search
Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt
Series / Nieuws

Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt

Fans van Stephen King zullen erg teleurgesteld zijn in deze ontwikkeling.

Amazon Studios heeft besloten niet verder te gaan met de serie gebaseerd op The Dark Tower. Deze verfilming van het magnum opus van schrijver Stephen King was al enige tijd in de maak. De studio werkte met twee verschillende scenario's die dienden als opzet voor de serie, maar geen daarvan was goed genoeg voor Amazon.

The Dark Tower is behoorlijk moeilijk te verfilmen. Eerder probeerde Sony het, maar die film flopte enorm. Amazon werkte sinds 2017 aan een serie, maar dat lukt gewoon niet goed. Amazon besloot opmerkelijk genoeg een pilot te maken, wat niet heel normaal is bij grootschalige en peperdure producties als deze. Maar de pilot die gemaakt werd, was niet op hetzelfde niveau als de ontwikkelingen die rond Wheel of Time en Lord of the Rings plaatsvonden.

Lees ook: 'The Dark Tower' nog altijd in de maak

Niet meer op komst
Daarom is nu dus besloten om een punt achter de ontwikkeling te zetten. De serie speelde zich af rond de oorsprong van Roland Deschain en hoe hij zijn pistolen kreeg. Ook liet de serie zien hoe Roland voor het eerst in conflict raakte met de mysterieuze Man in Black. De cast van de serie is nooit officieel aangekondigd of bevestigd door Amazon.

Lees ook: Opnames 'The Dark Tower' snel van start

De achtdelige boekenreeks ligt nu dus weer op de markt. Wie zou de volgende zijn om hem te proberen te verfilmen? Hoe dan ook is die taak ingewikkeld; het geheel leunt op meerdere genres, waaronder western, science fantasy, horror en duistere fantasy. Daarnaast zijn er links met tientallen King-boeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen