Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3

Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3

Het heeft meer dan een jaar geduurd vooraleer het derde seizoen naar Netflix kwam...

Geoffrey Ketels, 9 januari 2020 om 12:07

Aan het einde van het jaar 2018 verscheen het derde seizoen van de serie The Last Kingdom. Naar goede gewoonte zou dit seizoen ook terug verschijnen op Netflix, alleen moesten de fans daar wel behoorlijk lang op wachten. Dat wachten lijkt nu echter bijna voorbij te zijn.
Het eerste seizoen van The Last Kingdom verscheen reeds in het jaar 2015. In eerste instantie werd de reeks exclusief geproduceerd door de BBC. Met de komst van het tweede seizoen werd ook Netflix bij de productie betrokken. De BBC besloot na de lancering van het tweede seizoen dat het wel welletjes was geweest en kondigde aan de reeks niet verder te willen zetten. Netflix nam vervolgens de rechten op The Last Kingdom over en kondigde gelijk ook een derde en een vierde seizoen aan. Uiteindelijk besloot de BBC naar aanleiding van dit nieuws om wel de exclusieve uitzendrechten te behouden in een aantal landen waaronder ook Groot-Brittannië en de Benelux. Het is omwille van deze reden dat Netflix-abonnees zo lang hebben moeten wachten op de komst van het derde seizoen op de streamingdienst.

Vierde seizoen
Het is opvallend dat we slechts enkele maanden verwijderd zijn van de komst van het vierde seizoen van de reeks. Ook deze zal echter terug eerst door de BBC worden uitgezonden. Het derde deel uit de serie zal vanaf morgen, donderdag 9 januari 2020 te bekijken zijn op Netflix.

We hebben dan wel lang moeten wachten op het verschijnen van het derde seizoen op Netflix, toch kunnen fans rekenen op weer heel wat moois. Niet voor niets heeft The Last Kingdom op verschillende gespecialiseerde websites dan ook zeer mooie scores in de wacht weten te slepen. Op IMDB kan ze bijvoorbeeld rekenen op een score van 8,3/10.

Kan jij al niet meer wachten tot morgen? Bekijk dan zeker eerst even de onderstaande, officiële trailer welke voor het derde seizoen de wereld is ingestuurd!


Bron: Netflix.com

Lees meer over: The Last Kingdom, serie, Netflix

Informatie over de serie: The Last Kingdom

Populair nieuws