search

Ons nieuws van zaterdag 1 februari 2020

3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan
Series / Featured

3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

Dit zijn drie wel erg goede series die je gezien moet hebben.

Netflix bevat heel wat goede series in vele uiteenlopende genres. Uiteraard zijn er de sterke Netflix Originals, maar er zijn ook series te zien van tv-zenders zonder een directe streamingdienst. Hieronder drie series die simpelweg kneitergoed zijn!

House of Cards (6 seizoenen)
In 2013 verscheen op Netflix de eerste Netflix Original. Dit is House of Cards, een remake van de gelijknamige BBC-miniserie uit 1990. De cast bestaat uit onder meer Kevin Spacey en Robin Wright. De dramaserie bleek een enorm succes, met een uitstekend ontvangst en heel wat prijzen waaronder een reeks Emmy Awards.

In 2017 kreeg de serie echter een enorme klap te verwerken. Hoofdrolspeler Spacey werd uit de serie geschrapt, vanwege aantijgingen van seksueel misbruik. In 2018 verscheen een afrondend seizoen zonder Spacey. Zijn personage Frank Underwood bleek te zijn gedood tussen seizoen vijf en zes.



Black Mirror (5 seizoenen)
Deze anthologieserie startte in 2012 op de Britse zender Channel 4 en werd later overgenomen door Netflix. Black Mirror haalt zijn inspiratie uit series als The Twilight Zone en legt de nadruk op de mensheid en hun technologische ontwikkelingen.

De seizoenen van de serie bestaan uit drie tot zes afleveringen en eind 2018 verscheen de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch. De doorgaans sterk ontvangen afleveringen bevatten soms rollen van bekende acteurs en er werden in totaal acht Emmy's gewonnen.



Gomorra (4 seizoenen)
Deze Italiaanse misdaadserie is erg geliefd onder de fans. De serie is gemaakt door Gomorra-schrijver Roberto Saviano en zijn boek werd al eens in 2008 succesvol verfilmd.

De grauwe misdaadserie bestaat ondertussen uit vier seizoenen en draait om de machtsstrijd tussen criminelen en hangjeugd en focust zich vooral op de personages Pietro Savastano (Fortunato Cerlino) en zijn zoon Gennaro Savastano (Salvatore Esposito).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de superschurken van 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Dit zijn de superschurken van 'Star Trek: Picard'

De Tal Shiar is er niks bij, als je kijkt naar deze nieuwe slechterik!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard heeft er een grote bedreiging bij. Dat de schurken zouden bestaan uit Romulans, wisten we eigenlijk al sinds de eerste beelden van de serie. Nu weten we ook welke factie binnen dat buitenaards ras het probleem veroorzaakt.

De Romulans kennen natuurlijk al een geheime dienst, de Tal Shiar. Dat is de geheime dienst die nergens voor terugschrikt en in de franchise al vaker voor problemen zorgde. Maar binnen de Tal Shiar, bevindt zich nog een factie, de Zhat Vash. Dat is een clandestien opererende factie fanatici die anti-technologie zijn.

Lees ook: Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!

De Zhat Vash
Deze fanatici werken zonder zich te houden aan wetten of regels, niet alleen op de werelden van de Romulans, maar ook daarbuiten. Zelfs binnen het Klingon Empire en de Gorn Hegemony en de Federation werken ze. En dat is een geheim dat ze al duizenden jaren hebben weten te houden.

Lees ook: Kan de 'Star Trek: Picard'-serie nog herstellen van de superslechte start?

De Zhat Vash komen ook voort uit haat voor alle vormen van synthetisch leven, wat meteen verklaart waarom ze zich bezighouden met de Borg. Dat wordt dus nog wat de komende tijd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Foundation' serie van Apple wordt grootste Ierse productie ooit
Series / Nieuws

'Foundation' serie van Apple wordt grootste Ierse productie ooit

De nieuwe sciencefictionserie van Apple moet helpen om Apple TV+ eindelijk echt op de streamingkaart te zetten...

Apple heeft dringend nood aan nieuwe, echt kwalitatieve content om zich te kunnen meten met namen als Netflix en Disney+. De algemene verwachting is dat Foundation zomaar eens één van de series zou kunnen worden die kan helpen om Apple TV+ echt op de kaart te zetten.

Wat sowieso al een zekerheid is, is dat Foundation een behoorlijk stevige productie wordt. Sterker nog, het nationale fonds voor de entertainmentindustrie van Ierland heeft bekend gemaakt dat het met zekerheid de grootste Ierse productie ooit wordt.

Lees ook: Topregisseur ingehuurd voor epische scifi-serie 'Foundation'

500 nieuwe banen
Bovenstaande stelling wordt meteen de nodige kracht bijgezet wanneer we kijken hoeveel nieuwe banen de productie heeft opgeleverd. Dat zijn er naar verwachting zomaar even een slordige 500. De opnames van de reeks gaan later dit jaar van start in Limerick in Ierland. Wanneer de serie te zien zal zijn op Apple TV+ werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Foundation is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse schrijver Isaac Asimov. De cast van de reeks bestaat uit namen zoals onder meer Jared Harris en Lee Space.

Lees ook: Hoofdrolspelers epische scifi-serie 'Foundation' gevonden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' eindigt met seizoen 5 én een nieuwe Elizabeth
Series / Nieuws

'The Crown' eindigt met seizoen 5 én een nieuwe Elizabeth

Imelda Staunton is de laatste actrice die we in de serie zullen zien als koningin Elizabeth II.

Deadline weet vandaag te melden dat dramaserie The Crown zal eindigen met het vijfde seizoen. Daarnaast is bekend geworden dat de voor een Oscar genomineerde Imelda Staunton (Vera Drake in de laatste afleveringen de rol van koningin Elizabeth II zal spelen.

Lees ook: Wordt de populariteit van 'The Crown' zwaar overschat?

Bedenker Peter Morgan liet tevens weten dat het vijfde seizoen "het perfecte moment is om te stoppen met de serie". Morgan zal na The Crown overgaan tot het ontwikkelen van nieuwe series voor de streamingdienst. Niet zo gek natuurlijk, na het daverende succes van The Crown.

Eerst nog seizoen 4
De opnames van het vierde seizoen zijn ondertussen volop in gang. In The Crown krijgen we een blik achter de schermen van het Britse koningshuis, dat te maken krijgt met allerhande tragische en historische gebeurtenissen.

Seizoenen 1, 2 en 3 van The Crown zijn nu te streamen via Netflix.

Lees ook: Belangrijke hint verstopt in seizoen 3 van 'The Crown'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt van februari een zeer interessante seriemaand
Series / Streaming-diensten

Netflix maakt van februari een zeer interessante seriemaand

Benieuwd wat er allemaal verschijnt? Check dan gauw dit artikel.

Er komt weer een mooie maand aan op Netflix. Vandaag hebben we informatie voor je over de updates van februari. Het zijn veel films, maar ook heel wat gave series! Hieronder zetten we die voor je op een rij.

Locke & Key: 7 februari
Locke en Key is een fantasyserie waar al jaren aan gewerkt wordt, die dus eindelijk naar Netflix komt. De serie draait om kinderen die als erven van een rijke man erachter komen dat zijn hele landhuis vol ligt met mysterieuze sleutels. Die openen deuren naar andere dimensies. En dat leidt tot problemen.



Narcos: Mexico, seizoen 2: 13 februari
De strijd tegen de Mexicaanse drugskartels gaat verder in het tweede seizoen van deze gave Netflix-serie.



Better Call Saul, seizoen 5: 24 februari
Het verval van Jimmy McGill is realiteit en in dit vijfde seizoen wordt hij dan echt Saul Goodman. De serie gaat sowieso verder, want het zesde seizoen is al besteld en wordt het laatste.



Altered Carbon, seizoen 2: 27 februari
De sci-fi serie van Netflix gaat weer verder met een nieuw lichaam voor Kovacs. Hij krijgt weer met lastige situaties te maken in deze tweede reeks.



Formula 1: Drive to Survive, seizoen 2: 28 februari
Dit tweede seizoen laat weer nieuwe blikken op een Formule 1-seizoen zien, met natuurlijk weer genoeg over onze eigen Max Verstappen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Breaking Bad'-spinoff 'Better Call Saul' seizoen 5!
Series / Trailer

Trailer 'Breaking Bad'-spinoff 'Better Call Saul' seizoen 5!

Na een korte teaser is de officiële trailer van het nieuwe seizoen met weinig bombarie online geslopen.

Na een eerdere teaser, heeft AMC nu de volledige trailer van Better Call Saul seizoen 5 vrijgegeven. De serie keert terug met een tweedelige première op 23 en 24 februari. Je kunt de trailer hieronder bekijken!

Lees ook: 'Better Call Saul' krijgt zesde en laatste seizoen!

We zagen eerder in de Breaking Bad-prequelserie hoe advocaat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) langzaam maar zeker transformeert tot de sluwe Saul Goodman die we kennen van hitserie Breaking Bad. De nieuwe trailer geeft een aantal hints over de plot van het vijfde seizoen, dat voortborduurt op het gegeven dat Jimmy aan het einde van het vierde seizoen zo goed als volledig de rol van Saul Goodman had aangenomen.

Hank is back!
Naast de familiare castleden als Odenkirk, Rhea Seehorn, Michael McKean, Patrick Fabian, Jonathan Banks, Michael Mando en Giancarlo Esposito zien we in seizoen 5 ook de terugkeerd van Dean Norris en Michael Quezada als respectievelijk Hank Schrader en Steven Gomez.

De productie van het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul begint overigens later dit jaar. Deze reeks bestaat uit 13 afleveringen en zal ergens in 2021 worden uitgezonden.



Lees ook: Zien we Aaron Paul terug als Jesse in 'Better Call Saul'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt het verhaal van 'The Witcher: Nightmare of the Wolf'
Series / Nieuws

Dit wordt het verhaal van 'The Witcher: Nightmare of the Wolf'

'The Witcher'-film gaat het nodige achtergrondmateriaal bieden over de mentor van Geralt, Vesemir.

Netflix kwam kortgeleden met een leuke verrassing. Er werd besloten een spin-off film te maken, die voor ons het gat gaat vullen tussen het eerste en het tweede seizoen van de serie. De animatiefilm wordt nog interessant, want deze gaat draaien om de mentor van Geralt, Vesemir.

The Witcher: Nightmare of the Wolf krijgt vandaag dan eindelijk details. Netflix gaf deze namelijk vrij! Het verhaal van de serie spelt zich af voordat Vesemir de mentor van Geralt werd. Hij "begint zijn eigen reis als een Witcher, nadat de mysterieuze Deglan hem via de Law of Surprise weet te claimen."

Lees ook: Liegt Netflix over indrukwekkende kijkcijfers 'The Witcher'?

Wie is Vesemir?
De vraag is natuurlijk wie Vesemir is. Hij traint in de games Geralt en in de boeken weten we ook het een en ander over het personage. Er is nog geen castlid gevonden voor het personage. Maar we weten dat Mark Hamill fanfavoriet is voor de serie en dat hij er ook voor open staat.

Lees ook: Netflix geeft 'The Witcher' onverwachte uitbreiding!

Netflix heeft nog niemand gecast en er is nog geen releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!
Series / Nieuws

Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!

Tenminste, als je een beetje handig bent met VPN's, dan kan je hem bekijken.

Als je een beetje handig bent met VPN's, dan hebben we leuk nieuws voor je. CBS heeft namelijk de pilot van Star Trek: Picard op YouTube gezet. De aflevering is niet in Nederland beschikbaar, maar wel in de Verenigde Staten.

De langverwachte serie in het Star Trek-universum zet het verhaal van een van de meest populaire kapiteins voort, Jean-Luc Picard. Hij krijgt te maken met de Romulans en de Borg en moet ondertussen zijn eigen desillusie over Starfleet een plek zien te geven. Naast Picard, keren ook personages als Riker, Deanne Troi, Data en Hugh, evenals Seven fo Nine terug.



Star Trek: Picard wordt gemaakt door Alex Kurtzman, die het hele Star Trek-universum moet overzien op dit moment. Hij is verantwoordelijk voor de productie van meerdere series, waaronder een tweetal dat opmerkelijk genoeg nog niet is aangekondigd. Er komt du snog van alles interessants aan de komende tijd in de franchise!

Picard is overigens te streamen op Amazon Prime Video.

Lees ook: Kan de 'Star Trek: Picard'-serie nog herstellen van de superslechte start?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner: "The Witcher' had méér naakte vrouwen moeten hebben"
Series / Nieuws

Showrunner: "The Witcher' had méér naakte vrouwen moeten hebben"

Ze wuift de kritiek dat er teveel vrouwelijk naakt in de reeks te zien is dan ook gewoon weg...

The Witcher is ongetwijfeld één van de meest succesvolle series van de voorbije jaren. Over het algemeen kreeg de serie dan ook erg veel lof, al was er ook een punt van kritiek. Heel wat kijkers stoorden zich aan het feit dat er zoveel vrouwelijk naakt in de reeks te zien was. Nu heeft de showrunner van de serie Lauren Hissrich daar op gereageerd.

Een aantal wat mindere reviews daar gelaten viel The Witcher meteen uitstekend in de smaak bij de grote massa. Netflix zelf heeft inmiddels bekend gemaakt dat de reeks zorgde voor de beste premièredag ooit. Inmiddels zouden dan ook volgens de streamingdienst maar liefst meer dan 67 miljoen accounts de reeks hebben bekeken. Toch kreeg Lauren Hissrich naast de lovende reacties ook kritiek te verduren. Waarom loopt Anya Chalotra, welke in de reeks in de huid kruipt van 'Yennefer' bijvoorbeeld zo vaak naakt rond? Volgens velen is dit helemaal niet noodzakelijk voor de verhaallijn.

Lees ook: Liegt Netflix over indrukwekkende kijkcijfers 'The Witcher'?

Nog meer vrouwelijk naakt
Hissrich reageerde op de kritiek door te stellen dat ze het probleem niet ziet. Sterker nog, de showrunner gaf aan dat ze net bepaalde scènes hebben geschrapt omdat er anders nog meer naakt in de reeks te zien zou zijn:

"Vooral in de laatste afleveringen had er anders nog heel wat meer naakt gezeten. Had het aan mij gelegen, dan hadden we die scènes ook niet geschrapt. Ik zou nog meer vrouwelijk naakt in de reeks hebben geïntegreerd. Dit straalt op een bepaalde manier alleen maar kracht uit."

Hissrich verwees tot slot ook nog naar één specifieke scène die ze hebben moeten schrappen. "Er was één scène waarin Yennefer samen met twee vriendinnen naakt voor de spiegel stond. In de scène blikten ze terug op hun transformatie. Ik heb het altijd jammer gevonden dat we die scène hebben moeten schrappen. Ze bracht Yennefer op een erg menselijke manier in beeld, maar ook toen stond ze dus naakt. "

Toch kan The Witcher bezwaarlijk worden bestempeld als een vrouwonvriendelijke serie. Niet alleen is de showrunner een vrouw, dit geldt ook voor het merendeel van de schrijvers evenals voor de medewerkers achter de schermen. Daarnaast werd het naakte meisje, Anya dus, als eerste gecast. Dit betekent dat de 'Witcher' op haar werd afgestemd en dus niet omgekeerd.

Lees ook: Netflix geeft 'The Witcher' onverwachte uitbreiding!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De Nederlandse serie 'Fenix'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De Nederlandse serie 'Fenix'

Net als 'Undercover' speelt ook 'Fenix' zich af in de Brabantse drugswereld...

Goed nieuws voor liefhebbers van Nederlandse series! Vanaf vandaag, vrijdag 31 januari 2020 is namelijk op Netflix de serie Fenix te bekijken. De reeks was eerder ook al te zien bij KPN Vandaag.

In Fenix maken we onder meer kennis met Peter Haag, de officier van justitie. Hij sluit een overeenkomst met Jos Segers, een kampbewoner, maar ook een bekend drugshandelaar. Zij slaan de handen in elkaar met als doel om een grote vis te vangen. De hinderlaag loopt echter compleet fout waardoor maar liefst acht agenten om het leven komen. Ook Jos Segers en Peter Haag zijn bij de slachtoffers. Jara Terwijde, een in Amsterdam wonende politieagente beslist om de onschuld van haar vader te gaan bewijzen. Tijdens haar zoektocht vallen er behoorlijk wat lijken uit de kast.

Undercover
Fenix vertoont behoorlijk wat gelijkenissen met die andere serie Undercover. Ook deze speelt zich af in de Brabantse drugswereld. Fenix gaat bovendien ook Toon achterna. Ook deze serie werd in eerste instantie uitgezonden op KPN Vandaag, maar verscheen vervolgens op Netflix. In ieder geval, voor liefhebbers van Nederlandse series is het aanbod met content op Netflix reeds danig uitgebreid. Recent verscheen immers natuurlijk ook de eerste Nederlandstalige Netflix-Original Ares.

Wil jij ook graag Fenix gaan bekijken? Dat is vanaf vandaag, vrijdag 31 januari 2020 mogelijk op Netflix! De onderstaande trailer geeft je overigens alvast een aardig voorsmaakje van wat je kan verwachten!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.