search

Ons nieuws van donderdag 2 januari 2020

Wordt de populariteit van 'The Crown' zwaar overschat?
Series / Nieuws

Wordt de populariteit van 'The Crown' zwaar overschat?

De serie blinkt uit in afwezigheid op de lijst met populairste Netflix series...

Ongelofelijk veel mensen blijken fan te zijn van de serie The Crown. Dit (logischerwijs) niet in het minst in het Verenigd Koninkrijk. Dit gezegd zijnde lijkt het er echter naar uit te zien dat die populariteit wel eens danig kan worden overschat. Het derde seizoen prijkt dan ook bijzonder verrassend niet op de lijst met de 10 populairste series op Netflix van 2019.

Toen het derde seizoen op 17 november 2019 werd gelanceerd werd dit nog bijzonder groots aangepakt. Een bijzondere extra troef voor de reeks is uiteraard de komst van Oscarwinnares Olivia Colman die in de huid kruipt van Koningin Elizabeth. Het stond dan ook zo goed als vast dat The Crown een plaats zou krijgen in de lijst met populairste series op Netflix van het jaar 2019... niet dus.

Lees ook: Eerste foto's baby Prins William in 'The Crown'!

Verrassend
Dat The Crown ontbreekt op de lijst met populairste series op Netflix is zeer opvallend te noemen. De series die het meest werden gestreamd door kijkers in het Verenigd Koninkrijk waren The Witcher, After Life en Stranger Things. Ook in Nederland en België ontbreekt The Crown in de lijst met best bekeken titels op Netflix van het voorbije jaar. De lijst met 10 populairste titels op Netflix van 2019 ziet er dan ook als volgt uit:

1.) Undercover
2.) 6 Underground
3.) Murder Mystery
4.) La Casa de Papel (3)
5.) The Irishman
6.) The Witcher
7.) Triple Frontier
8.) Isn't It Romantic
9.) Sex Education
10.) The Perfect Date

De series die in België in 2019 het best werden bekeken op Netflix zijn dezelfde als in Nederland, alleen de volgorde verschilt. Zo prijkt The Witcher bijvoorbeeld in België op een mooie tweede plaats. De eerste plaats is in België weggelegd voor La Casa de Papel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
5 absolute topseries die verdwijnen in 2020
Series / Nieuws

5 absolute topseries die verdwijnen in 2020

Van heel wat series verschijnt dit jaar het laatste seizoen...

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en ongetwijfeld ook wellicht weer enkele nieuwe topseries van formaat. Dit gezegd zijnde nemen we dit jaar ook afscheid van een aantal gevestigde waarden in het serielandschap. Wij hebben alvast vijf series voor jullie op een rijtje gezet waar we in dit jaar afscheid van zullen moeten nemen.

1.) Arrow
Eén van de bekendste en tevens ook meest populaire superheldenreeksen van de voorbije jaren luistert naar de naam Arrow. Dit jaar, meer bepaald op 28 januari komt het achtste seizoen echter aan haar einde. The CW heeft eerder in maart van 2019 reeds laten optekenen dat er geen verder vervolg meer zal verschijnen.

2.) The Good Place
Een tweede populaire serie waar we in 2020 afscheid van gaan nemen is The Good Place. Actrice Kristen Bell is dan ook niet alleen maar bekend omwille van haar rol als Prinses Anna in Frozen, maar ook omwille van haar hoofdrol in The Good Place. Het was de schrijver van de reeks, namelijk Michael Schur welke er voor heeft gekozen om geen vervolg meer te breien aan de reeks. Het vierde en tevens ook laatste seizoen van de serie is op dit ogenblik reeds te bekijken op Netflix.

3.) Supernatural
Supernatural kan met recht en rede worden bestempeld als één van de populairste series van de voorbije jaren. Inmiddels heeft ze maar liefst 15 seizoenen op de teller staan, maar de cast heeft laten weten dat het een verder vervolg niet meer ziet zitten. Dat is opvallend, want recent had The CW nog aangekondigd dat ze eigenlijk van plan was om zo lang mogelijk door te blijven gaan met de reeks. "Straks moeten we nog op monsters gaan jagen met een looprekje" was de reactie van enkele van de castleden. De finale-aflevering van Supernatural wordt in mei van dit jaar uitgezonden.

4.) Criminal Minds
Maar liefst 15 jaar lang werden fans van de serie Criminal Minds getrakteerd op de meest meeslepende cases die moesten worden opgelost. In januari van vorig jaar raakte echter bekend dat de serie geen verder vervolg meer zou krijgen. Dit betekent concreet dat de laatste afleveringen van deze langlopende reeks zullen worden uitgezonden vanaf 8 januari van dit jaar.

5.) Homeland
Heel wat kijkers hebben een haat-liefdeverhouding met de serie Homeland. Dat ook dit een topserie is valt echter moeilijk te ontkennen. In augustus 2015 werd door Showtime reeds het finale seizoen van de serie aangekondigd, maar dit jaar is het dan eindelijk zover. Het achtste en tevens dus ook laatste seizoen zal worden uitgezonden vanaf februari 2020. Naar alle verwachting zal dit seizoen ergens midden in de maand mei aflopen.

Het spreekt voor zich dat er dit jaar nog heel wat meer andere gevestigde waarden uit het serielandschap aan hun einde komen. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van Fuller House, Modern Family en 13 Reasons Why? Ook dit zijn stuk voor stuk fantastische series die we dit jaar zullen uitwuiven. Nu maar hopen dat er voldoende nieuw moois op ons afkomt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoë Kravitz (High Fidelity) viert bruiloft met de cast van 'Big Little Lies'
Series / Celebrity

Zoë Kravitz (High Fidelity) viert bruiloft met de cast van 'Big Little Lies'

Zoë Kravitz deelt romantische foto\'s van haar huwelijk in juni met Karl Glusman op Instagram

Zoë Kravitz heeft nieuwe foto's gedeeld van haar huwelijk in juni met echtgenoot Karl Glusman. Op de foto's staat de bruid onder andere met de cast van Big Little Lies.

Kravitz - die Bonnie Carlson speelt in de show - poseert in het midden van een zwart-wit foto met Shailene Woodley, Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Laura Dern in een omhelzing met de bruid. De feestelijke foto is ondertiteld met "29 juni 2019"

Bekijk op instagram


De bruiloft werd gehouden in Parijs in een huis van de vader van de bruid, Lenny Kravitz. Behalve Lenny waren ook Zoë's moeder Lisa Bonet en Bonet's echtgenoot Momoa aanwezig. Regisseur Sam Taylor-Johnson en haar acteur echtgenoot Aaron Taylor-Johnson waren ook bij het feest.

Kravitz onthulde haar verloving voor het eerst tijdens een cover-interview in 2018 met Rolling Stone waarin ze zei: "Oh ja, ik ben verloofd. Ik heb het nog niemand verteld - ik bedoel, ik heb het de wereld nog niet verteld. Ik wilde het privé houden,".

Kravitz is vanaf 14 februari te zien in de nieuwe Hulu serie High Fidelity.

Lees ook: Zoë Kravitz in eerste teaser 'High Fidelity'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michonne op nieuwe foto 'The Walking Dead': gaat ze het overleven?
Series / Foto's

Michonne op nieuwe foto 'The Walking Dead': gaat ze het overleven?

Het personage vertrekt straks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het jaar is pas net begonnen, of we zien al een nieuwe blik op The Walking Dead. AMC heeft via TVline een eerste foto vrijgegeven van het tiende seizoen, de tweede helft. Daarin nemen we straks afscheid van Michonne en precies haar zien we op deze foto.

Op het beeld zien we Michonne en Virgil, die op een marinebasis op een eiland zoeken naar wapens. Ze willen die wapens gebruiken om de oorlog tegen de Whisperers en hun Walkers te stoppen. Maar dat vereist nogal wat werk. Sowieso weten we niet of Michonne dit avontuur wel overleeft, of dat ze de eindstreep niet gaat halen. Het is namelijk niet bekend in hoeveel van de afleveringen ze nog te zien is.



Overweldigend
"Het was overweldigend," vertelde Danai Gurira recent nog over haar afscheid. "Ik bedoel, we hebben het er nog niet over gehad, maar het was overweldigend om al die liefde te voelen." Haar vertrek leidt mogelijk tot een nieuwe plek voor Michonne; het personage schijnt namelijk te verschijnen in de drie films die rond Rick Grimes gepland staan.

Lees ook: Deze aflevering van 'The Walking Dead' vonden publiek en critici het slechtst

Als dat zo is, dan wordt het TWD-universum hoe dan ook nog altijd interessant de komende tijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Draait Star Wars-serie 'Cassian Andor' om een kind?
Series / Nieuws

Draait Star Wars-serie 'Cassian Andor' om een kind?

Opvallende omschrijvingen van personages wijzen daar wel op.

Er zijn personageomschrijvingen van de serie Rogue One gelekt. Die is straks op Disney+ te zien en lijkt nu het oorsprongsverhaal van de populaire rebel te gaan vertellen. Het moet wel een succes worden, gezien de status van The Mandalorian op dit moment.

Een van de belangrijkste personages heet nu Mundo en is tussen de negen en dertien jaar oud in de serie. Het is een Latijns-Amerikaanse man, met een volle bos bruin haar en grote ogen. Dan is er Cinta, een jonge vrouw van 5 tot 7, die er bijna hetzelfde als Mundo uit moet zien.

Lees ook: Eerste details 'Star Wars: Rogue One'-serie

Jonge versies?
Tussen de regels door, lezen er in die omschrijvingen dat het gaat om een jonge versie van Cassian Andor, om wie deze serie gaat draaien. In de film Rogue One vertelde hij Jyn Erso dat hij al sinds zijn zesde tegen het Keizerrijk vecht. Het is dus prima mogelijk dat we het personage vanaf zijn kindertijd gaan zien.

Lees ook: Bijna was de 'Rogue One'-serie geschrapt

We weten ook dat Cassian de nodige trauma's heeft moeten verwerken en dat zou kunnen betekenen dat zijn jonge zusje dood gaat. Wie weet volgen we in elk geval straks een kind in deze Star Wars-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' is populairder dan 'Stranger Things'
Series / Nieuws

'The Witcher' is populairder dan 'Stranger Things'

De populairste Netflix Original ooit?

Netflix-serie The Witcher doet het vele malen beter dan verwacht. Zo goed zelfs, dat de serie wereldwijd populairder is dan Stranger Things, de vorige echt grote nieuwe original van Netflix. De serie doet het in veel landen beter!

Fan Eberes besloot alle toplijstjes van Netflix te compileren. Hij zocht op die manier uit welke series het meest populair bleken. In vrijwel alle landen blijkt de serie hoog in de toplijsten te staan en in alle, op een paar gevallen na dan, verslaat de serie zelfs het derde seizoen van Stranger Things.

Lees ook: Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'

26 lijstjes
Eberes verzamelde daarvoor 26 van de toplijsten die Netflix vrijgaf. En de resultaten brachten iets interessants. "The Witcher won met 21 tegen 5. Dus een overweldigende meerderheid. En laat ik je eraan herinneren dat Stranger Things S3 de populairste Netflix-serie ooit was. Tot 20 december 2019."

Lees ook: De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!

Zelfs hier in Nederland deed de serie het beter. Hier was het de nummer zes op de lijst van Netflix, waar Stranger Things op een mooie tiende plek eindigde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+: Dit verschijnt in de rest van januari
Series / Nieuws

Disney+: Dit verschijnt in de rest van januari

Wat kan je de komende tijd verwachten?

Vandaag heeft Disney weer een nieuw overzicht vrijgegeven met wat we allemaal aan content mogen verwachten. Ditmaal kijkt de streamingdienst vooruit naar de tweede helft van januari en wederom verschijnt er heel wat nieuws op de dienst.

Het gaat dan helaas niet meer om echt vuurwerk, maar wel om flink wat materiaal van andere series. Hieronder het overzicht!

15 januari
America's National Parks (Season 1)
Continent 7: Antarctica (Season 1)
Dog: Impossible (Season 1)
Marvel Super Hero Adventures (Shorts) (Season 2-3)
Muppet Babies Show and Tell (Shorts) (Season 1)
Randy Cunningham: 9th Grade Ninja (Season 1-2)
The Lodge (Season 2)
Wild Russia (Season 1)

17 januari
Diary of a Future President Premiere
Encore! Aflevering 11
Marvels Hero Project aflevering 11
The World According to Jeff Goldblum aflevering 11
One Day at Disney aflevering 7
Pick of the Litter aflevering 5

22 januari
Bluey (seizoen 1)

24 januari
Diary of a Future President aflevering 2
Encore! Aflevering 12
Marvels Hero Project aflevering 12
The World According to Jeff Goldblum aflevering 12
One Day at Disney aflevering 8
Pick of the Litter aflevering 6
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult nieuwe series!
Series / Featured

Disney+ onthult nieuwe series!

Een overzicht van de nieuwe content op Disney+

Ben jij na het afronden van The Mandalorian nog steeds abonnee van Disney+? Dan ben je vast extra benieuwd naar wat de betaalzender komende maanden, en daarna, te bieden heeft. Via een promovideo van zo'n minuut krijg je een blik op wat de huismuis allemaal online zet in 2020.

En die content lijkt toch nog een beetje summier, aangezien een groot gedeelte van de genoemde titels uit de bioscoop vandaan komen. Denk dan aan The Lion King en de nieuwste Star Wars-film. En de grootste series verschijnen pas vanaf Q3. Wat betreft nieuwe series, hieronder na de video een overzicht!



Twee Marvel-series
Zoals reeds gemeld op SerieTotaal verschijnen er in 2020 niet één, maar twee Marvel-series met ten eerste The Falcon and the Winter Soldier en daarna WandaVision. Het lijkt erop dat Disney toch graag snel nieuwe content ziet van Marvel en daarom de productie van de series een prioriteit geven. Vermoedelijk is Falcon in augustus te zien, WandaVision volgt later.

Lees ook: Disney+ onthult dat Marvel-serie 'WandaVision' dit jaar verschijnt!

Vervolg op The Mandalorian
Dit jaar verschijnt zoals eerder onthuld door showrunner Jon Favreau het tweede seizoen van de hitserie The Mandalorian. We krijgen dus eerst een nieuw seizoen rond Mando en Baby Yoda voordat de series rond Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi debuteren. In het najaar op Disney+.

Diary of a Future President
Ook nieuw in 2020 is de serie Diary of a Future President. Dit is een komedieserie rond de 12-jarige Elena die president van Amerika wil worden. Het verhaal gaat over haar belevenissen op school en met haar vrienden en familie. Haar dagboek speelt een belangrijke rol in haar leven. In 'flashforwards' zien we hoe de volwassen Elena haar ambities nastreeft. Al vanaf 17 januari wekelijks een nieuwe aflevering.

High School Musical: The Musical: The Series
Met de lancering van Disney+ in november 2019 verscheen het eerste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series, gebaseerd op de gelijknamige films. In 2020 verschijnt een tweede seizoen, waarschijnlijk richting het einde van het jaar.

Lizzie McGuire
In deze revival keert Hilary Duff terug als een dertigjarige Lizzie McGuire die haar avonturen beleeft in New York.

Star Wars: The Clone Wars
In februari debuteert op Disney+ het zevende seizoen van Star Wars: The Clone Wars. Dit wordt gelijk ook het laatste seizoen van de Star Wars-animatieserie die in 2008 startte op Cartoon Network en een zesde seizoen kreeg op Netflix.

Muppets Now
En als laatste verschijnt ook de 'Short Series' Muppets Now. Dit wordt een reeks afleveringen met geïmproviseerd situaties met de poppen. Een startdatum is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dracula naar Marvel-serie 'Moon Knight'?
Series / Nieuws

Dracula naar Marvel-serie 'Moon Knight'?

Weer een gerucht rond de spannende MCU-serie.

Het schijnt dat niemand minder dan Dracula te zien zal zijn in Marvel-serie Moon Knight. De show begint eind dit jaar met opnames en we hoorden al eens dat de serie een plek had voor een weerwolf. Nu horen we dat er dus ook een andere legendarische mythische figuur langskomt.

Dracula zou volgens Daniel Richtman in de serie verschijnen om het publiek een beetje op te warmen voor Blade. Die vampier krijgt in Phase 5 van het MCU een belangrijke rol. Hoe we Dracula ontmoeten en of hij een schurk is, weten we helaas niet. Mocht het kloppen, dan is de kans groot dat Dracula het verbindend weefsel gaat vormen tussen Blade en Moon Knight.

Lees ook: Marvel lijkt zijn Moon Knight gevonden te hebben

Epische serie
Showrunner Jeremy Slater belooft ons in elk geval een epische serie. "Ik was zeven toen ik mijn eerste Marvel-comic kocht. Dat veranderde mijn leven," aldus Slater over zijn enthousiasme dat hij deze serie mag maken. "Ik kan je vertellen dat we iets heel speciaals voor je gaan maken. Blijf dus vooral nog even hangen, want Moon Knight komt eraan en het wordt echt heel gaaf!"

Lees ook: Is dit de schurk van Marvels 'Moon Knight'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' gaat deze fout van 'Game of Thrones' niet herhalen
Series / Nieuws

'The Witcher' gaat deze fout van 'Game of Thrones' niet herhalen

Geen cameo's voor beroemdheden dit keer.

Netflix-serie The Witcher wordt vaak vergeleken met Game of Thrones. En dat is niet helemaal zonder reden. De fantasyserie van Netflix is ook een boekverfilming en speelt zich af in een grootse wereld vol bijzonder harde acties. Maar goed, de serie gaat bepaalde fouten niet herhalen, belooft schrijver Andrzej Sapkowski.

De Netflix-serie gebaseerd op zijn werk, zal namelijk geen cameo's van beroemdheden krijgen. Game of Thrones scoorde toch wat kritiek op het feit dat beroemdheden vaak cameo's kregen in de laatste paar seizoenen. Volgens Sapkowski gaat dat niet gebeuren met zijn serie: "Ik geloof dat ik er als creatief consulent voor deze serie voor moet zorgen dat er op GEEN moment een cameo voor Ed Sheeran is om te zingen. Ik zal ervoor zorgen dat dit niet gebeurt."

Lees ook: Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'

Zingende Lannister
Sapkowski verwijst naar de cameo van Ed Sheeran als zingende Lannister in het zevende seizoen van de serie. Sowieso zat de serie vol cameo's. Zo trad Sigur Rós aan voor het huwelijk van Joffrey, zagen we Mastodon in Hardhome, en speelde Coldplay-drummer Will Champion op de Red Wedding.

Lees ook: De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!

Dat gaat dus niet nog eens gebeuren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.