search

Ons nieuws van zondag 2 februari 2020

Positieve eerste reacties op Netflix-serie 'Locke & Key'!
Series / Nieuws

Positieve eerste reacties op Netflix-serie 'Locke & Key'!

Netflix timmert hard aan de weg met weer een nieuwe, goede serie.

Netflix-serie Locke & Key gaat binnenkort in première (7 februari om precies te zijn). Vandaag hebben we eindelijk de eerste reacties, die erop wijzen dat het een interessante serie is, geheel in lijn met shows als The Umbrella Academy.

In de serie verhuizen drie familieleden naar hun voorouderlijk huis, nadat hun vader op gruwelijke wijze vermoord is. Daar ontdekken ze magische sleutels, die deuren openen naar andere dimensies. Ze moeten de sleutels gebruiken om te strijden met een kwaadaardig wezen.

Lees ook: Trailer nieuwe hooggespannen Netflix-serie 'Locke and Key'!

De ontvangst!
Op de site Rotten Tomatoes lezen we in elk geval veel positieve reacties. Hieronder zetten we ze op een rij:
Daily Telegraph: "De vraag die Locke & Key uiteindelijk stelt, is of het openen van deuren naar een problematisch verleden potentieel meer problemen oplevert dan het waard is. Het is een vraag waar de serie gruwelijk van geniet om deze te beantwoorden."
Entertainment Weekly: "Voor een serie die zo omgaat met verlies, en van geliefden en van onschuld, is Locke & Key een opvallend belonende serie om te kijken."
Collider: "Locke & Key laat de meest interessante deuren vaak gesloten. Dat is frustrerend, omdat het behoorlijk intrigerende vragen stelt."
GameSpot: "Nieuwe fans zullen genieten van het speelse karakter van de serie, maar de fans die de duistere kanten van de comics verwachten, zullen teleurgesteld zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Witcher' pakt groot kritiekpunt aan
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Witcher' pakt groot kritiekpunt aan

Geen zorgen, het wordt nog veel beter in het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van The Witcher zal bepaalde elementen waar fans kritiek op hadden aanpakken of veranderen. Het eerste seizoen was helemaal niet slecht, maar het had beter gekund. Een van de zaken waar kritiek op was, was het harnas dat gedragen werd door het leger van Nilfgaard.

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich laat nu weten dat ze daar in elk geval verandering in brengt. "Alles aan The Witcher is een echt leerproces. Dat is het mooie als je iets een eerste keer doet, en daarna voor een tweede keer terug mag keren," aldus Hissrich. "Seizoen twee is opwindend. Het is een kans om te kijken naar de fouten die we in het eerste seizoen gemaakt hebben en die te verbeteren. Een kans om te kijken naar de dingen die niet werkten, om die te dumpen en opnieuw te beginnen. Zo zal het harnas van Nilfgaard helemaal anders zijn."

Lees ook: Dit wordt het verhaal van 'The Witcher: Nightmare of the Wolf'

Tweede seizoen
De opnames van het tweede seizoen zijn nog niet begonnen, maar de voorbereidingen worden langzaamaan getroffen om dat te kunnen doen. Hissrich zal het dan ook druk hebben met het finaliseren van de scenario's op dit moment.

Lees ook: Netflix geeft 'The Witcher' onverwachte uitbreiding!

Het seizoen staat gepland voor 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Owen Wilson gecast in Marvels 'Loki'!
Series / Nieuws

Owen Wilson gecast in Marvels 'Loki'!

Gaaf! De acteur tekent voor een grote rol in het Marvel Cinematic Universe.

Acteur Owen Wilson heeft getekend voor een grote rol in Disney+-serie Loki. Welke rol hij precies gaat spelen is niet bekend, maar dat de acteur zich bij het MCU voegt, is natuurlijk groot nieuws voor Marvel-fans.

Wilson is vooral bekend als komiek en speelde in films als The Royal Tenenbaums en Wedding Crashers. Maar hij is niet alleen een grappige acteur; hij speelde ook in de actiethriller No Escape. Met Marvel Studios werkte Wilson nog niet samen, maar daar komt nu verandering in.

Lees ook: Werk aan Marvel-serie 'Loki' nu officieel begonnen!

Grotere rol
Volgens Marvel-baas Kevin Feige is het goed mogelijk dat acteurs en actrices in de Disney+-series een grotere rol in de toekomst van het MCU krijgen. Zij kunnen in meer films en meer series verschijnen dan alleen die waarin ze gecast zijn.

Lees ook: Marvel-serie 'Loki' vindt Enchantress?

In Loki volgen we de versie van Loki die in Avengers: Endgame ontsnapte tijdens de 2012-scène. Hij wist uit New York City te ontkomen met behulp van de Tesseract en wat slordigheid aan de kant van Tony Stark. Nu maakt hij verschillende tijden onveilig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alpha draait door in vervolg 'The Walking Dead'
Series / Posters

Alpha draait door in vervolg 'The Walking Dead'

De slechterik Alpha en haar Whisperer krijgen het zwaar tijdens seizoen 10B.

Over een paar weken gaat het tiende seizoen van The Walking Dead weer verder en daarin krijgen we te zien hoe de helden uit de serie omgaan met de status die Alpha (Samantha Morton) en haar Whisperer hebben verkregen.

Dat de akelige personages het zwaar gaat krijgen liet een recente trailer al zien en ook onderstaande motion poster laat zien dat Alpha heel wat kopzorgen zal krijgen in deel B van seizoen tien. Uiteraard krijgen we ook te zien hoe Carol (Melissa McBride), Daryl (Norman Reedus), Aaron (Ross Marquand), Connie (Lauren Ridloff), Kelly (Angel Theory), Jerry (Cooper Andrews) en Magna (Nadia Hilker) omgaan met hun benaderde situatie.

Lees ook: Komt er een dode held weer tot leven in 'The Walking Dead'?Meer The Walking Dead
Na het afronden van seizoen tien van de hoofdserie start vermoedelijk nog voor de zomer seizoen zes van Fear the Walking Dead. Daarvoor krijgen we nog het tiendelige eerste seizoen van de derde TWD-serie, The Walking Dead: World Beyond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf: 'Star Trek: Picard' verwijst naar 'Discovery'!
Series / Nieuws

Gaaf: 'Star Trek: Picard' verwijst naar 'Discovery'!

Een mooie verwijzing voor de fan van beide Star Trek-series.

Er is een link gelegd tussen Star Trek: Picard en Star Trek: Discovery. Die laatste serie speelt zich dik een eeuw voor de gebeurtenissen van Picard af. De twee series delen dus niet direct veel. Maar de aflevering Maps and Legends had wel een easter egg zitten die direct verwijst naar Discovery.

Lees ook: Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!

Tegen het einde van Maps and Legends, gaat Picard langs bij zijn voormalig first officer Raffi Musiker. Om daar te komen, neemt Picard een taxi-shuttle. Die ziet er wellicht bekend uit voor de fans van Discovery. Waarom? Nou, het is hetzelfde type shuttle dat aan boord van de USS Discovery gebruikt werd! Hieronder kan je het zien:

Natuurlijk lijkt dit vreemd, maar eigenlijk valt dat wel mee. Het gebeurt vaker dat militaire technologie zijn weg naar de consument vindt (sterker nog, daar hebben we veel innovaties waar we dagelijks gebruik van maken aan te danken). Starfleet gebruikt zijn shuttles in de serie nu dus ook voor burgerlijke doeleinden.

Lees ook: Dit zijn de superschurken van 'Star Trek: Picard'

Het derde seizoen van Discovery biedt trouwens de kans om het omgekeerde te doen met verwijzingen. Dat speelt zich namelijk 800 jaar na Picard af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 100' nadert groots einde! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'The 100' nadert groots einde! [Dvd]

Na dit zesde seizoen komt nog één afsluitend seizoen voor de serie met de nodige fans.

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg | Cast: Eliza Taylor (Clarke Griffin), Paige Turco (Abigail "Abby" Griffin), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Bob Morley (Bellamy Blake), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zender: The CW

In 2014 startte de zender The CW, onderdeel van Warner Bros., de sciencefictionserie The 100. Ondertussen heeft de serie, rond een groep overlevenden van een apocalyptische ramp, een hechte groep liefhebbers en komt seizoen zeven er snel aan. De serie is losjes gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Kass Morgan.

De serie is vooral geliefd onder YA-fans en wist al de nodige prijzen en nominaties op te halen bij de Teen Choice Awards. Recent verscheen het zesde seizoen op schijf.Seizoen 6 start 125 jaar jaar later, als de helden uit een cryoslaap ontwaken op een andere locatie, waar ze een nieuwe kans krijgen. Onder leiding van Clarke en Bellamy verkent de groep deze mysterieuze wereld genaamd Sanctum. Ze hopen hier een nieuwe start te kunnen maken en eindelijk rust te vinden. Maar wanneer ze een idyllische samenleving ontdekken, blijkt al snel dat niet alles op Sanctum zo perfect is als het lijkt.Dvd: The 100 - Seizoen 6 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 40 minuten | Release: januari 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888250266 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van The 100 seizoen 6 zitten vastgeklikt in een doorzichtige zwarte Dvd keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de case de titels van de episodes per disc. De achterkant voorspelt weinig echte extra's.

Beeld & geluid
De dertien afleveringen van seizoen 6 staan verspreid over drie schijven. Opvallend is dat op de eerste schijf vijf afleveringen staan, op de tweede schijf zelfs zes en op de derde schijf slechts twee episodes. Dit is opvallend aangezien dit misschien beter wat evenrediger verspreid had kunnen worden, aangezien de extra's op schijf minimaal zijn.

Zoals wel vaker is deze Dvd-uitgave van Warner Bros. van een zeer gemiddelde kwaliteit. Wat betreft de kleur doet de uitgave het redelijk, al is het allemaal wat te donker. Ook zijn er wat storende zaken waarneembaar, waaronder lichte blokvorming en wegvallende details in het zwart / donkerblauw. De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1.

Extra's
De enige extra op de schijf heet The 100 Season 6: Highlights from 2019 WonderCon en in een kleine twintig minuten zien we de hoogtepunten van de The 100-panel tijdens WonderCon in 2019. Er zijn de nodige cast & crew aanwezig. Verder geen extra's.

The 100 - Seizoen 7
Het zevende seizoen is aangekondigd en zal dienen als de afsluiting. Ondanks een harde kern liefhebbers blijven de kijkcijfers dalen. Het positieve nieuws is dat de serie nu ook echt - hopelijk groots - afgerond gaat worden én dat er een prequelserie zou moeten verschijnen. Een verschijningsdatum is er nog niet en het wachten is op de eerste beelden.

Lees ook: 'The 100' krijgt spannende prequelserie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deur op een kier voor meer 'Watchmen'
Series / Nieuws

Deur op een kier voor meer 'Watchmen'

Het is toch mogelijk, laat Damon Lindelof in verkapte bewoording weten.

Damon Lindelof lijkt de deur op een kier te zetten voor meer Watchmen. Eerder leek het erop dat de schrijver van de populaire HBO-serie niet meer terug wilde keren. Hij vond het goed om een gesloten verhaal te vertellen en er daarna mee te stoppen. Maar nu lijkt hij niet zo zeker meer.

"Ik begrijp dat er veel vraag is voor meer," aldus Lindelof. "Het eerlijke antwoord is echter dat er waarschijnlijk niet nog meer komt. Ik ben daar redelijk consistent over geweest sinds de serie te zien was op de Comic-Con."

Lees ook: Einde verhaal voor HBO-hit 'Watchmen'

Eenmalige serie
"Toen ik de serie pitchte bij HBO, presenteerde ik het als een serie die lijkt op Fargo of True Detective. Ik denk wel dat de kans groot is dat er meer Watchmen komt. Maar de kans dat ik showrunner ben, is klein. Ik zou graag meer willen zien, net als bij True Detective en Fargo, en dat andere filmmakers ermee aan de slag gaan. Ik heb Watchmen niet bedacht, dus het zou erg hypocriet zijn om te beweren dat ik de enige ben die dit kan doen. Tegelijk wil ik ook ruimte open laten, voor als ik over drie of vier of vijf jaar een eurekamoment heb en iets moois bedenk."

Lees ook: Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Witcher' meer Witchers in het tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Witcher' meer Witchers in het tweede seizoen?

Geralt of Rivia lijkt hulp te krijgen in de training van de jonge Ciri.

Het verhaal gaat dat Netflix in het tweede seizoen van de serie The Witcher niet alleen Geralt of Rivia laat zien als Witcher. Zowel Eskel als Lambert, personages met grote rollen in de boeken en de games, schijnen hun debuut te maken in de serie.

Daarmee lijkt het er ook op dat Kaer Morhen te zien is in de serie, de thuisbasis van de Witchers. Daar is Geralt getraind, maar het kasteel is in verval geraakt nadat burgers het aanvielen. Zij vinden het maar niks de Witchers, maar hebben ze natuurlijk wel nodig.

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' pakt groot kritiekpunt aan

School of the Wolf
Geralt, maar ook Eskel en Lambert, komen allemaal van de School of the Wolf. Daar zijn ze getraind en hebben ze alles geleerd wat ze nodig hadden om als Witcher aan de slag te kunnen en monsters op te kunnen jagen. In de serie zullen we die school dus ook te zien krijgen, zo lijkt het nu.

Lees ook: Dit wordt het verhaal van 'The Witcher: Nightmare of the Wolf'

Overigens gaan we zien dat Ciri opgeleid wordt door Geralt om haar magische krachten zo goed mogelijk te gebruiken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoop voor Morgan in 'Walking Dead'-universum
Series / Nieuws

Hoop voor Morgan in 'Walking Dead'-universum

Het personage Morgan stapte als eerste over van The Walking Dead naar Fear the Walking Dead; hoe ziet zijn toekomst eruit?

Sinds het begin van The Walking Dead is het personage Morgan van acteur Lennie James al te zien in het Walking Dead-universum. Nu is er hoopvol nieuws voor zijn fans. LET OP: SPOILERS!

Na seizoen acht van The Walking Dead stapt het personage Morgan over naar Fear the Walking Dead. Hij debuteerde in seizoen vier en het slotstuk van seizoen vijf van FearTWD betekende weinig goeds.

Geen de hoop niet op
Onderstaand Twitter-berichtje hint dat Morgan zomaar eens zonder al teveel kleerscheuren de cliffhanger uit de laatste aflevering "End of the Line" van seizoen vijf doorstaat. Het leek er namelijk op dat hij opgegeven zou gaan worden door een stel walkers, al is dit nooit bevestigd. Seizoen zes verschijnt later dit jaar online.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw personage 'Stranger Things' hint naar een seizoen 5!
Series / Nieuws

Nieuw personage 'Stranger Things' hint naar een seizoen 5!

Het vierde seizoen komt er zeker, maar nu lijkt de deur al op een kier te staan voor seizoen vijf.

Het stadje Hawkins wordt nu al drie seizoenen geterroriseerd door de Upside Down en waarschijnlijk begin 2021 moet het vierde seizoen van Stranger Things debuteren op Netflix. Een beschrijving voor een nieuw personage voor in dit nieuwe seizoen hint naar een grotere toekomst voor de serie.

Via een castingoproep, onthuld via Murphy's Multiverse, wordt duidelijk dat een vijfde seizoen ook gepland lijkt te staan. De makers zijn namelijk op zoek naar een nieuw personage met de naam 'Ashe' en deze zou een 'series regular' worden voor twee seizoenen.

Nieuw personage: Ashe
Er wordt gezocht naar een acteur van ongeveer 25 jaar oud die de rol voor twee seizoenen wilt spelen. Dit zou dus betekenen dat het verhaal rond dit personage in seizoen vijf wordt afgerond.

De vraag is uiteraard of dit ook het einde betekent voor de complete serie Stranger Things. De verschijningsdatum voor seizoen vier is nog steeds niet bekend. De eerste aflevering heet Chapter One: The Hellfire Club en de opnames starten waarschijnlijk vrij snel.Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Stranger Things': Netflix gaat een opmerkelijke samenwerking aan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twijfels Disney+ over de 'Willow'-serie?
Series / Nieuws

Twijfels Disney+ over de 'Willow'-serie?

Het vervolg op de film van Ron Howard laat nog op zich wachten. Twijfelt Disney+?

In 1988 was de fantasyfilm Willow een bescheiden succesje. Financieel deed de film het te mager en de ontvangst kon ook zeker beter. De film van regisseur Ron Howard en schrijver George Lucas leek al een vervolg te krijgen op Disney+, maar dat is nog helemaal niet zo zeker.

De film heeft ondertussen een bepaalde cultstatus en er werd al vaker gesproken over een nieuwe film rond het personage Willow Ufgood van acteur Warwick Davis. In gesprek met Collider liet regisseur Howard weten dat hij graag betrokken is bij de serie, maar dat Disney de serie nog geen GO heeft gegeven:

"We ontwikkelen Willow voor Disney+. En ik weet nog niets over de regie, maar Jon Kasdan schrijft het script. Hij is er erg gepassioneerd over, het is geweldig werk. We hebben nog geen groen licht, maar als die er komt, wil ik zeker mijn mouwen opstropen en er deel van uitmaken. Dat zou geweldig zijn, om die wereld opnieuw te bezoeken."

Howard gaf aan dat acteur Warwick Davis onderdeel is van de plannen en dat de serie zich tientallen jaren na de film zou moeten afspelen. Afgelopen maand leek Kasdan nog te voorspellen dat de serie in (pre)productie was genomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-Original 'Undercover' krijgt derde seizoen!
Series / Nieuws

Netflix-Original 'Undercover' krijgt derde seizoen!

Elise Schaap bevestigde de komst van een derde seizoen in het praatprogramma Jinek...

Leuk nieuws voor fans van de serie Undercover! Elise Schaap heeft namelijk in het praatprogramma Jinek bevestigd dat er met zekerheid een derde seizoen van de reeks zal verschijnen. Details over het derde deel van de serie werden echter nog niet bekend gemaakt.

Het nieuws komt er in de aanloop naar de lancering van het tweede seizoen van de populaire reeks. Hoewel aanloop, tot dusver is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen precies zal verschijnen. Min of meer zeker is wel dat dit nog ergens in de loop van dit jaar zal zijn. Wanneer de productie van het derde seizoen zal worden aangevat werd nog niet bekend gemaakt.

Vlaams-Nederlandse Netflix-original
Undercover is een Vlaams-Nederlandse Netflix-original welke het verhaal vertelt van twee undercoveragenten die beslissen om te infiltreren in het criminele milieu. De hoofdrollen in de dramareeks zijn weggelegd voor Frank Lammers en Anna Drijver evenals uiteraard Elise Schaap en Tom Waes.

Het voorbije jaar was Undercover de populairste Netflix-original onder Netflix-kijkers in Nederland. De rangschikking wordt gebaseerd op hoeveel accounts tijdens de eerste 28 dagen na de première gedurende ten minste 2 minuten een film of serie bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.