Eindelijk! Revival sci-fi hit 'Firefly' is mogelijk!

Eindelijk! Revival sci-fi hit Firefly is mogelijk!

Fox staat er dan eindelijk voor open.

Jim Pedd, 10 januari 2020 om 14:14

Firefly is een behoorlijk aparte sci-fi serie. Het is een western, gemengd met allerlei religieuze elementen, die zich afspeelt in de ruimte. En hoewel de serie slechts één televisieseizoen te zien was, zijn er behoorlijk wat fans die nog altijd verlangen naar meer dan alleen de film die ze kregen.
De afgelopen weken gonste het van de geruchten rond de mogelijke revival. Procucent Tim Minear tweette een foto van de laatste dag van de productie, die vervolgens gedeeld werd door schrijver Joss Whedon. En nu blijken de geruchten die daar uit voortkwamen bepaald niet onwerkelijk.

Lees ook: Producent: beperkt aantal nieuwe afleveringen 'Firefly' zou geweldig zijn

Revival is mogelijk
Fox-baas Michael Thorn vertelt aan The Wrap dat hij een revival wel ziet zitten. "Het grote antwoord is, dat we altijd zoeken naar een van onze klassieke series en ons dan afvragen of er een manier is om het op een hedendaagse en relevante wijze terug te brengen. Ik hield persoonlijk heel erg van Firefly, heb elke aflevering gezien. Ik heb er nooit aan mogen werken, maar ik hield van de serie."

Er werd eerder al over een revival gesproken, maar op dat moment was ook The Orville te zien en als vrij breed georiënteerde zender is het niet direct handig om twee sci-fi series te hebben. Maar nu is het klaarblijkelijk wel mogelijk! Wel acht Thorne de kans klein dat de hele cast terug wil komen, tenzij het om een miniserie gaat.

Firefly speelde zich af in de 26ste eeuw en laat een universum zien waarin de mens door de ruimte reist en terug is gegaan naar een wilde westen achtige levensstijl.

Bron: The Wrap

Lees meer over: Firefly, Fox, revival, Joss Whedon

Informatie over de serie: Firefly

Populair nieuws