'Resident Evil'-serie van Netflix gaat afwijken van het canon

Resident Evil van Netflix gaat afwijken van canon

De games worden grotendeels genegeerd voor deze geheel nieuwe serie in de franchise.

Jim Pedd, 6 februari 2020 om 08:08

Het lijkt erop dat er steeds meer details naar buiten komen rond de Resident Evil-serie van Netflix. Vorig jaar hoorden we ineens dat de streamingdienst werkt aan een serie rond de games van Capcom. Vervolgens was er een oorverdovende stilte, die vorige week ineens doorbroken werd.
Vandaag horen we van Splash Report dat de serie het juk van het canon van zich af zal schudden. De site meldt dat de hoofdpersonen Billy en Jade Wesker heten en zij zijn nieuw in de serie. Beiden zouden afstammen van de iconische schurk Albert Wesker. Mocht dat kloppen, dan is dat nieuw.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen

Eén kind
In de games had Wesker één kind, Jake Muller. Het is mogelijk dat Jake broers en zussen had die hij ook nog niet kende, maar in al het extra materiaal dat gemaakt is in de franchise, hebben we er nooit over gehoord. Wat hiervan klopt is maar de vraag.

Opvallend is dat Splash Report stelt dat de verhaaldetails op verzoek van Netflix zijn verwijderd. Of dat ook echt zo is, weten we ook niet zeker. Wel zeker is dat de serie eind dit jaar nog te zien moet zijn.

Bron: Splash Report

Lees meer over: Netflix, Resident Evil

Populair nieuws