search

Ons nieuws van vrijdag 7 februari 2020

Verrassende terugkeer in afsluiting 'Lucifer'!
Series / Foto's

Verrassende terugkeer in afsluiting 'Lucifer'!

Binnenkort keert Lucifer terug voor de allerlaatste afleveringen én - uiteraard - is er een verrassing.

Het laatste seizoen van de geliefde tv-serie Lucifer gaat dit jaar van start op Netflix. Het seizoen is wel doormidden gehakt in twee keer acht afleveringen en binnenkort zal bekend worden wanneer het vijfde seizoen aftrapt. In de nieuwe aflevering is uiteraard een verrassende terugkeer!

Via een preview / first look-foto van Entertainment Weekly krijgen we een eerste blik op de terugkeer van het personage Eve van acrice Inbar Lavi. Check de foto hieronder.



Soepele hereniging?
"We zijn zo blij dat Inbar terug is!" zeiden showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson tegen EW. "Toen we haar voor de laatste keer zagen brak Eva het hart van Maze. Dusssss... een hereniging tussen onze favoriete demon en de oorspronkelijke zondaar zou soepeltjes moeten verlopen, toch?" Binnenkort zal duidelijk zijn wanneer seizoen vijf aftrapt.

Lees ook: Netflix geeft 'Lucifer' een zeer bijzondere aflevering!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda nu al best verkochte Funko POP
Series / Nieuws

Baby Yoda nu al best verkochte Funko POP

Enorm veel vraag naar de Funko POP van Baby Yoda uit The Mandalorian.

In november debuteerde Baby Yoda / The Child in de Disney+ Star Wars-serie The Mandalorian. Het bleek het best bewaarde geheim uit de Star Wars-franchise in 2019. Waar het verhaal van de film Star Wars: The Rise of Skywalker al weken van te voren bekend was, bleek niemand nog iets van de kleine Yoda-achtige te weten.

In de acht afleveringen van het eerste seizoen van The Mandalorian komen we eigenlijk nog maar weinig te weten over The Child. Bepaalde figuren zitten achter hem aan en hij beschikt over de Force. In seizoen twee zullen we waarschijnlijk meer over zijn herkomst én toekomst te zien krijgen.

Goed verkochte Funko POP
Een nadeel voor de fans van merchandise was dat er nog helemaal geen speelgoed en andere verzamelobjecten waren gemaakt van Baby Yoda. Zelfs geen Funko POP, een van de meest gespaarde items op dit moment. Ondertussen kun je een versie voorbestellen.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Mandalorian' al in oktober op Disney+!

En dit wordt ook gretig gedaan. Heel veel mensen hebben al een pre-order geplaatst en nu is deze - ondanks dat de eerste edities nog uitgeleverd moeten worden - al de best verkochte POP tot op heden. De eerste uitlevering start pas in mei dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscarwinnaar Viola Davis als Michelle Obama in 'First Ladies'
Series / Nieuws

Oscarwinnaar Viola Davis als Michelle Obama in 'First Ladies'

De serie laat in alle geuren en kleuren de levens van de vrouwen achter de machtigste mannen op aarde zien.

Showtime heeft aangekondigd dat ze het groene licht hebben gegeven voor een volledig eerste seizoen van de door Lionsgate Television geproduceerde serie First Ladies. In de serie zien we o.a. Oscarwinnaar Viola Davis (Fences, Suicide Squad) als de voormalige First Lady Michelle Obama.

First Ladies speelt zich hoofdzakelijk af in de oostvleugel van het Amerikaanse Witte Huis, waar veel belangrijke besluiten werden genomen door de vrouwen achter de machtigste mannen ter wereld; de voormalige presidenten van de Verenigde Staten.

Meerder First Ladies aan bod
Inde verschillende afleveringen worden de persoonlijke en politieke levens van een iconische First Ladies belicht. In het eerste seizoen zal de focus liggen op Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle Obama.

De serie werd bedacht door Aaron Cooley, die tevens dienst doet als scenarist en uitvoerend producent. Wanneer we de serie kunnen verwachten, is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer en premièredatum voor Netflix-zombieserie 'Kingdom' S2
Series / Nieuws

Trailer en premièredatum voor Netflix-zombieserie 'Kingdom' S2

De succesvolle serie van Netflix keert later dit jaar terug voor een tweede ronde.

Netflix heeft, in de vorm van een teaser-trailer, de premièredatum van het tweede seizoen van de succesvolle Zuid-Koreaanse horror-dramaserie Kingdom onthuld. Op 13 maart wordt een reeks nieuwe afleveringen door de streamingdienst beschikbaar gesteld. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Lees ook: Brute trailer Netflix-zombieserie 'Kingdom'!

Kingdom speelt zich af in het middeleeuwse Korea, dat indertijd als koninkrijk werd geplaagd door corruptie en hongersnood. Wanneer een mysterieuze plaag zich door het koninkrijk verspreidt, veranderen de geïnfecteerde mensen in zombies. De kroonprins moet er nu alles aan doen om dit kwaad tegen te gaan.

Een internationale productie
Kingdom is een grootschalige internationale productie van Netflix. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Ju Ji-Hoon, Bae Doona, Rye Seung-Ryong, Kim Sangho, Heo Joon-Ho en Jeon Seok-Ho.



Lees ook: Middeleeuwse zombieactie in trailer 'Kingdom'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Van Helsing' seizoen 4!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Van Helsing' seizoen 4!

Inmiddels is bekend dat het vijfde seizoen van de reeks ook het laatste zal zijn...

Goed nieuws voor de fans van de serie Van Helsing! Het was er even op wachten, maar morgen, zaterdag 8 februari 2020 staat dan eindelijk toch het vierde seizoen op streamingdienst Netflix!

In het vierde seizoen dat morgen op Netflix verschijnt omarmt Vanessa een compleet nieuwe filosofie. Op hetzelfde ogenblik worden de geheimen van Blak-Tek onthuld en stelt Sam alles in het werk om de Dark One terug tot leven te wekken. De showrunner van Van Helsing was in eerste instantie Neil LaBute, maar voor het vierde seizoen heeft Jonathan Walker die taak overgenomen. Het vierde seizoen bestaat uit 13 afleveringen.

Lees ook: Vampierjagers 'Van Helsing'-serie gaan er na 5 seizoenen mee stoppen

Gemengde reacties
Tot dusver kon Van Helsing hoofdzakelijk rekenen op gemengde reacties. Ondanks het feit dat er ongetwijfeld heel wat mensen fan zijn van de reeks scoort ze toch niet uitzonderlijk goed. Op IMDB bedraagt de actuele score bijvoorbeeld slechts 6,2/10. Ook op de website Rotten Tomatoes ligt de Average Audience Score slechts rond de 63 procent.

Na het vierde seizoen zal er met zekerheid ook nog een vijfde en laatste deel in de reeks verschijnen. Wanneer deze kan worden verwacht op Netflix is nog niet bekend. Wil jij alvast graag een voorsmaakje van wat het vierde seizoen van Van Helsing voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker en vast even de hieronder terug te vinden trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt alweer een belangrijke frustratie van gebruikers aan
Series / Streaming-diensten

Netflix pakt alweer een belangrijke frustratie van gebruikers aan

Gebruikers van de streamingdienst waren reeds vele jaren vragende partij voor deze aanpassing...

Een vaak gehoorde frustratie van Netflix-gebruikers was dat previews op de homepagina automatisch werden afgespeeld. Reeds een behoorlijke tijd wordt dan ook de vraag gesteld aan de streamingdienst om dit automatisch afspelen een halt toe te roepen. Het lijkt er naar uit te zien dat daar nu gevolg aan is gegeven.

In eerste instantie leek Netflix niet meteen in te willen gaan op de vraag van gebruikers om het automatisch afspelen van previews op de homepagina te stoppen. Inmiddels is daar echter verandering in gekomen. Vanaf nu kunnen gebruikers in hun instellingen dan ook aangeven of ze het automatisch afspelen wel of niet willen aanzetten.

Alleen in te stellen in een browser
Opvallend is wel dat Netflix er tot dusver uitsluitend voor heeft gekozen om de instelling weer te geven wanneer er wordt ingelogd op de website vanuit een browser. Het is dus niet mogelijk om de instelling aan te passen vanuit de Netflix-app. Dit gezegd zijnde, wanneer je het automatisch afspelen uitschakelt in de instellingen vanuit je browser geldt dit ook voor het bekijken van previews in de app.

Wil jij ook graag het automatisch afspelen van previews uitschakelen? Log dan in en klik vervolgens op 'profielen beheren'. Daarna ga je naar je eigen profiel waarna je onderaan de pagina de optie 'tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven' kan uitzetten.

In het jaar 2014 koos Netflix er ook reeds voor om gebruikers de mogelijkheid aan te bieden om het automatisch afspelen van de volgende aflevering van een serie een halt toe te roepen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' deze maand verder met nieuwe cast!
Series / Nieuws

'The Witcher' deze maand verder met nieuwe cast!

Er wordt hard gezocht naar nieuwe castleden voor het tweede seizoen van de Netflix-serie.

De productie van Netflix-serie The Witcher gaat best lekker. Deze maand nog gaan de camera's rollen voor het tweede seizoen. Dat betekent dat er mogelijk begin volgend jaar al een nieuwe reeks te streamen is op Netflix.

Actrice Carmel Laniado is gecast voor minstens drie afleveringen in het tweede seizoen. Deadline stelt dat de actrice te zien is als een jong personage dat een behoorlijk sarcastische insteek heeft, evenals een wat avontuurlijke inborst. Meer is er niet bekend over haar personage.

Lees ook: Wat er mis ging in het bad van 'The Witcher'

The Witcher
In de serie van Netflix volgen we Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Ciri. De personages zijn een heel seizoen nauwelijks aan elkaar verbonden geweest, maar kwamen aan het eind samen. Dat avontuur nam acht afleveringen in beslag en nu krijgen we dus een tweede seizoen van eveneens acht afleveringen waarin ze samen te zien zijn.

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' pakt groot kritiekpunt aan

Wanneer de tweede reeks precies te streamen valt, is niet bekend. Netflix zal hem vermoedelijk op zijn vroegst eind dit jaar, maar zeer waarschijnlijk begin volgend jaar, online zetten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat Netflix nooit inhalen wat content betreft
Series / Nieuws

Disney+ gaat Netflix nooit inhalen wat content betreft

Er is maar één kampioen als het aankomt op originele content en dat is Netflix.

Netflix investeert het meeste van alle streamingdiensten in originele content. Aan de lopende band verschijnen er nieuwe films en series. Dat moet wel, want steeds meer filmproductiebedrijven beginnen hun eigen streamingdienst. Zo ook Disney, dat in november 2019 van start ging.

Hoewel Disney+ ondertussen bijna 30 miljoen betalende abonnees heeft, laat Disney weten dat het niet van plan is om Netflix in te halen wat het aantal abonnees betreft. Dat hoeft ook niet, vindt CEO Bob Iger. Volgens hem is het vooral van belang te leveren wat mensen verwachten.

Originele content
"Het moge duidelijk zijn dat de series waar we nu in geïnvesteerd hebben, goede keuzes zijn geweest, kijkend naar onder meer The Mandalorian. Toen we lanceerden, wisten we dat dit met een bescheiden hoeveelheid content zou zijn en dat we na verloop van tijd zouden opbouwen naar meer. Maar we zijn best tevreden over ons aanbod en de hoeveelheid en waarderen kwaliteit echt boven kwantiteit.," aldus Iger.

En dus investeert men vooral in Marvel en Star Wars. We krijgen minstens dertien series verbonden aan die twee franchises en dat aantal breidt de komende tijd alleen maar uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hele heftige tik voor kijkcijfers 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Hele heftige tik voor kijkcijfers 'Doctor Who'

Na jaren waarin de kijkcijfers eigenlijk altijd goed waren, gaat het nu bergafwaarts met de BBC-hit.

Langzaamaan begint het erop te lijken dat de kijkers wel klaar zijn met Doctor Who. De kijkcijfers vielen al tegen toen de show begin dit jaar weer verder ging, maar nu hebben ze een nieuw dieptepunt bereikt.

De meest recente aflevering, nummer zes van dit seizoen, is de minst bekeken in het Verenigd Koninkrijk van de afgelopen dertig jaar. Pas in 1986 vinden we weer een aflevering die het zo matig deed bij de kijker. Daarmee gaat het helemaal niet meer zo fantastisch met de serie, terwijl de show wel goed ontvangen wordt.

Lees ook: Jodie Whittaker terug voor meer 'Doctor Who'

Elfde reeks
De serie is bezig aan zijn elfde seizoen en heeft al twee Doctors laten zien. Vooral deze twist werd enorm goed ontvangen door fans, maar goede kijkcijfers levert het allemaal niet op tot nu toe. Hieronder kan je zien hoe elke aflevering weer mensen lijken te verdwijnen bij de BBC-serie.
"Spyfall, Part 1": 4.9 miljoen
"Spyfall, Part 2": 4.6 miljoen
"Orphan 55": 4.19 miljoen
"Nikola Tesla's Night of Terror": 4.04 miljoen
Fugitive of the Judoon": 4.21 miljoen
"Praxeus": 3.97 million


Lees ook: 'Doctor Who' verliest enorm veel kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naast 'Lizzie McGuire' keert nog een Disney-klassieker terug
Series / Nieuws

Naast 'Lizzie McGuire' keert nog een Disney-klassieker terug

Hannah Montana keert mogelijk terug op Disney+, maar dan niet helemaal zoals je misschien zou verwachten.

Wellicht ken je Hannah Montana wel. De serie had een hoofdrol voor Miley Cyrus, en werd samen door haar en haar vader Billy Ray Cyrus gemaakt. Nu horen we van die laatste dat de show wellicht terugkeert op streamingdienst Disney+.

Dat vertelde Billy Ray tijdens een interview met Hollywood Life. De terugkeer wordt dan niet zoals die andere Disney-hit Lizzie McGuire, waarvoor de oorspronkelijke cast opnieuw tekende, maar anders. Ditmaal zien we dan een jongere Hannah. "Ze hebben het erover om een prequel te maken. Als ik de kans zou krijgen, zou ik echt meteen tekenen, want dan krijg ik mijn matje weer terug," aldus Billy Ray.

Het verhaal
De serie zal volgens Billy Ray dan laten zien hoe Hannah Montana langzaamaan populair werd. In de serie die we vier jaar konden volgen, was het meisje Miley Cyrus net komen wonen in een nieuwe stad. Daar werd ze al snel populair, maar haar vriendinnen wisten niet dat ze in het geheim ook superster Hannah Montana was.

"Ik denk dat er nog een heel verhaal te vertellen valt over hoe Miley uiteindelijk Hannah Montana werd," concludeerde Billy Ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ blijft enorm hard groeien
Series / Nieuws

Disney+ blijft enorm hard groeien

De streamingdienst kachelt rustig richting de 30 miljoen abonnees en zal er nog veel meer krijgen.

De plannen met Disney+ zijn groots. Er zijn tien series in de maak, gerelateerd aan het MCU en er komen minstens drie live-action Star Wars series. Maar de uitrol gaat mondjesmaat. Op dit moment is de dienst beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en natuurlijk in Nederland. Desondanks zijn er al veel abonnees.

Momenteel zijn er volgens Disney-baas Bob Iger 28,6 miljoen abonnees. Dat is niks vergeleken met Netflix, dat er 167 miljoen heeft, maar die dienst is wereldwijd beschikbaar. De kans lijkt hiermee groot dat Disney slaagt in zijn opzet.

Goedkope aanvulling
Disney wil vooral dat Disney+ dient als aanvulling op andere streamingdiensten. Daarom kost een abonnement 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Dat is iets meer dan de helft van wat je voor Netflix of Videoland betaalt. Daarmee zien veel mensen het dan ook als een aanvulling.

Mede daardoor is er ook geen directe concurrentiestrijd, hoewel er wel mensen zijn die maar één streamingdienst hebben en bijvoorbeeld hun Netflix-account hebben opgezegd ten faveure van een Disney+-account.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar gaat de nieuwe Superman-serie over?
Series / Nieuws

Waar gaat de nieuwe Superman-serie over?

We horen voor het eerst meer over het plot van de nieuwste toevoeging aan het Arrowverse.

Superman and Lois. Zo gaat de nieuwste serie rond de man van staal heten. Vandaag hebben we voor het eersr details over de nieuwste toevoeging aan het Arrowverse, die samen met de serie Green Arrow and the Canaries nieuw wordt gemaakt.

De serie gaat volgens de nieuwste geruchten draaien om het privéleven van Superman en Lois Lane. Ze hebben in de serie twee kinderen en moeten daarnaast nog werken en zien rond te komen. En dat naast de superheldendingen waar Superman zich allemaal mee bezig houdt. Dat is ingewikkeld en daar zou de serie dan ook om draaien: het balanceren van al die dingen.

Lees ook: Ook DC-serie 'Superman & Lois' officieel in Arrowverse!

Superman en Lois
Interessant aan de serie is dat Superman allemaal kleine klusjes doet als werk. Zijn vrouw is juist werkzaam bij de Daily Planet. En moeder Kent woont in Smallville in de boerderij waar Clark ooit opgroeide. Daarmee gaan we ook klassieke locaties uit de franchise zien straks.

Lees ook: Interessant nieuws over de nieuwe 'Superman'-serie

In de serie heeft het duo trouwens twee kinderen: Jonathan en Jordan. Die eerste is een populaire en sportieve kerel, waar die laatste juist een stuk meer teruggetrokken en wat ongemakkelijk is. Een interessant verhaal dus, vol sociaal commentaar en met nieuwe rol voor Superman. Wanneer de serie te zien is, weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.