AMC bevestigt: Negan zwakste onderdeel 'The Walking Dead'

AMC geeft de kijkers en critici gelijk; de seizoenen met het personage Negan waren geen doorslaand succes.

Bram de Groot, 21-01-2020 07:03

Tijdens het zesde seizoen van The Walking Dead kwamen de helden in aanraking met de Saviors en aan het einde stonden ze recht tegenover Negan (Jeffrey Dean Morgan). In de seizoenen zeven en acht ging dit verhaal door en dit resulteerde in de slechtst ontvangen seizoenen in de serie van AMC.
Nu heeft AMC-baas Sarah Barnett gereageerd op de kritiek die deze seizoenen kregen. Ze geeft toe dat die seizoenen "te hopeloos werden voor het publiek". Geliefde personages als Abraham (Michael Cudlitz) en Glenn (Steven Yeun) bleken slachtoffers van Negan.

Lees ook: Terugkeer 'The Walking Dead' met seizoen 11 een feit

AMC heeft eigen gedachten
"Ik denk dat met 10 seizoenen van televisie - zoiets als met ER of Grey's Anatomy - series fases doorlopen," zei Barnett tegen The Los Angeles Times. "We hebben veel onderzoek gedaan naar de reacties daarop en we hebben er zeker onze eigen gedachten over."

Barnett, die pas na seizoen 8 van TWD werd aangesteld, zei daarna: "Het klopt dat dat seizoen met Negan een beetje te hopeloos werd voor het publiek. Ik denk dat er een creatieve intentie achter zat die echt slim en doordacht was. Ik denk dat het de kijkers naar een plek duwde waar veel over te vertellen was, maar dat de mensen dit gewoon niet wilden zien."

Lees ook: "Liever Glenn terug dan Rick in 'The Walking Dead'!"

Uit onderzoek bleek dat de terugval in kijkcijfers en waardering voor de serie startte na de komst van Negan in de laatste aflevering 'Last Day on Earth' van seizoen 6.

Bron: LA Times

Lees meer over: The Walking Dead, Seizoen 6, Andrew Lincoln, Jeffrey Dean Morgan, Negan, Rick Grimes, Steven Yeun

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie