Liegt Netflix over indrukwekkende kijkcijfers 'The Witcher'?

Liegt Netflix over kijkcijfers 'The Witcher'?

Experts achten het onmogelijk dat meer dan 76 miljoen mensen de serie inmiddels bekeken zouden hebben...

Geoffrey Ketels, 29 januari 2020 om 09:03

Dat The Witcher een ongelofelijke populariteit geniet hoeven we niemand meer te vertellen. Ook Netflix verwijst maar wat graag naar de indrukwekkende cijfers die haar nieuwe original heeft weten te realiseren... al zouden die cijfers in de praktijk zomaar eens foutief kunnen zijn.
Maar liefst 76 miljoen mensen zouden inmiddels The Witcher bekeken hebben. Dat zijn ronduit indrukwekkende cijfers. Heel wat sceptici zijn het er echter met elkaar over eens dat deze cijfers bijna niet correct kunnen zijn. Mochten ze wel correct zijn betekent dit namelijk dat tot dusver reeds één derde van alle Netflix-kijkers de reeks zouden hebben bekeken.

Lees ook: Netflix geeft 'The Witcher' onverwachte uitbreiding!

Weinig transparantie
Sinds jaar en dag staat Netflix er om bekend maar weinig cijfers te publiceren. Dit geldt niet in het minst voor het aantal keer dat een bepaalde serie wordt bekeken. Toch was ze er als de kippen bij om bekend te maken dat The Witcher met meer dan 76 miljoen kijkers een ongelofelijk succes is. Onzin vinden heel wat sceptici nu, want Netflix zou gebruikmaken van dubieuze meettechnieken.

Derde partijen hebben bijvoorbeeld geen inzage in de kijkcijfers die worden gerealiseerd. Daarnaast hoeft de reeks niet volledig te worden uitgekeken. Wanneer je slechts 2 minuten van een aflevering bekijkt ben je al één van de 76 miljoen kijkers. Een andere sceptici stelde het volgende; "Wanneer je Netflix open laat staan start er soms automatisch een trailer. Zelfs dan zou je reeds meetellen in de kijkcijfers. Eigenlijk kan dat niet."

Hoe het ook zij, in het verleden heeft Netflix reeds meermaals aangegeven transparanter te gaan werken en meer cijfers bekend te gaan maken. Tot dusver is deze belofte evenwel nog niet ingelost.Nochtans zou ze op die manier alle twijfels over de kijkcijfers weg kunnen nemen.

Lees ook: Baas Netflix: "The Witcher krijgt nog héél wat seizoenen!"

Lees meer over: The Witcher, Netflix, serie, streamingdienst

Populair nieuws