search

Ons nieuws van dinsdag 24 december 2019

Showrunner 'The Witcher' is boos op negatieve recensies
Series / Nieuws

Showrunner 'The Witcher' is boos op negatieve recensies

Ze vindt het maar niks.

Netflix heeft afgelopen vrijdag de serie The Witcher online gezet. En zoals we al hadden verwacht, waren de reacties behoorlijk verdeeld. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld net een peperdure B-film en anderen zijn dolenthousiast. Wat showrunner Lauren S. Hissrich betreft, is het allemaal maar onzin.

Hissrich geeft, zo laat ze op Twitter weten, geen moer om negatieve recensies. "Wat vind ik belangrijker? 'Professionele' critici die één aflevering gekeken hebben en daarna de rest overslaan? Of ECHTE fans die alle acht afleveringen op één dag gekeken hebben en net begonnen zijn met opnieuw kijken?"

Lees ook: Gave foto van iconische locatie Netflix-serie 'The Witcher'



Slechte recensies
Hissrich wijst natuurlijk niet expliciet met de vinger naar een bepaalde partij, maar refereert duidelijk naar Entertainment Weekly. Daar gaven twee recensies de serie een F (het laagst mogelijke cijfer), maar gaven ze ook toe dat ze lang niet alles gezien hebben. Een van hen keek twee afleveringen en de ander sloeg aflevering twee, drie en vier over.

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' krijgt gigantische maar originele monsters

De serie is het verhaal van Geralt of Rivia, wiens leven het pad kruist met dat van Yennefer, een tovenares, en Ciri, een jonge prinses met een gevaarlijk geheim.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op oude vlam Red in 'The Blacklist' seizoen 7
Series / Foto's

Eerste blik op oude vlam Red in 'The Blacklist' seizoen 7

Het is Joely Richardson als de voormalige vlam van Reddington.

Ondertussen is de eerste helft van het zevende seizoen van The Blacklist uitgezonden door NBC en in maart 2020 gaat het vehaal rond het personage Raymond "Red" Reddington weer door. In het tweede deel debuteert een nieuwe personage!

En dit personage wordt ingevuld door actrice Joely Richardson, bekend uit onder meer Nip/Tuck. Ze speelt de rol van Cassandra Bianchi, een voormalige vlam van Red, uiteraard de rol van James Spader. Bianchi wordt omschreven als een "elegant, charmant en meedogenloos" personage.





Hulp van Red
Bianchi schakelt in een "intense" de hulp in van Red. "Het personage dat Richardson gaat spelen heeft een rijke geschiedenis met Red," aldus uitvoerend producent John Eisendrath tegenover TVLine. "We genieten van de kansen die we zo nu en dan hebben om belangrijke mensen uit het leven van Red te introduceren. Ze is een van die speciale personages."

In maart 2020 keert The Blacklist weer terug op NBC.

Lees ook: 'The Blacklist'; alweer zeven seizoenen oud! [Blu-ray]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer bekend over Epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Meer bekend over Epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'

Rosamund Pike werd eerder aangekondigd als hoofdrolspeler.

Deadline weet vandaag te melden dat er meer acteurs zijn ingehuurd om de wereld van epische Amazon-serie The Wheel of Time te bevolken. De nieuwste castleden zijn Priyanka Bose (Lion), Taylor Napier (All About April) en Emmanuel Imani (Black Earth Rising).

Lees ook: Meer details rondom zeer ambitieuze fantasy-serie 'Wheel of Time'

Het eerder genoemde trio zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde castleden Daniel Henney, Madeleine Madden, Zoë Robins, Barney Harris, Marcus Rutherford en Josha Stradowski. De Oscar-genomineerde Rosamund Pike (Gone Girl) speelt de hoofdrol van Moiraine in de serie, die gebaseerd is op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan.

Nieuwkomers met belangrijke rollen
Bose zal in The Wheel of Time de rol spelen van Alanna Mosyani, een lid van de krachtige Aes Sedai. Ze staat bekend om haar empathisch vermogen en kort lontje. Ze wordt vergezeld door twee zogenaamde Wanders, genaamd Ihvon (Imani) en Maksim (Napier). Deze twee hebben een diepgaande relatie die ervoor zorgt dat ze een groot gevaar zijn op het slagveld.

Het is nog onbekend wanneer The Wheel of Time precies wordt verwacht op Amazon.

Lees ook: Rosamund Pike (Gone Girl) speelt hoofdrol in epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rampenserie '9-1-1: Lone Star' krijgt poster!
Series / Posters

Rampenserie '9-1-1: Lone Star' krijgt poster!

In 2020 komt er een spin-off van 9-1-1.

In 2018 verscheen op de zender Fox de serie 9-1-1 waarin onder meer Angela Bassett en Peter Krause als respectievelijk LAPD-agent Athena Grant Nash en LAFD-kapitein Robert "Bobby" Nash te maken krijgen met heel wat natuurgeweld en andere ongeregeldheden. Nu komt er een spin-off!

In de spin-off 9-1-1: Lone Star zijn de voornaamste hoofdrollen voor de bekende acteurs Rob Lowe en Liv Tyler. Low speelt de brandweerman Owen Strand en Tyler is het andere hoofdfiguur Michelle Blake, ook een brandweerman. Lone Star speelt zich af in Texas. Hieronder een recente eerste foto uit de serie, via TV Line.



Eerste posters Lone Star
Ook via TV Line krijgen we een eerste blik op twee posters voor de spin-off 9-1-1: Lone Star die in januari 2020 debuteert op de zender Fox. Op de posters is te zien dat ze te maken krijgen met een tornado en - hoe kan het ook anders - een brand.



In september verleden jaar startte op Fox al het derde seizoen van de moederserie 9-1-1 waarvan de kijkcijfers gemiddeld rond de 10 miljoen liggen per aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werk aan Marvel-serie 'Loki' nu officieel begonnen!
Series / Nieuws

Werk aan Marvel-serie 'Loki' nu officieel begonnen!

De opnames gaan volgend jaar beginnen.

Werk aan Loki is nu officieel begonnen. Dat laat acteur Tom Hiddleston weten in een bericht dat hij op Instagram plaatste. Hij maakte een foto van zichzelf en het team dat aan de serie werkt en schreef: "Team Loki. Voorbereidingen zijn officieel begonnen! We zien jullie in het nieuwe jaar."

De serie volgt de versie van Loki die tijdens de gebeurtenissen in Avengers: Endgame gebruik maakte van de Space Stone en daardoor uit de handen van de Avengers wist te ontsnappen. Hij reist door de tijd en door het universum en beleeft bizarre avonturen in verschillende tijden.

Lees ook: Gerucht: Loki gaat verder als vrouw in gelijknamige serie op Disney+

Bekijk op instagram

Disney+-serie
De serie wordt gemaakt voor Disney+ en zet naar verluidt de gebeurtenissen van Doctor Strange in the Multiverse of Madness op. Het is verder bepaald niet de enige serie die gemaakt wordt voor Disney+ en zich afspeelt in het MCU. Zo krijgen we de komende tijd deze series te zien:
The Falcon and the Winter Soldier (herfst 2020)
WandaVision (lente 2021)
Loki (lente 2021)
What If? (zomer 2021)
Hawkeye (herfst 2021)
Ms. Marvel (onbekend)
Moon Knight (onbekend)
She-Hulk (onbekend)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel lijkt zijn Moon Knight gevonden te hebben
Series / Nieuws

Marvel lijkt zijn Moon Knight gevonden te hebben

Daniel Radcliffe zou tekenen voor de rol.

Het is natuurlijk nog maar een gerucht, maar niemand minder dan Daniel Radcliffe zou de rol van Moon Knight spelen. Hij is volgens diverse sites met helaas anonieme bronnen benaderd door filmstudio Marvel en zou getekend hebben voor de rol. Let wel: het nieuws is nog niet officieel.

Radcliffe kennen we natuurlijk als Harry Potter. De acteur was maar liefst acht films lang te zien als de tovenaar van JK Rowling en werkt sinds die filmreeks ten einde is, aan een nieuwe carrière als filmster. Hij tekent vooral voor wat minder bekende producties, en was daardoor ook nog niet in het MCU te zien.

Lees ook: Is dit de schurk van Marvels 'Moon Knight'?

Moon Knight
Alhoewel Radcliffe nog niet te zien was in het MCU, zou er zomaar eens verandering in kunnen komen met een van de series die gemaakt worden voor streamingdienst Disney+. Marvel zou Radcliffe hebben laten tekenen voor de rol van Marc Spector. Spector is de held die krachten krijgt doordat hij tijdens een missie als geheim agent bijna doodgaat en de hulp van de maangod inroept.

Lees ook: 'Avengers: Endgame'-regisseurs gaan 'Moon Knight'-serie maken?

Die redt hem, maar in ruil daarvoor moet hij als held aan de slag. Spector gaat akkoord en wordt daarmee meteen Moon Knight. Hij is een van de personages met een grote rol in Phase 5 van het MCU. Naast hem zien we tegen die tijd ook She-Hulk en andere helden verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe series zijn te zien bij de NPO in 2020!
Series / Nieuws

Deze nieuwe series zijn te zien bij de NPO in 2020!

Het nieuwe jaar staat voor de deur en die beginnen we met 'Hoogvliegers', 'Detective Van Der Valk' en 'Years and Years'. Veel mooie voornemens voor januari!

Het nieuwe jaar staat voor de deur en die beginnen we met Hoogvliegers, Detective Van Der Valk en Years and Years. Hieronder alle goede voornemens van januari.

Hoogvliegers
Nederlandse dramaserie (EO)

Hoogvliegers vertelt het verhaal van drie jongeren in opleiding tot piloot bij de Koninklijke Luchtmacht. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

Vanaf 11 januari is de serie wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start, Kijk één week vooruit op NPO Start Plus.

Detective Van Der Valk
Britse detective (KRO-NCRV)

Nieuwe Britse detective die afgelopen zomer volledig in Amsterdam is opgenomen. In de haven van Amsterdam wordt het lijk van een student aangetroffen. Het onderzoek leidt Van Der Valk en zijn team naar de Amsterdamse kunstwereld én naar de gemeentepolitiek.

De hele serie is deze zomer te zien bij de NPO, en aflevering 1 is op 1 januari alvast te zien op NPO 1 en NPO Start Plus.

Flikken Maastricht Seizoen 14
Nederlandse detective (AVROTROS)

Rechercheur Eva van Dongen en haar partner Floris Wolfs krijgen samen met hun collega's in uniform te maken met chantagepraktijken, moord en doodslag, verdwijningen en drugszaken.

Vanaf 3 januari wekelijks op NPO 1 en NPO Start. Kijk één week vooruit op NPO Start Plus.

Years and Years
Britse dramaserie (NTR)

De familie Lyon uit Manchester is een heel gewone Britse familie. Hun belevenissen beperken zich echter niet tot het heden. Zo wordt Donald Trump herkozen en zijn de naweeën van de Brexit nog duidelijk voelbaar in een Britse samenleving die tot het jaar 2034 wordt belicht.

Vanaf 1 januari is het hele seizoen te zien op NPO Start Plus. Vanaf 13 februari wekelijks te zien op NPO 1 extra.

En verder:
Nederlands drama: Smeris seizoen 5 (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf nu volledig te zien op NPO Start Plus. Vanaf 19 januari wekelijks op NPO 3 en NPO Start.

Thriller: Vampieren in de nacht (AVROTROS)
Het hele seizoen vanaf 20 december op NPO Start Plus. Vanaf 11 januari wekelijks op NPO 3 en NPO Start.

Zweedse thriller: Blinded(BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 10 januari op NPO Start Plus. Vanaf 22 januari wekelijks op NPO 1 extra.

Politieke thriller: Occupied seizoen 2 (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 17 januari op NPO Start Plus. Vanaf 12 maart wekelijks op NPO 1 extra.

Siciliaanse detective: Commissaris Maltese(KRO-NCRV)
Vanaf 24 januari het hele seizoen op NPO Start Plus. Vanaf 17 februari wekelijks op NPO 1 extra.

Thriller: Bancroft seizoen 2 (KRO-NCRV)
Vanaf 31 januari het hele seizoen op NPO Start Plus. Vanaf 22 februari wekelijks op NPO 3 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vormen drie gelijktijdige tijdlijnen een probleem voor 'The Witcher'?
Series / Nieuws

Vormen drie gelijktijdige tijdlijnen een probleem voor 'The Witcher'?

Iedereen die 'The Witcher' kijkt moet het plot meteen begrijpen...

De nieuwe hitserie The Witcher welke te bekijken is op de streamingdienst Netflix staat er om bekend gebaseerd te zijn op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. De showrunner van de reeks heeft aangegeven dat de serie ook goed te begrijpen is voor iedereen die de boeken niet kent.

Voor mensen die er in het verleden voor hebben gekozen om de boeken van Andrzej Sapkowski te lezen komt het plot van de reeks ongetwijfeld zeer bekend over. Dit gezegd zijnde deed even het vermoeden ontstaan bij andere kijkers dat zij het een stuk lastiger zouden hebben om te begrijpen waar de reeks nu precies over gaat. Die vrees is echter niet terecht, aldus de showrunner van The Witcher, namelijk Lauren Schmidt Hissrich. Ook Henry Cavill heeft eerder gesteld dat iedereen The Witcher zonder probleem zal begrijpen.

Lees ook: Nederlandse Netflix-kijker wisselend enthousiast over 'The Witcher'-serie

Drie verschillende tijdlijnen
De belangrijkste reden waarom veel (potentiële) kijkers van The Witcher vreesden voor verwarring is het gebruik van drie tijdlijnen op hetzelfde moment. De showrunner is van mening dat deze vrees helemaal niet terecht is. Bovendien heeft het gebruik van de drie verschillende tijdlijnen er voor gezorgd dat men de drie belangrijkste personages van de reeks op hetzelfde ogenblik kon introduceren. Het gaat hierbij niet alleen om Geralt of Rivia en Yennefer, maar ook om de jonge prinses Ciri.

In ieder geval, heb je de boeken van The Witcher nog niet gelezen en houdt dat je een beetje tegen om deze nieuwe reeks te gaan bekijken? Dan mag het nu reeds duidelijk zijn dat dit je zeker niet in de weg hoeft te staan!

Lees ook: Nieuw op Netflix: De nu al iconische serie 'The Witcher'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Borg Hugh in 'Star Trek: Picard'!
Series / Nieuws

Eerste blik op Borg Hugh in 'Star Trek: Picard'!

De Borg komt terug!

Ontmoet de nieuwe Hugh. Acteur Jonathan Del Arco speelde de Borg die in Star Trek: The Next Generation gered werd door de bemanning van de Enterprise en keert in Star Trek: Picard terug. Nu heeft CBS All Access de eerste blik op hem vrijgegeven.

Net als Seven of Nine, heeft Hugh bijna geen Borg-implantaten meer. Hij ziet er dus behoorlijk menselijk uit, al zie je nog wel een beetje aan hem dat hij ooit een Borg was. Hij zal, daar hintte de nieuwe trailer althans naar, te maken krijgen met een Vulcan mind-meld en mogelijk ook strijden tegen de Borg.



Nieuw avontuur
De serie Star Trek: Picard is een heel nieuw avontuur voor Jean-Luc, ieders favoriete Star Trek-kapitein. Hij leidt een teruggetrokken bestaan op de wijngaard van de familie en wil niks meer te maken hebben met Starfleet. Tot een mysterieus meisje zich bij hem meldt en hij besluit weer in actie te komen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' verliest zijn showrunner

Het zal leiden tot een confrontatie met de Borg, al weten we niet precies waarom en hoe. Vanaf 23 januari op CBS All Access!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elon Musk: Oprichting Space Force is het begin van Starfleet
Series / Nieuws

Elon Musk: Oprichting Space Force is het begin van Starfleet

Het Amerikaanse leger heeft nu ook een Space Force.

Afgelopen vrijdag werd de Verenigde Staten de trotse bezitter van een ruimteleger. De Space Force is met 200 man personeel en een budget van 40 miljoen dollar, verantwoordelijk voor het veilig houden van de Amerikaanse democratie en moet Amerikanen beschermen tegen bedreigingen uit de ruimte. SpaceX-oprichter Elon Musk noemt dit het begin van Starfleet.

Dit is niet voor het eerst dat Musk Space Force vergelijkt met Starfleet uit de Star Trek-franchise. In september, toen hem gevraagd werd of hij het idee steunde, noemde Musk Space Force al het begin van Starfleet. Nu is het dus zover en is hij blij.



Space Force krijgt overigens ook een eigen televisieserie. Netflix maakt die en kondigde hem in januari aan. Toen schreef men: [i]Op 18 juni 2018 kondigde de federale regering de oprichting van een zesde grote divisie van het Amerikaanse leger aan. Het doel van deze nieuwe tak is 'satellieten verdedigen tegen aanvallen' en 'andere ruimtegerelateerde taken uitvoeren', of iets dergelijks. Dit is het verhaal van de mannen en vrouwen die precies dat moeten uitzoeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt hitserie 'The Office' misschien tóch een reboot?
Series / Nieuws

Krijgt hitserie 'The Office' misschien tóch een reboot?

De makers willen het in elk geval wel!

Misschien komt er een reboot van The Office. Het is nu een van de populairste series die Netflix aanbiedt en zal binnenkort terug gaan naar NBC, dat een eigen streamingdienst gaat lanceren. Nu blijkt dat maker Greg Daniels een reboot wel ziet zitten.

Voormalig NBC-baas Bob Greenblatt vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat Daniels "een idee" heeft voor de mogelijke reboot. "Vier jaar geleden sprak ik met Daniels over een reboot voor The Office. Ver voordat we hier aanbelandden dus. En hij wil het maken en heeft er zelfs een idee voor."

Lees ook: Hitserie 'The Office' krijgt ook een reboot

Reboot is mogelijk
Het is niet voor het eerst dat we horen dat er misschien wel meer van The Office aan zit te komen. Eerder dit jaar nog vertelde Daniels dat hij overwoog meer te maken. Maar toen al gaf hij toe te twijfelen omdat hij fans niet teleur wil stellen.

Lees ook: Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US

"Mijn grootste zorg zou zijn dat ik fans misschien teleur stel. Mensen kijken de hele serie en beginnen dan opnieuw. En voor mij betekent dat ook dat we het goed hebben laten eindigen destijds."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.