search
5 absolute topseries die verdwijnen in 2020
Series / Nieuws

5 absolute topseries die verdwijnen in 2020

Van heel wat series verschijnt dit jaar het laatste seizoen...

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en ongetwijfeld ook wellicht weer enkele nieuwe topseries van formaat. Dit gezegd zijnde nemen we dit jaar ook afscheid van een aantal gevestigde waarden in het serielandschap. Wij hebben alvast vijf series voor jullie op een rijtje gezet waar we in dit jaar afscheid van zullen moeten nemen.

1.) Arrow
Eén van de bekendste en tevens ook meest populaire superheldenreeksen van de voorbije jaren luistert naar de naam Arrow. Dit jaar, meer bepaald op 28 januari komt het achtste seizoen echter aan haar einde. The CW heeft eerder in maart van 2019 reeds laten optekenen dat er geen verder vervolg meer zal verschijnen.

2.) The Good Place
Een tweede populaire serie waar we in 2020 afscheid van gaan nemen is The Good Place. Actrice Kristen Bell is dan ook niet alleen maar bekend omwille van haar rol als Prinses Anna in Frozen, maar ook omwille van haar hoofdrol in The Good Place. Het was de schrijver van de reeks, namelijk Michael Schur welke er voor heeft gekozen om geen vervolg meer te breien aan de reeks. Het vierde en tevens ook laatste seizoen van de serie is op dit ogenblik reeds te bekijken op Netflix.

3.) Supernatural
Supernatural kan met recht en rede worden bestempeld als één van de populairste series van de voorbije jaren. Inmiddels heeft ze maar liefst 15 seizoenen op de teller staan, maar de cast heeft laten weten dat het een verder vervolg niet meer ziet zitten. Dat is opvallend, want recent had The CW nog aangekondigd dat ze eigenlijk van plan was om zo lang mogelijk door te blijven gaan met de reeks. "Straks moeten we nog op monsters gaan jagen met een looprekje" was de reactie van enkele van de castleden. De finale-aflevering van Supernatural wordt in mei van dit jaar uitgezonden.

4.) Criminal Minds
Maar liefst 15 jaar lang werden fans van de serie Criminal Minds getrakteerd op de meest meeslepende cases die moesten worden opgelost. In januari van vorig jaar raakte echter bekend dat de serie geen verder vervolg meer zou krijgen. Dit betekent concreet dat de laatste afleveringen van deze langlopende reeks zullen worden uitgezonden vanaf 8 januari van dit jaar.

5.) Homeland
Heel wat kijkers hebben een haat-liefdeverhouding met de serie Homeland. Dat ook dit een topserie is valt echter moeilijk te ontkennen. In augustus 2015 werd door Showtime reeds het finale seizoen van de serie aangekondigd, maar dit jaar is het dan eindelijk zover. Het achtste en tevens dus ook laatste seizoen zal worden uitgezonden vanaf februari 2020. Naar alle verwachting zal dit seizoen ergens midden in de maand mei aflopen.

Het spreekt voor zich dat er dit jaar nog heel wat meer andere gevestigde waarden uit het serielandschap aan hun einde komen. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van Fuller House, Modern Family en 13 Reasons Why? Ook dit zijn stuk voor stuk fantastische series die we dit jaar zullen uitwuiven. Nu maar hopen dat er voldoende nieuw moois op ons afkomt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen