search
Elon Musk: Oprichting Space Force is het begin van Starfleet
Series / Nieuws

Elon Musk: Oprichting Space Force is het begin van Starfleet

Het Amerikaanse leger heeft nu ook een Space Force.

Afgelopen vrijdag werd de Verenigde Staten de trotse bezitter van een ruimteleger. De Space Force is met 200 man personeel en een budget van 40 miljoen dollar, verantwoordelijk voor het veilig houden van de Amerikaanse democratie en moet Amerikanen beschermen tegen bedreigingen uit de ruimte. SpaceX-oprichter Elon Musk noemt dit het begin van Starfleet.

Dit is niet voor het eerst dat Musk Space Force vergelijkt met Starfleet uit de Star Trek-franchise. In september, toen hem gevraagd werd of hij het idee steunde, noemde Musk Space Force al het begin van Starfleet. Nu is het dus zover en is hij blij.



Space Force krijgt overigens ook een eigen televisieserie. Netflix maakt die en kondigde hem in januari aan. Toen schreef men: [i]Op 18 juni 2018 kondigde de federale regering de oprichting van een zesde grote divisie van het Amerikaanse leger aan. Het doel van deze nieuwe tak is 'satellieten verdedigen tegen aanvallen' en 'andere ruimtegerelateerde taken uitvoeren', of iets dergelijks. Dit is het verhaal van de mannen en vrouwen die precies dat moeten uitzoeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen