Disney+ blijft enorm hard groeien

De streamingdienst kachelt rustig richting de 30 miljoen abonnees en zal er nog veel meer krijgen.

Jim Pedd, 7 februari 2020 om 07:08

De plannen met Disney+ zijn groots. Er zijn tien series in de maak, gerelateerd aan het MCU en er komen minstens drie live-action Star Wars series. Maar de uitrol gaat mondjesmaat. Op dit moment is de dienst beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en natuurlijk in Nederland. Desondanks zijn er al veel abonnees.
Momenteel zijn er volgens Disney-baas Bob Iger 28,6 miljoen abonnees. Dat is niks vergeleken met Netflix, dat er 167 miljoen heeft, maar die dienst is wereldwijd beschikbaar. De kans lijkt hiermee groot dat Disney slaagt in zijn opzet.

Goedkope aanvulling
Disney wil vooral dat Disney+ dient als aanvulling op andere streamingdiensten. Daarom kost een abonnement 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Dat is iets meer dan de helft van wat je voor Netflix of Videoland betaalt. Daarmee zien veel mensen het dan ook als een aanvulling.

Mede daardoor is er ook geen directe concurrentiestrijd, hoewel er wel mensen zijn die maar één streamingdienst hebben en bijvoorbeeld hun Netflix-account hebben opgezegd ten faveure van een Disney+-account.

Lees meer over: Disney Plus, Bob Iger, abonnees, Netflix

Populair nieuws