search
Oorzaak zombie-uitbraak 'The Walking Dead' eindelijk bekend!
Series / Nieuws

Oorzaak zombie-uitbraak 'The Walking Dead' eindelijk bekend!

Bedenker van The Walking Dead geeft het antwoord: zo zijn de zombie's op aarde gekomen.

Afgelopen jaar werd er zomaar een punt gezet achter de comicreeks 'The Walking Dead'. De series die daarop gebaseerd zijn lijken echter in te zetten op een oneindige reeks. Het tiende seizoen van The Walking Dead gaat binnenkort weer door, evenals de dochterserie Fear the Walking Dead.

Maar hoe komen die 'walkers' nu eigenlijk tot leven in de comics, en dus ook de serie? Hierop is nooit een echt antwoord gegeven en nu heeft schrijver en bedenker Robert Kirkman definitief uitsluitsel gegeven. De mysterieuze zombieplaag is door een toch best opvallend iets ontstaan, namelijk 'space spore', oftewel 'ruimtesporen'.



Ruimtesporen!
Ondanks dat dit ook als een grapje gezien kan worden, is dit wel een verwijzing naar de filmklassieker Night of the Living Dead uit 1968. Daarin waren eencellige ruimteorganismes de oorzaak van de zombie-uitbraak.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' verschijnt dit jaar maar met slechts 2 seizoenen!

In het verleden gaf Kirkman als eens aan dat het eigenlijk niet uitmaakt wat de oorzaak is: "Wat de oorzaak ook is, het heeft geen enkele invloed op het verhaal en de levens van de personages uit The Walking Dead."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen