search

Ons nieuws van donderdag 16 januari 2020

Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt
Series / Nieuws

Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt

Fans van Stephen King zullen erg teleurgesteld zijn in deze ontwikkeling.

Amazon Studios heeft besloten niet verder te gaan met de serie gebaseerd op The Dark Tower. Deze verfilming van het magnum opus van schrijver Stephen King was al enige tijd in de maak. De studio werkte met twee verschillende scenario's die dienden als opzet voor de serie, maar geen daarvan was goed genoeg voor Amazon.

The Dark Tower is behoorlijk moeilijk te verfilmen. Eerder probeerde Sony het, maar die film flopte enorm. Amazon werkte sinds 2017 aan een serie, maar dat lukt gewoon niet goed. Amazon besloot opmerkelijk genoeg een pilot te maken, wat niet heel normaal is bij grootschalige en peperdure producties als deze. Maar de pilot die gemaakt werd, was niet op hetzelfde niveau als de ontwikkelingen die rond Wheel of Time en Lord of the Rings plaatsvonden.

Lees ook: 'The Dark Tower' nog altijd in de maak

Niet meer op komst
Daarom is nu dus besloten om een punt achter de ontwikkeling te zetten. De serie speelde zich af rond de oorsprong van Roland Deschain en hoe hij zijn pistolen kreeg. Ook liet de serie zien hoe Roland voor het eerst in conflict raakte met de mysterieuze Man in Black. De cast van de serie is nooit officieel aangekondigd of bevestigd door Amazon.

Lees ook: Opnames 'The Dark Tower' snel van start

De achtdelige boekenreeks ligt nu dus weer op de markt. Wie zou de volgende zijn om hem te proberen te verfilmen? Hoe dan ook is die taak ingewikkeld; het geheel leunt op meerdere genres, waaronder western, science fantasy, horror en duistere fantasy. Daarnaast zijn er links met tientallen King-boeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Sex Education' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Sex Education' seizoen 2

Het eerste seizoen werd razend populair, niet in het minst omwille van haar vrouwvriendelijke aanpak.

Het eerste seizoen van Sex Education kon vanaf de start rekenen op heel wat positieve kritieken. Dit niet alleen van kijkers, maar ook van de critici. Velen hebben dan ook vol ongeduld gewacht op het tweede seizoen van de reeks. Dat wachten is nu (bijna) voorbij!

Morgen, vrijdag 17 januari 2020 verschijnt het tweede seizoen van Sex Education op Netflix. Sex Education vertelt het verhaal van Otis Milburn, de zoon van een sekstherapeute welke ondanks zijn eigen seksuele onervarenheid een klasgenoot weet te helpen met een seksprobleem. Dit heeft hem meteen aan het denken gezet en doen besluiten om samen met de rebelse Maeve Wiley een ondergrondse sekstherapiepraktijk op te zetten.

Vrouwvriendelijk
Het eerste seizoen van Sex Education kon meteen rekenen op heel wat lovende kritieken. In het bijzonder de verfrissende evenals vrouwvriendelijke aanpak van de reeks werd geprezen. Ook de verwachtingen voor het tweede seizoen zijn alvast hooggespannen. Sex Education ontving op IMDB tot dusver een score van 8,3/10. Benieuwd of het tweede seizoen het succes van het eerste deel zal weten te evenaren.

Of bovenstaande daadwerkelijk het geval zal zijn ontdekken we vanaf morgen, vrijdag 17 januari 2020 op Netflix. Kan jij niet langer wachten en wil je graag alvast een voorsmaakje van wat het tweede seizoen allemaal zal te bieden hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bevestigt: 'You' krijgt een derde seizoen!
Series / Nieuws

Netflix bevestigt: 'You' krijgt een derde seizoen!

Netflix heeft bevestigd dat de populaire thrillerserie 'You' met zekerheid een derde seizoen zal krijgen.

Eerder maakte de showrunner van de populaire Netflix-serie You reeds enkele details bekend over een mogelijk vervolg van de reeks. Netflix van haar kant had een derde seizoen echter nog niet bevestigd. Daar is ondertussen verandering in gekomen.

Het is nu honderd procent zeker, You, de reeks die het verhaal vertelt van een stalker en zijn obsessie voor vrouwelijk schoon krijgt een derde seizoen. Ondanks het feit dat iedereen stelt (inclusief ondergetekende) dat dit niet hoeft te verbazen heeft het er toch even slecht uitgezien. Het einde van het tweede seizoen deed namelijk vermoeden dat er helemaal geen extra seizoen meer zou verschijnen.

Lees ook: Tweede seizoen 'You' zou eerst een compleet ander einde krijgen

10 nieuwe afleveringen
Veel over het derde seizoen werd er door Netflix nog niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat seizoen 3 uit 10 afleveringen zal bestaan. Daarnaast keren Sera Gamble en Greg Berlanti terug als executive producers. Het spreekt voor zich dat ook de hoofdrolspeler, namelijk Penn Badgley terug van de partij zal zijn. Het derde seizoen wordt volgend jaar verwacht. Wellicht zal ze terug ergens rond nieuwjaar op Netflix te zien zijn.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle slechte recensies boeien showrunner 'Doctor Who' niet
Series / Nieuws

Alle slechte recensies boeien showrunner 'Doctor Who' niet

Hij denkt er geen seconde over na, en wil gewoon iets goed maken.

Chris Chibnall vindt het allemaal wel prima als mensen commentaar hebben op het nieuwe seizoen van Doctor Who. De serie keerde terug met een tweedelige aflevering die boordevol de nodige actie zat. Maar Whovians waren niet direct blij.

Voor Chibnall maakt dat allemaal niets uit. "Ik zit niet op sociale media," begon hij tegenover Doctor Who Magazine. "Ik lees ook niks van de pers en geen recensies." En dus doet het hem in die zin helemaal niets, wat mensen van de serie vinden.

Twaalfde seizoen
"Weet je wat je kan zeggen over elk seizoen van Doctor Who? Elke aflevering wordt wel geliefd en gehaat. Dat zal altijd blijven gelden," aldus Chibnall. "Wat je moet doen, is een serie maken waar je in gelooft. Een serie die mensen bereikt, en vervolgens naar huis gaan. Als we niet onze visie volgen, dan gaat het mis."

Dit twaalfde seizoen toont ons wederom de eerste vrouwelijke Doctor uit de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de franchise.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen 'Fear the Walking Dead' slaat een geheel nieuwe weg in
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Fear the Walking Dead' slaat een geheel nieuwe weg in

De structuur verandert in de zesde reeks van Fear the Walking Dead.

De serie Fear the Walking Dead oogstte behoorlijk wat kritiek in het vijfde seizoen. Het werd het minst goed beoordeelde seizoen van de volledige TWD-franchise tot nu toe. Seizoen zes moet daar weer verandering in brengen.

Dat meldt Scott Gimple, de baas van de franchise, tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Qua structuur gaat de serie heel erg veranderen. Er ligt meer focus binnen de verhalen, het worden zestien verschillende verhalen", aldus Gimple. "De eerste twee afleveringen zijn af en het wordt echt schitterend. Dat onderscheidt deze serie ook van de rest. We vertellen 16 kleine verhalen, dus het is een beetje een anthologie. Je krijgt een verhaal over meerdere afleveringen, maar vanuit heel gefocuste perspectieven verteld."

Lees ook: Kwaliteit 'Fear the Walking Dead' gaat in S6 weer beter worden

Heel anders
De serie heeft in het verleden al vaker afleveringen gebracht die heel erg gefocust waren op een bepaald personage. Zo kregen we in seizoen vier de aflevering Laura te zien, die draaide om de ontmoeting van Laura en haar toekomstige echtgenoot John Dorie. En de aflevering van seizoen 5, The End of Everything, waarin Al een CRM-soldaat ontmoette.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' gaat het roer omgooien vanwege alle kritiek

De serie zal later dit jaar beginnen met het zesde seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog twee onaangekondigde 'Star Trek'-series in de maak
Series / Nieuws

Nog twee onaangekondigde 'Star Trek'-series in de maak

Er komt wel heel veel aan in de Star Trek franchise!

Het gaat goed met het Star Trek-universum. In 2017 debuteerde Star Trek: Discovery, de eerste live-action serie in de franchise in jaren. Dit jaar is het jaar van twee series, want ook zien we Star Trek: Picard. En er zit nog veel meer aan te komen.

Showrunner Alex Kurtzman laat weten dat er nog andere series aan komen. "Er zijn nog twee andere live-action series in de maak, die we nog niet aangekondigd hebben," aldus de man achter de franchise op dit moment. Welke dat zijn is niet zeker, want hij vertelde dat er bijvoorbeeld nog gewerkt wordt aan de serie rond Section 31. Die is nog niet officieel bevestigd, maar valt niet onder de opmerking van de maker.

Groter dan ooit
Hoe dan ook is de franchise groter dan ooit. Zo wordt er gewerkt aan een vierde film in het Kelvin-universum en zou ook Quentin Tarantino kunnen werken aan een eigen film in de franchise. En dan zit er nog een tweede seizoen rond Picard, een derde én vierde rond Discovery in de pijplijn en weten we dat er nog meer in de maak is in de Short Treks-reeks.

De franchise wordt dus hoe dan ook groter dan ooit eerder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat hitserie '24' misschien toch nog terugkeren?
Series / Nieuws

Gaat hitserie '24' misschien toch nog terugkeren?

Als het idee maar werkt, dan kan er toch meer komen!

De 24-franchise zou zomaar eens terug kunnen keren. Eerder hoorden we dat Fox niet van plan was om werk te maken van de twee spin-offs waar aan gewerkt werd. Maar nu vertelt Fox-baas Michael Thorn dat er mogelijk toch een reboot komt. Die zou dan gemaakt worden door voormalig showrunner Howard Gordon.

"Fox wil het absoluut. We hebben het er in elk geval over," aldus Gordon tijdens hetzelfde interview. "Als ik zeg, gesprekken, is dat wat het zal zijn. De grote titel is dus dat het iets moet zijn dat ook echt de moeite waard is. We kunnen het niet gewoon maken. We moeten echt het juiste verhaal vinden. Todd Harthan, die werkt aan The Resident, houdt zich ermee bezig. Ik ben een vriend die soms langskomt."

Lees ook: Jack Bauer en '24' lijken definitief met pensioen

Gesprekken blijven
Volgens Thorn worden de gesprekken in elk geval blijvend gevoerd. "Er is niets op dit moment dat we kunnen aankondigen. Maar als er een kans bestaat om meer 24 te maken, dan zouden we dolenthousiast zijn en het meteen gaan doen. Maar het moet speciaal zijn en waardevol, en dus niet gewoon het volgende seizoen."

Lees ook: Toch weer '24'-revival in de maak

De vraag is dus vooral of men het juiste verhaal en de goede invalshoek kan vinden. Eerder werd in elk geval gesproken over manieren om het concept van de serie toe te passen op andere verhalen. Bijvoorbeeld een verhaal over een rechtszaak, of een vrouwelijke Jack Bauer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.