search
Streamingdienst Disney+ is nu al superbelangrijk voor Disney
Series / Nieuws

Streamingdienst Disney+ is nu al superbelangrijk voor Disney

Wat denken analisten van de streamingdienst?

Krap twee maanden is Disney+ nu beschikbaar. De streamingdienst is nog lang niet wereldwijd uitgerold. Maar toch raken we er niet over uitgepraat. Zo horen we vandaag dat de streamingdienst zomaar eens 100 miljard dollar waard kan zijn.

Dat meldt CNBC op basis van analisten die denken dat de streamingdienst zoveel waard is. Dat bedrag werd bepaald op basis van de totale waarde van Disney, waarna investeerders de waarde van de rest van het bedrijf - geschat op zo'n 320 miljard dollar - aftrokken van de rest. Er bleef meer dan 100 miljard dollar over.

Heel veel waard
Daarmee is Disney+ wel heel veel geld waard. Ter vergelijking: Netflix is met 160 miljoen abonnees de grootste concurrent. Maar dat wordt op een waarde van 144 miljard dollar geschat. Dat terwijl Disney+ slechts 20 miljoen abonnees heeft en nog flink moet groeien in de rest van de wereld.

De kans is dus groot dat Disney+ snel meer waard is dan Netflix. Dat heeft iets minder te maken met het aantal abonnees en iets meer met het potentiƫle bereik van het bedrijf. Disney+ is straks over de hele wereld beschikbaar en relatief goedkoop vergeleken met de concurrentie. Dat maakt het zo'n aantrekkelijke dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen