search

Ons nieuws van maandag 23 december 2019

'Lord of the Rings'-serie zoekt 'lelijke mensen' om geld te besparen
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie zoekt 'lelijke mensen' om geld te besparen

In een poging wat geld te besparen, gooit Amazon het over een andere boeg.

Amazon heeft ongeveer een half miljard betaald voor de rechten op de Lord of the Rings. De bedoeling is dat er een serie van minimaal vijf seizoenen gemaakt wordt rond de franchise van J.R.R. Tolkien en dat die op korte termijn verschijnt. De opnames moeten binnenkort dan ook beginnen en dus zoekt men figuranten.

Om te voorkomen dat de productie bakken geld kwijt is aan make-up en effecten, wordt nu bewust gezocht naar lelijke mensen. Althans, de productie omschrijft het iets subtieler. De bedoeling is dat er mensen komen die opvallende gezichtskenmerken hebben. Denk aan een vreemde neus, maar ook aan mensen met missende tanden.

Lees ook: Een oude bekende is terug in de 'Lord of the Rings'-serie

Orcs en andere wezens
Er wordt dus heel actief gezocht naar mensen met gezichtskenmerken die je niet bij iedereen vindt. Dat doet men om geld te besparen op effecten. Als je een leger Orcs moet maken en op honderden gezichten een nepneus moet aanbrengen, kost dat immers bakken met geld. Dan kan je beter zoeken naar mensen met een aparte neus en het geld besparen.

Lees ook: Cast 'Lord of the Rings'-serie wordt steeds groter!

Ook zoekt men mensen die er vrij androgien uitzien en dus elfen kunnen spelen. Wat we daaruit mogen afleiden, is dat de serie heel wat mythische wezens uit het universum van schrijver Tolkien zal tonen. Goed nieuws dus voor de fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'The Witcher' seizoen 2 gaan binnenkort al van start
Series / Nieuws

Opnames 'The Witcher' seizoen 2 gaan binnenkort al van start

De lijnen voor het tweede seizoen zijn al grotendeels uitgezet...

Het eerste seizoen van The Witcher is nog maar net te bekijken op Netflix of er wordt al massaal gespeculeerd over de releasedatum van het tweede seizoen. Bij monde van de showrunner van de reeks werden nu al enkele details bekend gemaakt.

In eerste instantie valt het op dat het productieteam duidelijk niet teveel tijd verloren wil laten gaan. Onder meer de showrunner van de reeks, namelijk Lauren Schmidt Hissrich heeft reeds laten optekenen dat de productie van het tweede seizoen reeds bezig is... Dit uiteraard alleen nog maar op papier, maar ook de opnames zouden niet lang meer op zich laten wachten.

Lees ook: Vormen drie gelijktijdige tijdlijnen een probleem voor 'The Witcher'?

Lente 2020
In een recent interview had de showrunner van de reeks reeds tegenover Collider aangegeven dat er volgens de huidige plannen zal worden begonnen met de opnames in de lente van 2020. Bovendien liet de showrunner optekenen dat alle gebeurtenissen in het eerste seizoen dienst zullen doen als fundamentele basis voor het vervolg.

"Wat fantastisch is aan het tweede seizoen is dat ze veel meer gefocust zal zijn. Alle relaties die hun oorsprong kennen in het eerste seizoen van The Witcher zullen dan ook pas echt ten volle tot uiting komen in het vervolgseizoen.

Bovenstaande klinkt natuurlijk nog bijzonder vaag. De showrunner benadrukte dan ook dat er nog niet wordt gefilmd, maar dat wel al in grote lijnen bekend is hoe het tweede seizoen zal verlopen. Wanneer men verwacht om het tweede seizoen van The Witcher te kunnen lanceren is uiteraard nog niet bekend.

Lees ook: Nederlandse Netflix-kijker wisselend enthousiast over 'The Witcher'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nabestaanden dodelijk verongelukte  stuntman 'The Walking Dead' ontvangen enorm bedrag
Series / Nieuws

Nabestaanden dodelijk verongelukte stuntman 'The Walking Dead' ontvangen enorm bedrag

De familie wordt gecompenseerd.

In juni 2017 vond de 33-jarige stuntman John Bernecker zijn dood na het opnemen van een actiescène voor de zombieserie The Walking Dead. Hij viel van een balkon op zo'n zeven meter hoogte, maar kwam neer op een plek waar geen bescherming lag. Hij overleed enkele dagen later. Nu is de familie financieel gecompenseerd.

Eerder werd al duidelijk dat de familie een schadevergoeding eiste van 40 tot 100 miljoen dollar. Een dergelijk hoog bedrag werd het niet, maar de vergoeding van 8,6 miljoen dollar is zeker niet niks. Volgens BBC Entertainment zullen AMC en andere productiefirma's dit bedrag moeten ophoesten, ondanks dat de lijkschouwer zijn dood als een ongeval klasseerde.

Lees ook: Nog een miljoenenclaim rond 'The Walking Dead'

Ervaren stuntman
Bernecker was een ervaren stuntman en werkte onder meer mee aan de filmreeks The Hunger Games. Een van de argumenten was ook dat het maar liefst 30 minuten duurde voordat er een traumahelikopter op de set aanwezig kon zijn. Een ambulance ontbrak.

Lees ook: Dood stuntman 'The Walking Dead' was te voorkomen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
18-jarige Zoe Colletti krijgt hoofdrol in 'Fear the Walking Dead' seizoen 6
Series / Nieuws

18-jarige Zoe Colletti krijgt hoofdrol in 'Fear the Walking Dead' seizoen 6

Er is een nieuw castlid gevonden!

Actrice Zoe Colletti heeft getekend om als vaste aanwezige te zien te zijn in AMC-serie Fear the Walking Dead. Colletti was nog niet te zien in de serie, en wordt nu al een regular gemaakt. Dat betekent dat ze in vrijwel elke aflevering een rol zal hebben.

Dat is opmerkelijk nieuws, want Colletti was nog niet in zo heel veel series te zien. En hoewel ze nieuw is in de serie, wordt haar personage dus meteen een vaste kracht..we kunnen er veilig van uit gaan dat ze daarmee heel wat te doen gaat krijgen in de AMC-serie, die toe is aan zijn zesde seizoen.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' gaat het roer omgooien vanwege alle kritiek

Bekijk op instagram


The Walking Dead
Er is vrijwel niets bekend over de rol van Colletti. Sterker nog, op het feit dat ze te zien zal zijn na, weten we echt nog helemaal niets over wat ze te doen krijgt in de AMC-serie. Duidelijk is wel dat men erop vertrouwt dat dit soort rollen helpen de serie flink op te pimpen en een publiek blijft bezorgen.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' krijgt veel duisterder zesde seizoen

Het Walking Dead-universum wordt de komende tijd een stuk groter. Volgend jaar zijn er 42 zondagen lang series te zien. En we krijgen meer, in de vorm van films, miniseries en ander materiaal. Kortom: Colletti voegt zich op een goed moment bij de franchise.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden
Series / Nieuws

Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden

Maar Daenerys Targaryen bleef.

In Game of Thrones heeft actrice Emilia Clarke een doorslaggevende rol als het personage Daenerys Targaryen. Maar even dacht de actrice dat ze niet langer de rol zou mogen vervullen. Ze kende namelijk een periode waarin het lichamelijk niet goed ging.

Tijdens de Table Manners podcast sprak Clarke over haar gezondheidsproblemen in relatie tot haar rol in de HBO-serie. Het blijkt namelijk dat ze vroeg in de serie last had van hersenaneurysma. En dat klinkt niet goed.

Hersenaneurysma
Volgens de hartstichting is 'Hersenaneurysma' een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. De wand rekt uit en wordt zwakker. Dit verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt. Dan ontstaat er een hersenbloeding.

"Met het eerste seizoen kon ik het ze niet laten weten wat er was gebeurd, tot ik wist dat ik niet zou sterven," zei Clarke. "Het kostte ons drie weken de tijd om te zeggen, 'sorry dat ik de eerdere e-mails niet heb beantwoord. Ik ging gewoon even minder met me, weet je wel... Maar het gaat goed! Trouwens, alles is geweldig. Met mij gaat het prima. Ik ga weer aan het werk, er is niets mis met me. Ik ben helemaal goed!'"

Maar zo goed voelde ze zich niet: "Ik was gewoon zo bang dat ik om welke reden dan ook ontslagen zou worden. Ik had geen idee hoe goed er voor me gezorgd werd." Ondertussen is ze jaren verder en weten we dat ze het serie helemaal heeft afgerond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Transseksuele 'Carrie' in nieuwe Stephen King-verfilming
Series / Nieuws

Transseksuele 'Carrie' in nieuwe Stephen King-verfilming

Een opvallende nieuwe versie is in de maak!

Decennia geleden brak Stephen King door met het verhaal over Carrie. Het meisje werd enorm gepest op school, zo erg dat toen ze doordraaide, er heel veel slachtoffers vielen. Nu horen we dat er een nieuwe versie van het verhaal op komst is.

FX maakt volgens de site Collider een nieuwe versie van Carrie. Daarbij zoekt men naar een vrij opvallende hoofdrolspeelster. Het is namelijk de bedoeling dat Carrie gespeeld wordt door iemand die transseksueel is. Een andere optie, is dat men kiest voor een donkere actrice, in plaats van iemand die blank is zoals tot nu toe altijd het geval was in verfilmingen.

Carrie
Carrie is in de loop der jaren drie keer verfilmd. De eerste keer was in 1976, daarna volgde men in 1999 met een nieuwe versie en daarna in 2013. Tussen de vorige en de aankomende verfilming zit ditmaal een heel stuk minder tijd.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de grote hoeveelheid King-verfilmingen die er op dit moment gemaakt zijn. Naast It, The Stand en Pet Sematary zijn er nog heel veel verfilmingen in de maak. King is populairder dan ooit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave cameo in eerste 'Doctor Who'-clip
Series / Video/clip/featurette

Gave cameo in eerste 'Doctor Who'-clip

Stephen Fry ontmoet dan eindelijk de Doctor!

Stephen Fry is in heel wat series van de BBC te zien geweest. Eentje waarin hij nog niet te zien was, al vragen fans er al jaren om, is Doctor Who. Maar daar gaat verandering in komen, laat een eerste clip voor de aankomende aflevering zien.

Doctor Who keert op nieuwjaarsdag terug naar de BBC. En in deze aflevering is ook Fry te zien, zo blijkt uit een clip die vandaag is vrijgegeven. We krijgen nu dus te zien dat Fry een mooie rol heeft in de aankomende special van de BBC-serie. In de aflevering speelt Fry de rol van de baas van de Britse geheime dienst, de MI6.



Doctor Who keert voor deze special terug om een bizar mysterie op te lossen. Over heel de wereld worden geheim agenten aangevallen door buitenaardse wezens. De MI6 zit met zijn handen in het haar en heeft geen idee wat ze moet doen. En dus roept men de hulp in van niemand minder dan ieders favoriete alien, Doctor Who.

De special is op 1 januari op de BBC te zien. Daarna gaat het twaalfde seizoen ook meteen van start en komt er elke zondagavond een nieuwe aflevering op televisie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.