'You' seizoen 2 superpopulair maar de kritiek blijft aanhouden

'You' seizoen 2 erg populair maar kritiek blijft

Toch is er nog altijd sprake van kritiek op de reeks...

Geoffrey Ketels, 30 december 2019 om 19:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Deze maand verscheen het tweede seizoen van de succesvolle serie You op Netflix. Net zoals het eerste seizoen kan ook dit vervolg terug rekenen op een niet onaanzienlijke populariteit. Dit gezegd zijnde blijft de eerder geuite kritiek op de reeks nog steeds regelmatig de kop opsteken.
In het eerste seizoen van de serie You maakten we met z'n allen kennis met de boekverkoper Joe. Hij werd hopeloos verliefd op de schrijfster Guinevere Beck waarna hij er alles aan deed om haar hart voor zich te winnen. De vriendelijke man leek in eerste instantie nog erg onschuldig, maar veranderde al snel in een geobsedeerde stalker. Tijdens de poging om het hart van zijn geliefde te veroveren maakte de stalker nogal wat slachtoffers.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Tweede seizoen van de populaire serie 'You'

Controverse blijft bestaan
Hoe populair het eerste seizoen van de serie You bij menig aantal Netflix-kijkers ook was, toch bleek er eveneens sprake te zijn van een zekere controverse. Heel wat tegenstanders waren namelijk van mening dat de reeks stalking romantiseerde wat potentieel gevaarlijke gevolgen zou kunnen hebben. Nu ook het tweede seizoen op Netflix staat steken soortgelijke stellingen terug de kop op.

In het tweede seizoen heeft Joe er voor gekozen om te verhuizen van New York naar Los Angeles. Daar probeert hij een nieuw leven op te bouwen en vooral zijn obsessie uit het verleden te vergeten. Dit lijkt echter niet meteen een groot succes te zijn. Ook aan de andere kant van de Verenigde Staten lijkt Joe immers te vallen voor een nieuw slachtoffer. Vanuit verschillende hoeken luidt de kritiek dat de makers niet hebben geluisterd naar de "fouten die zijn gemaakt in het eerste seizoen".

Hoe het ook zij, ook het tweede seizoen van You lijkt weer ongelofelijk populair te zijn. Het mag dus duidelijk zijn dat het merendeel van de kijkers zich toch niets lijken aan te trekken van de kritiek.

Lees ook: Onheilspellende beelden Netflix serie 'You' seizoen 2

Lees meer over: You, serie, Netflix

Populair nieuws