3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan

Dit zijn drie wel erg goede series die je gezien moet hebben.

Bram de Groot, 1 februari 2020 om 18:47

Netflix bevat heel wat goede series in vele uiteenlopende genres. Uiteraard zijn er de sterke Netflix Originals, maar er zijn ook series te zien van tv-zenders zonder een directe streamingdienst. Hieronder drie series die simpelweg kneitergoed zijn!
House of Cards (6 seizoenen)
In 2013 verscheen op Netflix de eerste Netflix Original. Dit is House of Cards, een remake van de gelijknamige BBC-miniserie uit 1990. De cast bestaat uit onder meer Kevin Spacey en Robin Wright. De dramaserie bleek een enorm succes, met een uitstekend ontvangst en heel wat prijzen waaronder een reeks Emmy Awards.

In 2017 kreeg de serie echter een enorme klap te verwerken. Hoofdrolspeler Spacey werd uit de serie geschrapt, vanwege aantijgingen van seksueel misbruik. In 2018 verscheen een afrondend seizoen zonder Spacey. Zijn personage Frank Underwood bleek te zijn gedood tussen seizoen vijf en zes.


Black Mirror (5 seizoenen)
Deze anthologieserie startte in 2012 op de Britse zender Channel 4 en werd later overgenomen door Netflix. Black Mirror haalt zijn inspiratie uit series als The Twilight Zone en legt de nadruk op de mensheid en hun technologische ontwikkelingen.

De seizoenen van de serie bestaan uit drie tot zes afleveringen en eind 2018 verscheen de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch. De doorgaans sterk ontvangen afleveringen bevatten soms rollen van bekende acteurs en er werden in totaal acht Emmy's gewonnen.


Gomorra (4 seizoenen)
Deze Italiaanse misdaadserie is erg geliefd onder de fans. De serie is gemaakt door Gomorra-schrijver Roberto Saviano en zijn boek werd al eens in 2008 succesvol verfilmd.

De grauwe misdaadserie bestaat ondertussen uit vier seizoenen en draait om de machtsstrijd tussen criminelen en hangjeugd en focust zich vooral op de personages Pietro Savastano (Fortunato Cerlino) en zijn zoon Gennaro Savastano (Salvatore Esposito).


Lees meer over: House of Cards, Black Mirror, Gomorra

Populair nieuws