Wordt de populariteit van 'The Crown' zwaar overschat?

Wordt populariteit 'The Crown' zwaar overschat?

De serie blinkt uit in afwezigheid op de lijst met populairste Netflix series...

Geoffrey Ketels, 2 januari 2020 om 16:43

Ongelofelijk veel mensen blijken fan te zijn van de serie The Crown. Dit (logischerwijs) niet in het minst in het Verenigd Koninkrijk. Dit gezegd zijnde lijkt het er echter naar uit te zien dat die populariteit wel eens danig kan worden overschat. Het derde seizoen prijkt dan ook bijzonder verrassend niet op de lijst met de 10 populairste series op Netflix van 2019.
Toen het derde seizoen op 17 november 2019 werd gelanceerd werd dit nog bijzonder groots aangepakt. Een bijzondere extra troef voor de reeks is uiteraard de komst van Oscarwinnares Olivia Colman die in de huid kruipt van Koningin Elizabeth. Het stond dan ook zo goed als vast dat The Crown een plaats zou krijgen in de lijst met populairste series op Netflix van het jaar 2019... niet dus.

Lees ook: Eerste foto's baby Prins William in 'The Crown'!

Verrassend
Dat The Crown ontbreekt op de lijst met populairste series op Netflix is zeer opvallend te noemen. De series die het meest werden gestreamd door kijkers in het Verenigd Koninkrijk waren The Witcher, After Life en Stranger Things. Ook in Nederland en België ontbreekt The Crown in de lijst met best bekeken titels op Netflix van het voorbije jaar. De lijst met 10 populairste titels op Netflix van 2019 ziet er dan ook als volgt uit:

1.) Undercover
2.) 6 Underground
3.) Murder Mystery
4.) La Casa de Papel (3)
5.) The Irishman
6.) The Witcher
7.) Triple Frontier
8.) Isn't It Romantic
9.) Sex Education
10.) The Perfect Date

De series die in België in 2019 het best werden bekeken op Netflix zijn dezelfde als in Nederland, alleen de volgorde verschilt. Zo prijkt The Witcher bijvoorbeeld in België op een mooie tweede plaats. De eerste plaats is in België weggelegd voor La Casa de Papel.

Lees meer over: Netflix, serie, series, 2019

Populair nieuws