search

Ons nieuws van woensdag 8 januari 2020

'The Witcher' dumpt controversieel element voor tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Witcher' dumpt controversieel element voor tweede seizoen

Ditmaal wordt het allemaal wat makkelijker.

Het tweede seizoen van The Witcher mist een bepaald, toch niet oncontroversieel element van de eerste reeks. De eerste acht afleveringen bevatten een ietwat verwarrende verhaalstructuur en vertelden alles over meerdere tijdlijnen. Dat verandert in de toekomst.

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich was in een draadje op Reddit heel duidelijk over de serie. Ze had nooit verwacht dat dit zo'n controversieel element zou zijn. Hieronder de volledige post:
"De narratieve structuur stak zo in elkaar, zodat we de korte verhalen rond Geralt konden vertellen (als je het mij vraagt, vormen die de basis van de hele wereld van Witcher), en om tegelijk Ciri en Yennefer onderdeel te maken van de actie. Die verhalen gebeuren niet tegelijk, dus we wisten dat we iets met de tijd moesten spelen. Dat verandert absoluut in het tweede seizoen, want de verhalen zijn nu samen gaan lopen.

Lees ook: Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld

Eerlijk? Ik had niet verwacht dat dit een van de meest controversiële elementen van de serie zou worden. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze het pas bij aflevering 4 door hadden. Dat is ook precies wat we verwacht hadden. Voor mij is het een persoonlijke keuze. Ik houd ervan om films te kijken waarbij ik de structuur niet meteen door heb. Andere mensen niet. In dit geval, zullen de mensen die het haatten blij zijn, want het tweede seizoen is anders gestructureerd."

Dus in het tweede seizoen volgen we een wat meer rechttoe, rechtaan verhaal!

Lees ook: Stoere video toont spectaculaire stunts 'The Witcher'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' krijgt met zekerheid nog een extra seizoen!
Series / Nieuws

'Riverdale' krijgt met zekerheid nog een extra seizoen!

Riverdale krijgt met zekerheid nog een extra seizoen!

Riverdale mag zich één van de populairste 'The CW' series van het moment noemen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze met zekerheid nog een vervolg zal krijgen. Op moment van schrijven zitten we nog midden in het vierde seizoen, maar het vijfde is nu reeds aangekondigd door The CW.

Ondanks het feit dat we nog maar halverwege het vierde seizoen zitten van de hitserie Riverdale hoeven fans zich nu al geen zorgen meer te maken over de komst van een mogelijk vervolg. The CW heeft namelijk een lijst vrijgegeven met series die met zekerheid nog een extra seizoen zullen krijgen. Eén van deze series is... juist, Riverdale!

Lees ook: Er komt een crossover-aflevering tussen 'Riverdale' en spin-off 'Katy Keene'!

Winterstop
Zoals we van Riverdale gewend zijn wordt er elk jaar een tijdelijke winterbreak ingelast. Deze break is voor veel fans natuurlijk een doorn in het oog, maar niet getreurd, binnenkort gaat de serie weer verder! De nieuwe afleveringen van seizoen 4 zijn dan ook terug wekelijks te bekijken op Netflix vanaf 23 januari.

Veel fans zitten sowieso reeds op het puntje van hun stoel voor wat de terugkeer van Riverdale betreft op Netflix. Verspreid over het vierde seizoen is namelijk duidelijk geworden dat er iets zal gebeuren met Jughead. Sterker nog, de flash forwards laten vermoeden dat hij wordt vermoord. Wellicht dat het tweede deel van het vierde seizoen hier eindelijk duidelijkheid in zal verschaffen. We zijn benieuwd!

Lees ook: Relatie populair Riverdale-koppel staat op losse schroeven?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer fraaie poster finale Crisis on Infinite Earths
Series / Posters

Zeer fraaie poster finale Crisis on Infinite Earths

The CW heeft een gave poster vrijgegeven.

The CW heeft vandaag een nieuwe poster vrijgegeven voor de finale van de vijfdelige Crisis on Infinite Earths. Die komt over een week tot een eind, na een maandenlange opbouw en wekenlang teasen. Het nieuwe plaatje is het spiegelbeeld van de eerste poster en focust zich op het duister in plaats van het licht.

De poster toont ons de Anti-Monitor en de Specter en laat opmerkelijk genoeg geen Superman zien. Verder is de tagline: "their worlds will never be the same", waarmee de poster in elk geval ernaar hint dat men zich aan een belangrijke belofte houdt, namelijk dat het Arrowverse voor altijd zal veranderen als dit eenmaal voorbij is.



Er is jarenlang opgebouwd naar Crisis on Infinite Earths. Al in 2014 werd er gehint dat The Flash in 2024 zou verdwijnen en de wereld op dat moment tot een einde zou komen. Maar vorig jaar kregen we voor het eerst een verwijzing naar de Crisis: deze zou enkele jaren eerder beginnen, wat kwam door de gebeurtenissen in Elseworlds.

Lees ook: Zitten de New Gods in Crisis on Infinite Earths?

Nu is het crossover-evenement dus in volle gang en zien we hoe alle helden het multiversum proberen te beschermen tegen de Anti-Monitor.

Lees ook: Synopsissen laatste delen Crisis on Infinite Earths
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom was het eerste seizoen van 'The Witcher' zo kort?
Series / Nieuws

Waarom was het eerste seizoen van 'The Witcher' zo kort?

De Netflix-hit had slechts acht afleveringen in het eerste seizoen.

Netflix heeft met The Witcher een flinke hit in handen. Maar het eerste seizoen nam slechts acht afleveringen in beslag. Fans hadden natuurlijk het liefst veel meer gezien. Waarom kregen ze dat niet? Showrunner Lauren Schmidt Hissrich gaat daar op in tijdens een interview.

"Het aantal afleveringen dat we gemaakt hebben, is gebaseerd op het verhaal dat we wilden vertellen. Maar we hebben ook gekeken naar wat wij dachten dat het publiek af zou willen kijken. En natuurlijk naar het budget," aldus Hissrich in een zeer realistische uitleg.

Lees ook: Waarom Geralt een bizarre stem heeft in 'The Witcher'

Succes of niet?
Hissrich vertelde verder: "Als je een serie begint en niet weet of het een succes zal zijn, dan betekenen minder afleveringen gewoonlijk ook dat je minder budget hebt per aflevering. Dat wilden we niet en dus voelde acht als het magische aantal."

Lees ook: Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld

Met die acht afleveringen weet men in elk geval een indrukwekkend verhaal te vertellen. We leren veel over de herkomst van Geralt of Rivia, tovenares Yennefer en over prinses Ciri. En waarom ze zo belangrijk voor elkaar zijn. Het tweede seizoen zal voortborduren op precies dat verhaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-serie vindt nieuwe hoofdrolspeler!
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-serie vindt nieuwe hoofdrolspeler!

Na het vertrek van Will Poulter is er een nieuwe.

Even geleden vertrok acteur Will Poulter bij de serie The Lord of the Rings doordat hij "andere verplichtingen" zou hebben. Nu heeft de ambitieuze serie van Amazon een nieuwe hoofdrolspeler gevonden en kunnen de opnames dus gewoon van start gaan.

Die nieuwe hoofdrolspeler luistert volgens Deadline naar de naam Robert Aramayo en hij is bekend van onder meer de film Nocturnal Animals van regisseur Tom Ford. Hij was ook als 'Young Ned' te zien in Game of Thrones en hij heeft dit jaar in de blockbuster The King's Man een rol. Het personage dat Aramayo gaat spelen zou Beldor spelen.

Belangrijke serie voor Amazon
Amazon is een van de grote spelers in de streamingmarkt en The Lord of the Rings is een zeer belangrijk project om veel nieuwe klanten te werven. Twee maanden geleden werd al groen licht gegeven voor een tweede seizoen.

De opnames voor de eerste twee afleveringen zouden snel starten om daarna een break te nemen om de scripts voor de resterende afleveringen van seizoen één af te ronden. De twee afleveringen worden geregisseerd door J.A. Bayona, bekend van de films Jurassic World: Fallen Kingdom en A Monster Calls.

Lees ook: 'Lord of the Rings' krijgt nu al tweede seizoen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Geralt een bizarre stem heeft in 'The Witcher'
Series / Nieuws

Waarom Geralt een bizarre stem heeft in 'The Witcher'

Netflix maakte een aparte keus.

Geralt of Rivia staat centraal in Netflix-serie The Witcher. Maar de hoofdrolspeler, Henry Cavill, mocht hem niet heel normaal spelen. Geralt heeft namelijk een ietwat bizarre schrapende stem. Het hoe en wat wordt nu door Cavill uitlegd in een nieuw interview.

De acteur vertelde tijdens een interview met The Wrap dat er bewust voor gekozen is om Geralt dit stemgeluid te geven. Eerst werd er gedacht om hem net als in de boeken een accent te geven dat mensen uit Rivia nou eenmaal hebben. Maar dat was met alle mensen voor de camera niet goed te doen. En dus is er naar andere invalshoeken en mogelijkheden gezocht.

Lees ook: Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

Accent kiezen
"Het ging mij er niet per se om, dat Geralt een ander accent zou hebben dan iedereen anders. Het ging mij erom dat Geralt een stem zou hebben die paste bij de geest van het personage zoals we dat in de boeken vinden," aldus de acteur tijdens het interview. Om die reden gebruikt hij zijn eigen Engelse accent, gemengd met beton en schurend zand.

Lees ook: Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

De serie is nu een kleine drie weken te streamen. Er komt al een tweede seizoen, waarvan helaas nog geen releasedatum bekend is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult nieuwe trailer 'Narcos: Mexico' seizoen 2!
Series / Trailer

Netflix onthult nieuwe trailer 'Narcos: Mexico' seizoen 2!

De populaire serie keert terug op 13 februari a.s.

Netflix heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van het tweede seizoen van misdaadserie Narcos: Mexico. De beelden geven een goed idee van wat we kunnen verwachten in de nieuwe afleveringen, die vanaf 13 februari a.s. te streamen zijn op Netflix.

Lees ook: Netflix maakt releasedatum 'Narcos: Mexico' seizoen 2 bekend!

De oorspronkelijke serie Narcos gebruikte Colombia drie seizoenen als setting, maar Narcos: Mexico speelt zich (zie de titel) natuurlijk ergens anders af. In de serie zien we hoe Félix Gallardo (Diego Luna) stijgt in de ranken van het Guadalajara kartel en een waar imperium opbouwt. Hij heeft echter een geduchte tegenstander in de vorm van DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña), die de drugsbaas achter de hielen zit.

Internationale cast
Naast de eerder genoemde Peña en Luna zien we een hoop andere acteurs van Midden- of Zuid-Amerikaanse afkomst. Een aantal van deze namen zijn Mayra Hermosillo, Enedina Arellano, Sosie Bacon, Miguel Rodarte, Jesse Gaarcia en Jesus Ochoa.

Lees ook: Wanneer verschijnt 'Narcos: Mexico' seizoen 2 op Netflix?

Bekijk hieronder de nieuwe teaser van Narcos: Mexico.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vreemde nieuwe serie van Gwyneth Paltrow op Netflix veroorzaakt nu al een flinke rel
Series / Celebrity

Vreemde nieuwe serie van Gwyneth Paltrow op Netflix veroorzaakt nu al een flinke rel

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de nieuwe show 'The Goop Lab', waarin Gwyneth Paltrow wellness-problemen onderzoekt. Het seizoen gaat op 24 januari van start, en belooft "orgasmes" en "paranormale mediums"

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de nieuwe show The Goop Lab, waarin Gwyneth Paltrow wellness-problemen onderzoekt. Geproduceerd en gepresenteerd door Paltrow, is de serie vernoemd naar het lifestyle-merk van Paltrow.

Elk van de zes afleveringen in het eerste seizoen zal zich richten op een ander gebied van welzijn, inclusief vrouwelijk seksueel genot, therapie en 'energie-heling'. De nieuwe trailer belooft discussie over 'grensverleggende' wellness onderwerpen met experts en beoefenaars.

Er zijn nu al wisselende reacties op de serie, die op 24 januari in première gaat. Zij benadrukken de controversiële geschiedenis van het bedrijf Goop.



"Het meest gruwelijke hier is het woord 'lab', wat een soort wetenschap impliceert die niets te maken heeft met wetenschappelijk onderzoek", aldus schrijver Amanda Rosenberg. "Ook de moed van gwynnie die vanuit een vagina naar ons toe komt - een plek waar ze ons heeft verteld jade-eieren te stoppen! Deze hele show is een gevaar voor onze gezondheid!"

In september 2018 betaalde Goop 145 miljoen dollar in een schikking na reclame voor jade-eieren te koop via Goop. Maar critici zeiden dat het plaatsen van de eieren de kans op infectie kon vergroten, vooral omdat jade poreus was en bacteriën kon bevatten.

Het bedrijf is dus al vaker onder vuur komen te liggen voor het promoten van 'pseudowetenschap'. Goop heeft weinig onthuld over de nieuwe samenwerking met Netflix, en belooft alleen dat het "goopy as hell" zal zijn.

Nieuwsgierig naar de show? Bekijk dan hier de trailer:

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megatrailer voor alle 'The Walking Dead'-series!
Series / Video/clip/featurette

Megatrailer voor alle 'The Walking Dead'-series!

En dat zijn er maar liefst drie!

Dit is toch behoorlijk gaaf. AMC heeft een trailer vrijgegeven voor drie (!) series in het Walking Dead-universum. De megatrailer toont beelden van alle Dead-series die we komend jaar te zien krijgen. En dat belooft heel wat te worden.

2020 wordt een groot jaar voor de franchise. 42 zondagen lang kunnen we van avonturen in een wereld vol zombies genieten. The Walking Dead toont de tweede helft van zijn tiende seizoen en de eerste van het elfde. Fear the Walking Dead begint met seizoen zes en The Walking Dead: World Beyond begint met zijn eerste reeks.

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoen 7 en 8 zijn de slechtste van de serie

Een goed jaar
Het is, zoals de Twitter-account van TWD al meldt, een goed jaar om fan van de franchise te zijn. Toch is het de vraag hoeveel van die fans er blijven: TWD verliest elke aflevering weer kijkers en ook met Fear gaat het nou ook weer niet zo fantastisch. Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'!
Series / Posters

Eerste poster Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'!

De serie is dit jaar nog te zien!

Dit jaar nog is The Falcon and the Winter Soldier te zien. De serie gaat op Disney+ in première en moet laten zien hoe het verder gaat met twee van de wat onderbelichte MCU-personages. Vandaag krijgen we een poster van de serie te zien.

De poster toont natuurlijk de hoofdpersonen van de serie, Falcon en de Winter Soldier. De twee helden staan centraal in de serie en moeten het MCU in het klein lanceren. Het gaat dus om een serie waar veel van afhangt, alhoewel fans waarschijnlijk massaal naar de streamingdienst trekken en de show gewoon gaan kijken.



Opvolging Captain America
Het plot van de serie is nog niet helemaal bekend. Wel weten we dat de serie gaat draaien om de opvolging van Captain America. Die verdween in Avengers: Endgame na jarenlange trouwe dienst van het toneel en droeg zijn schild over aan Sam Wilson, a.k.a. Falcon. Maar de Amerikaanse regering is het daar niet mee eens en wil een andere Cap, eentje die bekend komt te staan als US Agent.

Lees ook: Alle Marvel series die nu (en volgend jaar) te zien zijn op Disney+

Naar het schijnt wordt dit twistpunt het centrale punt in de serie. In de herfst kan je de serie streamen, wanneer precies weten we helaas nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?
Series / Nieuws

Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?

Interessant gerucht rond het populairste personage van de Disney+-original.

De serie The Mandalorian werd met veel furore gelanceerd. Dat moest wel, want het was dé serie waar Disney+ zijn succes aan ophing. De eerste aflevering maakte heel duidelijk waar de serie om zou draaien: Mando die een kind zou beschermen. Maar wel een heel bijzonder kind.

Dat kind was namelijk deel van de soort van Yoda, de machtige Jedi, waar we pas twee soortgenoten van gezien hebben. Yaddle en Yoda, en nu dus ook Baby Yoda. Het personage heeft een naam, maar die is nog altijd niet bekend gemaakt. Het moment waarop die naam onthuld wordt is aan showrunner Jon Favreau, maar die laat nog niets los. Wat hij wel loslaat, is of het personage familie is van Yoda.

Lees ook: Darth Maul terug in 'The Mandalorian'?

Familie van?
"Het speelt zich af na Return of the Jedi. En fans zullen zich herinneren dat in die film Yoda niet alleen doodgaat, maar ook verdwijnt. Hij wordt een Force Ghost," aldus Favreau tegenover USA Today. Baby Yoda heet zo omdat het de makkelijkste naam is om het personage mee te identificeren.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt bezoek van meerdere Skywalker-personages

"Kijk, ik weet dat er theorieën zijn over de vraag of hij familie is van Yoda," vertelde Favreau. Maar daar direct op ingaan wilde niet. Het zou wel goed kunnen, aangezien The Child zeer sterk is in de Forxe en vijftig jaar oud als we de baby leren kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trilogie rond 'Walking Dead's Rick Grimes onzeker?
Series / Nieuws

Trilogie rond 'Walking Dead's Rick Grimes onzeker?

Komt de filmtrilogie er nog?

Er zou een trilogie rond Walking Dead-personage Rick Grimes komen. Dat werd aangekondigd vlak nadat het personage uit de serie verdween en dood leek. Hij bleek dus niet dood te zijn, maar werd gered door een helikopter die toebehoort aannde CRM. De films moeten daar meer duidelijkheid over gaan geven en het definitieve lot van Grimes in beeld brengen.

Scott Gimple, de baas van de franchise en hoofd van de filmdivisie, laat tegenover Entertainment Weekly weten dat het nog altijd de bedoeling is dat er een filmreeks komt. Maar de ontwikkelingen zijn al een tijd door relatieve stilte gekenmerkt, wat toch opmerkelijk is voor films van deze statuur.

Lees ook: Megatrailer voor alle 'The Walking Dead'-series!

Nog druk bezig
Aan EW laat Gimple weten dat de stilte voortkomt uit het feit dat men achter de schermen nog druk bezig is met de films. "Het komt langzaamaan samen, maar we proberen dit voor iedereen zo bijzonder mogelijk te maken, en voelen tegelijk de druk. Het is momenteel een erg delicaat proces."

Lees ook: Michonne op nieuwe foto 'The Walking Dead': gaat ze het overleven?

Er is nog geen regisseur gevonden voor het project en dat is naast de zoektocht naar een script dat ook echt werkt, ook een deel van de zaken waar druk aan gewerkt wordt. Wanneer de films uit moeten komen is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier draait seizoen 2 van 'The Witcher' om
Series / Nieuws

Hier draait seizoen 2 van 'The Witcher' om

Netflix heeft een gave serie in handen.

Het eerste, achtdelige, seizoen van The Witcher is sinds vorige maand op Netflix te zien. En met dat seizoen de belofte voor een tweede reeks. Het is echter nog wel even wachten op het moment dat we dat seizoen te zien krijgen. Al vertelt showrunner Lauren Schmidt Hissrich alvast wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen.

"Seizoen één vertelt zo'n dertig jaar uit het leven van Geralt, dus monsters zullen niet uitgestorven zijn tijdens die tijd," aldus Hissrich op Reddit toen een fan vroeg hoe het gaat met Witchers en monsters die in de boeken uitsterven. De serie is daar immers ook een verfilming van. "Maar we duiken in het tweede seizoen ergens anders in."

Lees ook: Henry Cavills megasalaris voor 'The Witcher' onthuld

Minder monsters
Het tweede seizoen duikt dus vermoedelijk in de verhalen hoe Witchers langzaamaan uitsterven, net als de monsters waar ze op jagen. "Het wordt veel besproken in de boeken; mensen haten de Witchers, maar hebben ze ook nodig. We hadden die haat nodig in de serie, om te begrijpen waarom onze held een outsider was. Dus besloten we de monsters nog eens dertig jaar aanwezig te houden."

Lees ook: Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld

Maar daar komt nu dus een einde aan in het tweede seizoen en worden ze een stuk minder aanwezig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.