Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

Opvallend nieuws rond de acteur.

Jim Pedd, 3 januari 2020 om 18:16

Acteur Henry Cavill bracht Geralt of Rivia met succes naar het kleine scherm. Fans van The Witcher zijn namelijk erg te spreken over de Netflix-serie rond de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Nu blijkt hoe ver Cavill ging voor zijn rol.
De acteur deed veel van zijn eigen stunts in de serie. Daarmee hoopte hij ervoor te zorgen dat alles zo echt mogelijk over zou komen. Maar nu blijkt dat hij behoorlijk wat oogklachten kreeg door de opnames. Hoe zit dat nou eigenlijk?

Lees ook: Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

Kleurlenzen
Cavill draagt tijdens de serie contactlenzen met een kleur. Die kon hij prima dragen in kleine doses, maar, zo laat hij aan Metro weten, tijdens de lange opnamedagen was dat soms niet heel goed voor hem. ”Ik mocht ze maar drie uur per keer dragen,” begon de acteur.

”Het uitdrogen is niet het probleem. Het ligt aan het deel van je lichaam dat zuurstof uit de lucht en niet uit het bloed haalt. Dus als je het afdekt, krijg je geen zuurstof. Als je dan langere periode geen zuurstof krijgt, beschadig je je ogen dus. Mijn opticien benadrukte steeds dat ik die lenzen gewoon na een tijdje moest uitdoen.”

Lees ook: 'The Witcher' is populairder dan 'Stranger Things'

Cavill is echter koppig en luisterde niet altijd. Daardoor kreeg hij ook echt oogklachten en zat hij tijdens de opnames soms alleen maar in de schaduw, omdat het licht anders te fel was en pijn deed. ”Ze wilde echt dat ik ze uitdeed, en ik bleef maar zeggen dat er niks aan de hand was. Dus ja, die contactlenzen waren cool, maar brachten wel wat uitdagingen met zich mee.”

Bron: Metro

Lees meer over: The Witcher, Henry Cavill, Netflix

Populair nieuws