search

Ons nieuws van donderdag 6 februari 2020

Komt Netflix-concurrent Hulu volgend jaar naar Nederland?
Series / Streaming-diensten

Komt Netflix-concurrent Hulu volgend jaar naar Nederland?

Het lijkt er naar uit te zien dat Hulu zomaar volgend jaar op de Nederlandse markt zou kunnen verschijnen...

Het aanbod met streamingdiensten is op de Nederlandse markt inmiddels een stuk uitgebreider geworden. De kans is groot dat daar volgend jaar nog een bekende naam aan wordt toegevoegd. De Disney-CEO Bob Iger heeft namelijk aangegeven dat de internationale uitrol van Hulu mogelijks volgend jaar zal gebeuren.

Disney lanceerde recent uiteraard nog haar Disney+ streamingdienst op de Nederlandse markt. Toch lijkt het bedrijf niet van plan te zijn om minder aandacht aan Hulu te besteden. Tot dusver is deze streamingdienst nog niet beschikbaar in Nederland, maar daar zou volgend jaar zomaar eens verandering in kunnen komen. Disney is op vandaag de volledige eigenaar van de streamingdienst nadat eerder Comcast besloot om haar aandelen te verkopen.

Internationale uitrol
Hulu verscheen op de Amerikaanse markt in het jaar 2007. Het streamingplatform kenmerkt zich door een aanbod welke hoofdzakelijk bestaat uit films en series van Amerikaanse televisiezenders aangevuld met een select aantal eigen producties. Het gaat hierbij dan onder meer om The Handmaid's Tale evenals natuurlijk om de bekende Marvel-reeks Runaways.

Ondanks het feit dat Iger nog niet heeft aangegeven welke landen buiten de Verenigde Staten als eerste Hulu zullen mogen ontvangen lijkt de kans groot te zijn dat Nederland als één van de eerste aan de beurt zal komen. Het was namelijk ook Nederland welke voor het eerst toegang kreeg tot het streamingaanbod van Disney+. Wanneer Hulu precies naar Europa moet komen is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het razend spannende 'Locke & Key' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het razend spannende 'Locke & Key' seizoen 1

Voor liefhebbers van series als 'Stranger Things' lijkt dit in ieder geval een absolute must te zijn...

Fans van series als Stranger Things hebben vanaf morgen een nieuwe titel om mee aan de slag te gaan. Morgen, vrijdag 7 februari 2020 verschijnt op Netflix namelijk de gloednieuwe fantasy-horror serie Locke & Key.

Wanneer hun vader op mysterieuze wijze om het leven komt beslissen de resterende leden van het gezin Locke om te verhuizen. De drie broers en zussen en hun moeder kiezen er voor om terug te verhuizen naar hun voorouderlijke woning met de ietwat opvallende naam Keyhouse. Eenmaal daar aangekomen ontdekken ze dat er verspreid over de woning heel wat magische sleutels zijn terug te vinden. Deze sleutels zouden zomaar verband kunnen houden met de moord op hun vader.

Op het ogenblik dat de Locke-kinderen alles in het werk stellen om de verschillende sleutels meer in detail te leren kennen en hun unieke krachten te ontdekken ontwaakt er een mysterieuze demon. Hij doet er alles aan om de sleutels te stelen, maar waarom? Het verhaal van Locke & Key maakt reeds duidelijk dat kijkers wellicht meermaals op het puntje van hun stoel zullen komen te zitten.

Lees ook: Positieve eerste reacties op Netflix-serie 'Locke & Key'!

Gebaseerd op een boek van Joe Hill
Een niet onbelangrijke extra reden waarom er door heel wat mensen met hoge verwachtingen wordt uitgekeken naar Locke & Key heeft natuurlijk te maken met het feit dat ze is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Hill. Het is best mogelijk dat deze naam je nog niet zoveel zegt, maar wanneer we vertellen dat dit de zoon is van Stephen King gaat er wellicht wel meteen een belletje rinkelen.

Het eerste seizoen van Locke & Key is vanaf morgen, vrijdag 7 februari 2020 te bekijken op Netflix. Wil je alvast een voorsmaakje? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt verhaal voor seizoen 4 'Stranger Things' opgesplitst over twee seizoenen?
Series / Nieuws

Wordt verhaal voor seizoen 4 'Stranger Things' opgesplitst over twee seizoenen?

Het verhaal voor het vierde seizoen zou mogelijks worden verspreid over twee seizoenen...

Fans van de serie Stranger Things gingen er eigenlijk al vanuit dat het vierde deel uit de reeks ook het laatste zou worden. Daar waren enkele uitstekende aanwijzingen voor, maar dat lijkt nu toch anders uit te gaan pakken. Volgens de meest recente geruchten zal er namelijk wel degelijk nog een vijfde seizoen van de reeks verschenen.

Verschillende bronnen, waaronder de Amerikaanse website We Got this Covered hebben ondertussen gemeld dat ze uit goede bron hebben vernomen dat de verhaallijn voor het vierde seizoen zal worden verdeeld over twee seizoenen. Mocht dit gerucht waarheid blijken te zijn betekent dit dat er naast het vierde seizoen ook met zekerheid nog een vijfde seizoen van Stranger Things zal verschijnen.

Lees ook: 'Stranger Things' ster al voor de vierde keer onder het mes

Nieuw personage
Het oorspronkelijke plan van Netflix was om slechts vier seizoenen te maken van Stranger Things. Hier heeft de streamingdienst eigenlijk nooit veel twijfel over laten bestaan. Toch zijn er inderdaad heel wat indicaties die hinten in de richting van nog een extra seizoen.

Zo raakte eerder ook reeds bekend dat Netflix een vacature had uitgeschreven voor een nieuwe acteur die zich voor niet één, maar jawel twee seizoenen vrij kon maken. Omdat de productie van het vierde seizoen binnenkort reeds wordt opgestart lijkt ook dit aldus duidelijk te maken dat er nog een extra deel zal verschijnen.

Lees ook: Nieuw personage 'Stranger Things' hint naar een seizoen 5!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn tien (!) MCU-series in de maak voor Disney+
Series / Nieuws

Er zijn tien (!) MCU-series in de maak voor Disney+

Het MCU wordt echt steeds groter en straks kan je al helemaal niet zonder Disney+ kijken naar de films in de bioscopen.

Disney-baas Bob Iger laat weten dat er aan maar liefst tien verschillende Marvel-series gewerkt wordt voor Disney+. Dat zijn er meer dan we tot nu toe gehoord hadden, waarmee de fans van het Marvel Cinematic Universe blij kunnen zijn.

We kennen een groot deel van de line-up al van Marvel. In augustus trapt The Falcon and the Winter Soldier de tv-versie van het MCU af. In december volgt dan WandaVision en in de lente van 2021 krijgen we Loki te zien. Volgens Bob Iger zijn er naast deze drie series "nog zeven andere Marvel-series in verschillende stadia van ontwikkeling of pre-productie."

Welke series?
Welke series zijn dat dan? Er zijn nog meer series aangekondigd dan de drie die we zojuist op een rij zetten. Zo krijgen we What If…? te zien, evenals Hawkeye. En sinds de D23 Expo weten we dat Marvel werkt aan series rond Moon Knight, Ms. Marvel en She-Hulk. Dat zijn er vijf, waarmee we er nog twee niet kennen.

Welke twee series dat zullen zijn, is nog niet bekend. De kans is groot dat het gaat om non-fictie series. Zo weten we van Marvel Chief Creative Officer Joe Quesada dat hij meer series wil maken rond de mensen achter Marvel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Pratt terug op televisie met 'The Terminal List'
Series / Nieuws

Chris Pratt terug op televisie met 'The Terminal List'

De acteur keert terug naar zijn roots en die liggen niet in film, maar op tv!

Acteur Chris Pratt keert voor het eerst terug op televisie. Dankzij films als Guardians of the Galaxy en Jurassic World, werd hij een filmster, maar hij heeft zijn carrière te danken aan werk voor televisieseries. Nu gaat hij terugkeren naar die wortels en spelen in de serie The Terminal List.

De serie wordt gemaakt door Antoine Fuqua en gebaseerd op het boek van Jack Carr. Pratt speelt de hoofdrol, Fuqua regisseert en David DiGilio schrijft het script. De drie mannen werken gezamenlijk aan de serie mee als uitvoerend producenten.

Grote samenzwering
De serie draait om een samenzwering en vraagt zich af hoe ver de mannen en vrouwen die voor de Verenigde Staten in het leger werken, moeten gaan. Centraal staat Reece, wiens peloton van de Navy SEALS tijdens een gevaarlijke missie in een hinderlaag loopt. Reece keert terug naar huis met uiteenlopende, verschrikkelijke, herinneringen aan de hinderlaag. Hij stelt zich vragen over zijn toerekeningsvatbaarheid. Naarmate er meer bewijs naar voren komt, begint Reece te ontdekken dat er duistere krachten tegen hem werken.

Pratt heeft het overigens druk, want hij speelt ook in de film Guardians of the Galaxy Vol.3, Jurassic World 3, The Tomorrow War en spreekt een stem in voor Pixar-film Onward.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Resident Evil'-serie van Netflix gaat afwijken van het canon
Series / Nieuws

'Resident Evil'-serie van Netflix gaat afwijken van het canon

De games worden grotendeels genegeerd voor deze geheel nieuwe serie in de franchise.

Het lijkt erop dat er steeds meer details naar buiten komen rond de Resident Evil-serie van Netflix. Vorig jaar hoorden we ineens dat de streamingdienst werkt aan een serie rond de games van Capcom. Vervolgens was er een oorverdovende stilte, die vorige week ineens doorbroken werd.

Vandaag horen we van Splash Report dat de serie het juk van het canon van zich af zal schudden. De site meldt dat de hoofdpersonen Billy en Jade Wesker heten en zij zijn nieuw in de serie. Beiden zouden afstammen van de iconische schurk Albert Wesker. Mocht dat kloppen, dan is dat nieuw.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen

Eén kind
In de games had Wesker één kind, Jake Muller. Het is mogelijk dat Jake broers en zussen had die hij ook nog niet kende, maar in al het extra materiaal dat gemaakt is in de franchise, hebben we er nooit over gehoord. Wat hiervan klopt is maar de vraag.

Opvallend is dat Splash Report stelt dat de verhaaldetails op verzoek van Netflix zijn verwijderd. Of dat ook echt zo is, weten we ook niet zeker. Wel zeker is dat de serie eind dit jaar nog te zien moet zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ray Donovan' wordt van de buis gehaald
Series / Nieuws

'Ray Donovan' wordt van de buis gehaald

Na zeven seizoenen stopt het verhaal voor de populaire serie van Showtime.

De televisieserie Ray Donovan wordt na zeven seizoenen door Showtime van de buis gehaald. De kabelaar laat weten dat het "trots is op de sterke kijkcijfers waarmee de serie eindigde, en de krachtige boodschap waarmee dit gebeurde." Meer afleveringen komen er echter niet.

Showtime laat in een statement weten dat het "Liev Schreiber, Jon Voight, showrunner David Hollander en de hele cast en crew, vroeger en nu" bedankt voor "hun toewijding". Het nieuws komt niet als een verrassing, nadat Liev Schreiber vorig jaar op sociale media al hintte dat een achtste seizoen niet tot de opties behoort.

Lees ook: Ray Donovan krijgt zevende seizoen van Showtime

Achtste seizoen
"Wat een geweldige reis is het geweest. Ik heb jullie berichten gelezen en de liefde en steun voor onze cast en crew is echt overweldigend. Ik weet dat de grote vraag die jullie allemaal hebben, is of er een achtste seizoen komt. De waarheid is dat dit in handen van het netwerk ligt. Dus als je meer wil, benader dan Showtime en CBS TV en laat hen weten hoe je je voelt. Hoe dan ook, de rit was buitengewoon en we hebben het aan jullie te danken."

Lees ook: Zesde seizoen voor 'Ray Donovan'

Fans zullen dat jammer vinden, daar het zevende seizoen eindigde met een behoorlijk grote cliffhanger.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wally West terug voor cruciale aflevering 'The Flash'
Series / Nieuws

Wally West terug voor cruciale aflevering 'The Flash'

Kid Flash keert terug en zijn aanwezigheid gaat de The CW-serie voor altijd veranderen.

Wally West is straks weer te zien in The Flash. Het personage was voor het laatst in het vierde seizoen van de serie te zien en maakte vervolgens zijn opwachting aan boord van het derde seizoen van Legends of Tomorrow. En nu keert hij nog een keer terug.

Showrunner Eric Wallace laat aan TV Line weten dat het personage straks weer te zien is. Wally's terugkeer wordt ook erg belangrijk: die heeft te maken met enkele grote ontwikkelingen voor hemzelf en Barry als mensen en als mensen met superkrachten.

Lees ook: Is Green Lantern te zien in 'The Flash'?

Cruciale terugkeer
"Tja, hoe moet ik dit zeggen zonder spoilers? Wally keert terug voor een cruciale aflevering in de mythologie van The Flash en dat is geen understatement. Hij keert terug als een veranderd mens en hij keert terug om ergens mee om te gaan dat hemzelf en Barry letterlijk zal veranderen, als het aankomt op hun krachten en hoe ze zijn," aldus Wallace.

Lees ook: Gave cameo Crisis on Infinite Earths uitgelegd!

Wallace beloofde eerder al dat Wally het samen met The Flash op zou nemen tegen een klassieke schurk uit de comics.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.