Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden

Emilia Clarke dacht aan ontslag 'Game of Thrones'

Maar Daenerys Targaryen bleef.

Bram de Groot, 23 december 2019 om 10:05

In Game of Thrones heeft actrice Emilia Clarke een doorslaggevende rol als het personage Daenerys Targaryen. Maar even dacht de actrice dat ze niet langer de rol zou mogen vervullen. Ze kende namelijk een periode waarin het lichamelijk niet goed ging.
Tijdens de Table Manners podcast sprak Clarke over haar gezondheidsproblemen in relatie tot haar rol in de HBO-serie. Het blijkt namelijk dat ze vroeg in de serie last had van hersenaneurysma. En dat klinkt niet goed.

Hersenaneurysma
Volgens de hartstichting is 'Hersenaneurysma' een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. De wand rekt uit en wordt zwakker. Dit verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt. Dan ontstaat er een hersenbloeding.

"Met het eerste seizoen kon ik het ze niet laten weten wat er was gebeurd, tot ik wist dat ik niet zou sterven," zei Clarke. "Het kostte ons drie weken de tijd om te zeggen, 'sorry dat ik de eerdere e-mails niet heb beantwoord. Ik ging gewoon even minder met me, weet je wel... Maar het gaat goed! Trouwens, alles is geweldig. Met mij gaat het prima. Ik ga weer aan het werk, er is niets mis met me. Ik ben helemaal goed!'"

Maar zo goed voelde ze zich niet: "Ik was gewoon zo bang dat ik om welke reden dan ook ontslagen zou worden. Ik had geen idee hoe goed er voor me gezorgd werd." Ondertussen is ze jaren verder en weten we dat ze het serie helemaal heeft afgerond.

Bron: Table Manners podcast

Lees meer over: Game of Thrones, David Benioff, D B Weiss, Emilia Clarke, Jason Momoa, Richard Madden, Kit Harington, Bloodmoon, House of the Dragon

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws