search
Gaaf: 'Star Trek: Picard' verwijst naar 'Discovery'!
Series / Nieuws

Gaaf: 'Star Trek: Picard' verwijst naar 'Discovery'!

Een mooie verwijzing voor de fan van beide Star Trek-series.

Er is een link gelegd tussen Star Trek: Picard en Star Trek: Discovery. Die laatste serie speelt zich dik een eeuw voor de gebeurtenissen van Picard af. De twee series delen dus niet direct veel. Maar de aflevering Maps and Legends had wel een easter egg zitten die direct verwijst naar Discovery.

Lees ook: Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!

Tegen het einde van Maps and Legends, gaat Picard langs bij zijn voormalig first officer Raffi Musiker. Om daar te komen, neemt Picard een taxi-shuttle. Die ziet er wellicht bekend uit voor de fans van Discovery. Waarom? Nou, het is hetzelfde type shuttle dat aan boord van de USS Discovery gebruikt werd! Hieronder kan je het zien:

Natuurlijk lijkt dit vreemd, maar eigenlijk valt dat wel mee. Het gebeurt vaker dat militaire technologie zijn weg naar de consument vindt (sterker nog, daar hebben we veel innovaties waar we dagelijks gebruik van maken aan te danken). Starfleet gebruikt zijn shuttles in de serie nu dus ook voor burgerlijke doeleinden.

Lees ook: Dit zijn de superschurken van 'Star Trek: Picard'

Het derde seizoen van Discovery biedt trouwens de kans om het omgekeerde te doen met verwijzingen. Dat speelt zich namelijk 800 jaar na Picard af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen