search
'The Walking Dead' gaat nog wel even door!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' gaat nog wel even door!

Voorlopig is het eind nog niet in zicht.

Als we kijken naar de kijkcijfers van The Walking Dead dan is er genoeg reden om te twijfelen aan de toekomst van de serie. De best bekeken aflevering noteerde in 2014 maar liefst 16,11 miljoen kijkers tijdens de première-uitzending in de States. Op dit moment komen de afleveringen niet verder dan zo'n 5 miljoen kijkers.

Toch zit er een hoop toekomst in de serie. Veel kijkers wachten mogelijk op de komst van de serie naar een van de streamingdiensten, zoals Netflix, en dat is voor de makers voldoende reden om door te gaan met de hoofdserie, de spin-off series, de films en vele andere uitingen.

Nog veel te vertellen
Tegenover Variety zei 'AMC programming chief' Sarah Barnett dat er nog veel verhalen te vertellen zijn via de tv-series: "Ik denk dat er veel verhalen te vertellen zijn uit dit universum. En wat ik daarbij wel wil zeggen - zoals bij alles wat in ontwikkeling is bij AMC - is dat het creatief uitzonderlijk moet zijn."

Eén belangrijk puntje is dat het bronmateriaal ondertussen aan het opdrogen is. Op 3 juli 2019 kwam onverwacht een einde aan de comicreeks die in oktober 2003 startte en nu 193 edities telt. De tv-serie bestaat ondertussen uit 139 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen