Waarom Geralt een bizarre stem heeft in 'The Witcher'

Bizarre stem Geralt in The Witcher uitgelegd

Netflix maakte een aparte keus.

Jim Pedd, 8 januari 2020 om 11:40

Geralt of Rivia staat centraal in Netflix-serie The Witcher. Maar de hoofdrolspeler, Henry Cavill, mocht hem niet heel normaal spelen. Geralt heeft namelijk een ietwat bizarre schrapende stem. Het hoe en wat wordt nu door Cavill uitlegd in een nieuw interview.
De acteur vertelde tijdens een interview met The Wrap dat er bewust voor gekozen is om Geralt dit stemgeluid te geven. Eerst werd er gedacht om hem net als in de boeken een accent te geven dat mensen uit Rivia nou eenmaal hebben. Maar dat was met alle mensen voor de camera niet goed te doen. En dus is er naar andere invalshoeken en mogelijkheden gezocht.

Lees ook: Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

Accent kiezen
"Het ging mij er niet per se om, dat Geralt een ander accent zou hebben dan iedereen anders. Het ging mij erom dat Geralt een stem zou hebben die paste bij de geest van het personage zoals we dat in de boeken vinden," aldus de acteur tijdens het interview. Om die reden gebruikt hij zijn eigen Engelse accent, gemengd met beton en schurend zand.

Lees ook: Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

De serie is nu een kleine drie weken te streamen. Er komt al een tweede seizoen, waarvan helaas nog geen releasedatum bekend is.

Bron: The Wrap

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Geralt of Rivia, Henry Cavill

Populair nieuws