
Dr. Oakley, Yukon Vet (Seizoen 7)
Dr. T, Lone Star Vet (Seizoen 1)
Drain The Oceans (Seizoen 2)
First Class Chefs: Family Style (Seizoen 1)
Marvel Rising: Secret Warriors "” Battle Of The Bands
Marvel Super Hero Adventures (Shorts) (Seizoen 2-3)
Muppet Babies Show And Tell (Shorts) (Seizoen 2-3)
One Strange Rock (Seizoen 1)
Out There With Jack Randall (Seizoen 1)
Randy Cunningham: 9th Grade Ninja (Seizoen 1-2)
Soy Luna (Seizoen 1)
The Lodge (Seizoen 1-2)
The Proud Family (Seizoen 1-2)
The Super Hero Squad Show (Seizoen 1-2)
Vaprinia Ghouls Girls Rock! (Shorts) (Seizoen 1)
Wild Russia (Seizoen 1)
Year Million (Seizoen 1)

2 januari
Life Below Zero (Seizoen 13)

10 januari
Marvel's Runaways (Seizoen 3)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vampierjagers 'Van Helsing'-serie gaan er na 5 seizoenen mee stoppen
Series / Nieuws

Vampierjagers 'Van Helsing'-serie gaan er na 5 seizoenen mee stoppen

Nog maar even en dan is het verhaal af.

Syfy en Netflix gunnen de serie Van Helsing nog een vijfde seizoen. Maar daarna is het gedaan met de cultserie rond een van de vrouwelijke afstammelingen van vampierjager Van Helsing. Het personage heeft het daarmee nog best prima gedaan de afgelopen jaren.

The Hollywood Reporter meldt dat de serie nog een laatste seizoen krijgt. "We zijn erg blij dat we de saga van Van Helsing tot een einde mogen brengen," vertelt uitvoerend producent Chad Oakes. "Dit succes was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de hulp van Syfy, Netflix en Super Ecran."

Lees ook: Trailer 'Van Helsing' seizoen 4 met de bloedmooie Tricia Helfer als Dracula!

Dertien afleveringen
De laatste reeks rond Van Helsing krijgt in totaal dertien afleveringen. Nieuw is dat John Walker als showrunner aan de serie mag werken. Hij is de vervanger van Neil LaBute, die na het vierde seizoen vertrok om voor Netflix de serie The I-Land te maken.

De serie draait om Vanessa Helsing, afstammeling van de beroemde vampierjager Van Helsing. Ze wordt weer tot leven gewekt om de wereld te helpen, een wereld die nu over de voet gelopen is door vampiers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.