Komt Netflix-concurrent Hulu volgend jaar naar Nederland?

Komt Netflix-concurrent Hulu naar Nederland?

Het lijkt er naar uit te zien dat Hulu zomaar volgend jaar op de Nederlandse markt zou kunnen verschijnen...

Geoffrey Ketels, 6 februari 2020 om 16:36

Het aanbod met streamingdiensten is op de Nederlandse markt inmiddels een stuk uitgebreider geworden. De kans is groot dat daar volgend jaar nog een bekende naam aan wordt toegevoegd. De Disney-CEO Bob Iger heeft namelijk aangegeven dat de internationale uitrol van Hulu mogelijks volgend jaar zal gebeuren.
Disney lanceerde recent uiteraard nog haar Disney+ streamingdienst op de Nederlandse markt. Toch lijkt het bedrijf niet van plan te zijn om minder aandacht aan Hulu te besteden. Tot dusver is deze streamingdienst nog niet beschikbaar in Nederland, maar daar zou volgend jaar zomaar eens verandering in kunnen komen. Disney is op vandaag de volledige eigenaar van de streamingdienst nadat eerder Comcast besloot om haar aandelen te verkopen.

Internationale uitrol
Hulu verscheen op de Amerikaanse markt in het jaar 2007. Het streamingplatform kenmerkt zich door een aanbod welke hoofdzakelijk bestaat uit films en series van Amerikaanse televisiezenders aangevuld met een select aantal eigen producties. Het gaat hierbij dan onder meer om The Handmaid's Tale evenals natuurlijk om de bekende Marvel-reeks Runaways.

Ondanks het feit dat Iger nog niet heeft aangegeven welke landen buiten de Verenigde Staten als eerste Hulu zullen mogen ontvangen lijkt de kans groot te zijn dat Nederland als één van de eerste aan de beurt zal komen. Het was namelijk ook Nederland welke voor het eerst toegang kreeg tot het streamingaanbod van Disney+. Wanneer Hulu precies naar Europa moet komen is vooralsnog niet bekend.

Lees meer over: Hulu, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws