search
'The 100' nadert groots einde! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'The 100' nadert groots einde! [Dvd]

Na dit zesde seizoen komt nog één afsluitend seizoen voor de serie met de nodige fans.

Ontwikkeld door: Jason Rothenberg | Cast: Eliza Taylor (Clarke Griffin), Paige Turco (Abigail "Abby" Griffin), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Bob Morley (Bellamy Blake), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zender: The CW

In 2014 startte de zender The CW, onderdeel van Warner Bros., de sciencefictionserie The 100. Ondertussen heeft de serie, rond een groep overlevenden van een apocalyptische ramp, een hechte groep liefhebbers en komt seizoen zeven er snel aan. De serie is losjes gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Kass Morgan.

De serie is vooral geliefd onder YA-fans en wist al de nodige prijzen en nominaties op te halen bij de Teen Choice Awards. Recent verscheen het zesde seizoen op schijf.Seizoen 6 start 125 jaar jaar later, als de helden uit een cryoslaap ontwaken op een andere locatie, waar ze een nieuwe kans krijgen. Onder leiding van Clarke en Bellamy verkent de groep deze mysterieuze wereld genaamd Sanctum. Ze hopen hier een nieuwe start te kunnen maken en eindelijk rust te vinden. Maar wanneer ze een idyllische samenleving ontdekken, blijkt al snel dat niet alles op Sanctum zo perfect is als het lijkt.Dvd: The 100 - Seizoen 6 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 40 minuten | Release: januari 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888250266 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van The 100 seizoen 6 zitten vastgeklikt in een doorzichtige zwarte Dvd keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de case de titels van de episodes per disc. De achterkant voorspelt weinig echte extra's.

Beeld & geluid
De dertien afleveringen van seizoen 6 staan verspreid over drie schijven. Opvallend is dat op de eerste schijf vijf afleveringen staan, op de tweede schijf zelfs zes en op de derde schijf slechts twee episodes. Dit is opvallend aangezien dit misschien beter wat evenrediger verspreid had kunnen worden, aangezien de extra's op schijf minimaal zijn.

Zoals wel vaker is deze Dvd-uitgave van Warner Bros. van een zeer gemiddelde kwaliteit. Wat betreft de kleur doet de uitgave het redelijk, al is het allemaal wat te donker. Ook zijn er wat storende zaken waarneembaar, waaronder lichte blokvorming en wegvallende details in het zwart / donkerblauw. De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1.

Extra's
De enige extra op de schijf heet The 100 Season 6: Highlights from 2019 WonderCon en in een kleine twintig minuten zien we de hoogtepunten van de The 100-panel tijdens WonderCon in 2019. Er zijn de nodige cast & crew aanwezig. Verder geen extra's.

The 100 - Seizoen 7
Het zevende seizoen is aangekondigd en zal dienen als de afsluiting. Ondanks een harde kern liefhebbers blijven de kijkcijfers dalen. Het positieve nieuws is dat de serie nu ook echt - hopelijk groots - afgerond gaat worden én dat er een prequelserie zou moeten verschijnen. Een verschijningsdatum is er nog niet en het wachten is op de eerste beelden.

Lees ook: 'The 100' krijgt spannende prequelserie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen