search

Ons nieuws van maandag 30 december 2019

'You' seizoen 2 superpopulair maar de kritiek blijft aanhouden
Series / Nieuws

'You' seizoen 2 superpopulair maar de kritiek blijft aanhouden

Toch is er nog altijd sprake van kritiek op de reeks...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze maand verscheen het tweede seizoen van de succesvolle serie You op Netflix. Net zoals het eerste seizoen kan ook dit vervolg terug rekenen op een niet onaanzienlijke populariteit. Dit gezegd zijnde blijft de eerder geuite kritiek op de reeks nog steeds regelmatig de kop opsteken.

In het eerste seizoen van de serie You maakten we met z'n allen kennis met de boekverkoper Joe. Hij werd hopeloos verliefd op de schrijfster Guinevere Beck waarna hij er alles aan deed om haar hart voor zich te winnen. De vriendelijke man leek in eerste instantie nog erg onschuldig, maar veranderde al snel in een geobsedeerde stalker. Tijdens de poging om het hart van zijn geliefde te veroveren maakte de stalker nogal wat slachtoffers.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Tweede seizoen van de populaire serie 'You'

Controverse blijft bestaan
Hoe populair het eerste seizoen van de serie You bij menig aantal Netflix-kijkers ook was, toch bleek er eveneens sprake te zijn van een zekere controverse. Heel wat tegenstanders waren namelijk van mening dat de reeks stalking romantiseerde wat potentieel gevaarlijke gevolgen zou kunnen hebben. Nu ook het tweede seizoen op Netflix staat steken soortgelijke stellingen terug de kop op.

In het tweede seizoen heeft Joe er voor gekozen om te verhuizen van New York naar Los Angeles. Daar probeert hij een nieuw leven op te bouwen en vooral zijn obsessie uit het verleden te vergeten. Dit lijkt echter niet meteen een groot succes te zijn. Ook aan de andere kant van de Verenigde Staten lijkt Joe immers te vallen voor een nieuw slachtoffer. Vanuit verschillende hoeken luidt de kritiek dat de makers niet hebben geluisterd naar de "fouten die zijn gemaakt in het eerste seizoen".

Hoe het ook zij, ook het tweede seizoen van You lijkt weer ongelofelijk populair te zijn. Het mag dus duidelijk zijn dat het merendeel van de kijkers zich toch niets lijken aan te trekken van de kritiek.

Lees ook: Onheilspellende beelden Netflix serie 'You' seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De (unieke?) superheldenserie 'The Neighbor'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De (unieke?) superheldenserie 'The Neighbor'

Zwaai het jaar uit met deze nieuwe, komische superheldenreeks!

Series met superhelden in de hoofdrol kunnen in de praktijk ongelofelijk populair zijn. Toch moet het gezegd dat nagenoeg elke studio door de jaren heen heeft geprobeerd om een Marvel-kopie te maken. Lang niet al deze pogingen zijn op een succes uitgedraaid, in tegendeel. Nu doet ook Netflix een poging met de komst van El Vicino of The Neighbor.

Netflix probeert op verschillende manieren af te stappen van het klassieke superheldenrecept. In de serie The Neighbor volgen we een jongeman met de naam Javier. De jonge Spanjaard maakt niet de beste periode uit zijn leven mee, in tegendeel. Niet alleen kijkt hij op tegen een berg schulden, daarnaast maakt ook zijn vriendin Lola een einde aan hun relatie. Net wanneer Javier het allemaal maar somber inziet komt hij in aanraking met een alien die op het punt staat om te sterven. Vooraleer hij dat doet draagt hij zijn superkrachten over aan... jawel, Javier! Er is wel één belangrijke voorwaarde die door de alien wordt gesteld, hij moet de krachten immers gebruiken om als superheld aan de slag te gaan.

Niet al te serieus
Mocht bovenstaande een traditionele Hollywood-productie zijn, dan zouden we al snel kunnen praten van een dertien in een dozijn serie. Wellicht is het net omwille van die reden dat Netflix er voor heeft gekozen om er een Spaanse productie van te maken. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze reeks boordevol steekt met komische invloeden waardoor ze zichzelf eigenlijk niet al te serieus neemt.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe serie om het jaar mee uit te zwaaien? Dan is The Neighbor wellicht het overwegen waard. Deze reeks is namelijk vanaf morgen, dinsdag 31 december 2019 te bekijken op Netflix. Ben je alvast razend benieuwd naar wat deze nieuwe reeks allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' krijgt bezoek van meerdere Skywalker-personages
Series / Nieuws

'The Mandalorian' krijgt bezoek van meerdere Skywalker-personages

Er zitten gave cameo's aan te komen!

Er komen "meerdere" bekende gezichten van de negendelige Skywalker-saga naar het tweede seizoen van de serie The Mandalorian. Dat vertelt Deadline op basis van betrouwbare bronnen binnen de productie.

In de eerste reeks schuwde de serie nog een beetje weg van bekenden. We volgen Din Djarin, die zorgde voor The Child (beter bekend als Baby Yoda) en daarbij hulp kreeg van onder meer Cara Dune en Greef Karga. In het tweede seizoen verschijnen echter wel wat bekenden en dat moet bijna wel: Din gaat namelijk op zoek naar Jedi die het kind kunnen helpen.

Lees ook: Seizoensfinale 'The Mandalorian' enorm goed ontvangen door critici

Luke Skywalker?
Het eerste personage waar we aan moeten denken is natuurlijk Luke Skywalker. De serie speelt zich vijf jaar na Return of the Jedi af, wat betekent dat de Jedi-tempel van Luke nog altijd bestaat. De verwoesting daarvan is immers pas zes jaar voor de gebeurtenissen van de film The Force Awakens. Andere opties zijn Maz Kanata (een eeuwenoude piraat) of premiejager Boba Fett (die mogelijk al te zien was in aflevering vijf).

Lees ook: 'The Mandalorian'-finale: De zeven grootste onthullingen

Kortom: er zijn veel mogelijkheden! De serie gaat in de herfst van 2020 weer van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan serie zoekt jonge Luke Skywalker
Series / Nieuws

Obi-Wan serie zoekt jonge Luke Skywalker

Dus toch wel!

Obi-Wan Kenobi krijgt straks een serie op Disney+. Dat duurt nog wel even, maar we horen nu dat niemand minder dan Luke Skywalker gezocht wordt voor de show. Er zou een jonge acteur gecast worden om het personage te spelen. Dat moet ook wel, want de serie speelt zich af voor A New Hope.

Dat stelt Daniel RPK, die regelmatig informatie weet te lekken rond nieuwe films en series. Ditmaal moet deze Star Wars-serie er dus aan geloven. De serie draait om het personage Obi-Wan Kenobi, wederom gespeeld door Ewan McGregor, die zijn leven in ballingschap op Tatooine leeft en daar over de jonge Luke Skywalker moet waken.

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!

Ooit een film
Ooit was het de bedoeling dat het een film zou worden, geregisseerd door Stephen Daldry. Maar volgens schrijver Hossein Amini werkt het stukken beter om er een serie van te maken. Dat komt volgens Amini omdat Obi-Wan op Tatooine getraumatiseerd is, veel vrienden en familieleden heeft verloren.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Dat Obi-Wan ook een actierijk avontuur beleeft, zou het voor een film te complex maken om goed aandacht te besteden aan dat trauma. Nu er een serie komt, kan dat dus wel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de Netflix hitserie 'You' een 3de seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de Netflix hitserie 'You' een 3de seizoen?

Als we Hunk Penn Badgley mogen geloven staat dat redelijk vast...

Het tweede seizoen van You staat nog maar net op Netflix of er wordt al volop gespeculeerd over de komst van het derde deel uit de reeks. Ondanks het feit dat Netflix officieel nog geen groen licht heeft gegeven lijkt het er naar uit te zien dat de hoofdrolspeler in de reeks recent zijn mond voorbij heeft gepraat.

In een recent interview welke Hunk Penn Badgley had met Entertainment Online heeft de acteur van het personage van Joe wellicht zijn mond voorbij gepraat. Tijden het interview liet hij zich namelijk ontglippen enthousiast te zijn voor de komst van het vervolg. Ondanks het feit dat Netflix tot dusver nog geen groen licht heeft gegeven lijkt niets de komst van een derde seizoen in de weg te staan.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Tweede seizoen van de populaire serie 'You'

Bevestiging
De algemene verwachting is nu dat Netflix ergens in de loop van de maand januari het derde deel uit de reeks zal aankondigen. Gemiddeld is het dan ook zo dat Netflix er zo'n twee weken over doet vooraleer een mogelijks extra seizoen aan te kondigen voor een erg succesvolle serie. Dit gezegd zijnde bestaan er in de praktijk ook voldoende uitzonderingen. De recente monsterhit The Witcher was bijvoorbeeld reeds verzekerd van een tweede seizoen nog vooraleer het eerste verscheen.

Mocht er inderdaad een derde seizoen komen van You is de kans bijzonder groot dat de traditie welke inmiddels door Netflix in het leven is geroepen verder zal worden gezet. Dit betekent concreet dat ook het derde deel uit de reeks wellicht op Tweede Kerstdag in 2020 zal verschijnen.

Lees ook: Onheilspellende beelden Netflix serie 'You' seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!
Series / Nieuws

De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!

In de war zijn hoeft niet meer.

De tijdlijn van Netflix-serie The Witcher lijkt misschien wat verwarrend. Er lopen drie verhalen door elkaar, zich afspelend in verschillende tijden en draaiend rond verschillende onderwerpen. Maar de serie wordt naarmate het eerste seizoen vordert minder verwarrend en begint meer door elkaar te lopen.

Maar voor de kijkers die er echt niet uit komen, hebben we dankzij de site Screen Rant een duidelijk overzicht. De site onthult aan de hand van specifieke jaartallen precies hoe het eerste seizoen zich afspeelt. Dat kan dus helpen als je echt heel duidelijk wil krijgen hoe het gaat.

Lees ook: Mark Hamill in tweede seizoen Netflix-hit 'The Witcher'?

Niet ouder
Lastig aan The Witcher is natuurlijk dat niet alle personages normaal oud worden. Jaskier vraagt in aflevering vijf zelfs aan Geralt hoe lang geleden het is dat ze elkaar gezien hebben. Jaren? Maanden? Aan de hand van de boeken wist Screen Rant duidelijk te krijgen wat er precies gebeurt en wanneer.
1170: de Great Cleansing of Elves
1173: Yennefer wordt geboren
1190: Yennefer gaat naar Aretuza
1230: Yennefer wordt de tovenares van Aedirn
1232: Calanthe wordt koningin
1233: Calanthe wint de Battle of Hochebuz
1234: Geralt ontmoet Renfri
1235: de Usurper wordt heerser van Nilfgaard
1237: Princess Pavetta wordt geboren
1252: Princess Pavetta trouwt
1253: Ciri wordt geboren
1257: De Ursurper wordt vermoord
1260: Yennefer en Geralt ontmoeten elkaar
1263: Nilfgaard valt CIntra binnen

Lees ook: Hele grove fout net op tijd ontdekt in 'The Witcher'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoensfinale 'The Mandalorian' enorm goed ontvangen door critici
Series / Nieuws

Seizoensfinale 'The Mandalorian' enorm goed ontvangen door critici

De aflevering scoort 100% op Rotten Tomatoes.

De seizoensfinale van Disney+-serie The Mandalorian scoort wel heel goed bij critici. Sterker nog, volgens Rotten Tomatoes, vond iedereen de aflevering goed. Van de veertien recensies die er geteld werden, was er geen enkele negatief te noemen.

Volgens de consensus van de site "komt The Mandalorian tot een eind met knallende actie en een hartverwarmende dosis vergiffenis. Tegelijk teaset men gave nieuwe avonturen die eraan zitten te komen." Kortom: het einde van dit seizoen bevalt wel!

Lees ook: 'The Mandalorian'-finale: De zeven grootste onthullingen

Tweede seizoen
De opnames van het tweede seizoen zijn al volop aan de gang. Jon Favreau liet al weten dat de serie in de herfst van 2020 verder gaat, wanneer we dus weer een volledig seizoen kunnen genieten van de avonturen van de Mandalorian. Tot die tijd zal het even stil blijven rond Star Wars.

Lees ook: De schokkende twist van 'The Mandalorian' uitgelegd

Maar nadat de tweede reeks van Mando te zien is geweest, verwachten we een forse toename van nieuwe content. Disney werkt namelijk ook aan series rond Cassian Andor van de film Rogue One en Obi-Wan Kenobi. Die series debuteren waarschijnlijk niet eens zo heel veel later.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur plotseling overleden
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur plotseling overleden

De lichaamsdubbel van Alfie Allens personage Theon Greyjoy.

Treurig nieuws in deze vakantieperiode; Andrew Dunbar is op kerstavond overleden. Dit is bekend geworden via de Independent. De acteur was onder meer de lichaamsdubbel van Alfie Allen die de rol speelde van het personage Theon Greyjoy in Game of Thrones.

Dunbar had ook veel (kleine) rollen in films en tv-series, zoals Stargate: Universe, Arrow en When Calls the Heart. Ook was hij te zien in de misdaadfilm Dragged Across Concrete. Volgens het hoofd van 'Crowd Makeup' bij Game of Thrones was Dunbar een van de opvallendste 'extra's / figuranten' in de serie.

Lees ook: Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden

Naast acteur ook DJ
Andrew Dunbar was naast acteur tevens DJ en draaide dus graag plaatjes op muziekfeesten. Dunbar werd 35 jaar en onder meer GoT-collega Jesse Morris stond stil bij zijn overlijden, op Twitter:



Lees ook: Blu-ray review 'Game of Thrones: The Complete Collection'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende X-Men locatie op foto Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier'!
Series / Foto's

Opvallende X-Men locatie op foto Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier'!

Zouden de X-Men via Disney+ naar het MCU komen?

Nieuwe foto's vanaf de set van de Marvel-serie The Falcon and The Winter Soldier lijken te hinten naar het bestaan van de X-Men in het Marvel Cinematic Universe. En dat is niet raar. Sinds dit jaar kan Marvel Studios aan de bak met het integreren van de Marvel-mutanten in het filmuniversum.

Onderstaande foto - via The Geek Power - van de set van de eerste Marvel-serie op Disney+ laat een opvallend logo zien, namelijk die van Madripoor, een fictief eiland in Zuidoost-Azië dat voorkomt in de strips van Marvel Comics. Het is een eiland vol criminelen en stond op een zeker moment onder het bewind van Madame Hydra/Viper.

Lees ook: Schild Captain America in Marvel-serie 'The Falcon and The Winter Soldier'

Bekijk op instagram


Schuilplaats Baron Zemo?
Misschien is het eiland wel een plaats waar Baron Zemo (Daniel Brühl) verblijft en wie weet gaan Anthony Mackie (Sam Wilson a.k.a. Falcon a.k.a. de nieuwe Captain America?), Sebastian Stan (Bucky a.k.a. The Winter Soldier) er wel even langs om verhaal te halen. Eerder zagen we al dat de serie WandaVision het ruimteteam S.W.O.R.D. gaat introduceren en dit is weer een mogelijke hint naar het bestaan van de Fantastic Four.

Lees ook: Alle Marvel series die nu (en volgend jaar) te zien zijn op Disney+

Naar verwachting start The Falcon and The Winter Soldier in augustus op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 actrices speelden bijna Cersei Lannister in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Deze 2 actrices speelden bijna Cersei Lannister in 'Game of Thrones'

Voor Lena Headey werden er andere actrices overwogen.

Sinds het eerste seizoen van Game of Thrones wist Lena Headey als Cersei Lannister de boel in King's Landing en ver daarbuiten flink bezig te houden. Toch was Headey niet de eerste kandidaat voor de rol.

De verradelijke moeder van de HBO-serie kan misschien wel gezien worden als het meest complexe personage van de serie. Ze stond voor flink wat beslissingen en maakte soms zeer vreemde, maar vaak ook logische keuzes. De manier waarop Headey dat invulde werd meerdere keren bekroond, onder meer met een Empire Award. Ze werd ook vijf keer genomineerd voor een Emmy en één keer voor een Golden Globe.

Lees ook: Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden

Bijna een andere actrice
Het personage Cersei Lannister werd bijna gespeeld door Trica Helfer (Battlestar Galactica, Lucifer). Zij deed namelijk auditie voor de rol. Ook Gillian Anderson (The X-Files) deed auditie voor de rol en kreeg deze ook aangeboden. Ze weigerde uiteindelijk en de rol ging naar Headey, toen bekend van de titelrol in Terminator: The Sarah Connor Chronicles uit 2008/2009.



Overigens onthulde Anderson alweer even geleden dat ze ook een rol in Downton Abbey afwees. Ze was de afgelopen periode overigens te zien in series als The Fall, Hannibal, The X-Files en American Gods. Dus waarschijnlijk zal Helfer meer balen dat ze het niet werd.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur plotseling overleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aflevering van 'The Walking Dead' vonden publiek en critici het slechtst
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'The Walking Dead' vonden publiek en critici het slechtst

Deze speciale aflevering scoort zowel bij het publiek als critici het slechtst.

Een aflevering van seizoen vijf van The Walking Dead spin-off Fear the Walking Dead wordt door zowel critici als fans gezien als de slechtste van beide series tot nu toe. Kijkers besloten wat de tien beste en tien slechtste afleveringen van het moederschip waren en deden dat ook met de spin-off.

Geen enkele aflevering van de twee series scoorde zo slecht als Channel 5. De aflevering kreeg slechts een 4,8 van de 10 en scoort daarmee echt niet goed. Ter vergelijking: de slechtst scorende aflevering van TWD is Swear en had een 4,6. Dat is aflevering zes van seizoen zeven. De best scorende is van seizoen zes, aflevering negen, met een 9,7: No Way Out.

Lees ook: Dood stuntman 'The Walking Dead' was te voorkomen?

Slechtste van Fear
Swear is de enige aflevering van TWD die minder dan een zes scoort. Dat geldt niet voor Fear the Walking Dead, dat maar liefst vier afleveringen heeft die onder dat cijfer belanden. Ook opvallend: het zijn er allemaal uit seizoen vijf van de serie. Dat is ook het slechtst ontvangen seizoen van de show tot nu toe, met slechts een score van 55% op Rotten Tomatoes.

Lees ook: Is dit hoe Rick Grimes aan zijn einde komt in 'The Walking Dead'?

Dat is ook het enige seizoen in de serie die als Rotten bestempeld is op de recensie-site. Extra opvallend: de aflevering Channel 5 is ook volgens critici de slechtste van de serie en daarmee unaniem slecht ontvangen.

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoen 7 en 8 zijn de slechtste van de serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' is géén vervolg op 'The Next Generation'
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' is géén vervolg op 'The Next Generation'

Mocht je dat gehoopt hebben...

Patrick Stewart is straks weer te zien als Jean-Luc Picard. Hij doet dat in een Amazon-serie gebaseerd op zijn bekende personage uit Star Trek: The Next Generation. Maar de serie is geen vervolg op die show.

Dat vertelt producent Akiva Goldsman tijdens een interview met Hollywood Outbreak. "Het was absoluut niet onze intentie om een vervolg op Next Gen te maken. Ik denk dat het qua stijl behoorlijk hybride is. Je zal een iets langzamere, zachtaardigere en meer lyrische serie zien. Eentje die sterk leunt op de personages," aldus Goldsman.

Lees ook: Seven of Nine in promo 'Star Trek: Picard'!

Hoop voor de toekomst
Volgens Goldsman moet het ook een hoopvolle serie zijn. "Hij doet eigenlijk hetzelfde als The Original Series, als Next Gen en Discovery. Namelijk hoop bieden voor een toekomst die beter is dan de wereld waar we vandaag in leven. Star Trek blijft dat nastreven en wat we doen, is wat DS9 enigszins deed, en Discovery ook, namelijk een verhaal vertellen over meerdere afleveringen. Zo kunnen de personages evolueren op een unieke manier. Dat is een nieuw soort Star Trek-serie, gemaakt door mensen die houden van heel veel soorten Star Trek."

Lees ook: Eerste blik op Borg Hugh in 'Star Trek: Picard'!

De serie is vanaf 23 januari te streamen op CBS All Access en Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer grove fout 'The Witcher' net op tijd ontdekt
Series / Nieuws

Zeer grove fout 'The Witcher' net op tijd ontdekt

Dit doet toch denken aan Game of Thrones.

Nu The Witcher alweer een tijdje op Netflix staat, is het tijd om verhalen te vertellen. Zo heeft showrunner Lauren Schmidt Hissrich een anekdote over een wel heel opvallende fout. Die werd bijna onthuld in de serie, ware het niet dat men het net op tijd zag.

Goed, de serie speelt zich natuurlijk af in een wereld die lijkt op onze middeleeuwen. Maar dan vol monsters, heksen, elfen en andere mythische wezens. Mensen reizen nog rond te paard en te wagen, of moeten alles te voet doen. Maar bijna was er een auto te zien in een van de afleveringen!

Lees ook: Mark Hamill in tweede seizoen Netflix-hit 'The Witcher'?

Een auto
Een paar weken voordat de serie eindelijk te streamen was, bekeek Hissrich de nieuwe visuele effecten. "Iemand in de kamer, met scherpe ogen, zei ineens: 'zijn dat autolampen?' Waarop we meteen zagen dat het klopte. En er zitten natuurlijk geen auto's in The Witcher."

Lees ook: Schrijver 'The Witcher'-boeken is erg blij met de serie van Netflix

Het is alleen dankzij de vele mensen die een aflevering keken voordat die te zien was, dat het gespot kon worden. "Weet je, in die zin is het goed nieuws dat voordat een aflevering te zien is, er honderden mensen naar hebben gekeken. We hopen dat er niets in zit dat hierop lijkt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.