Eerste trailer voor Netflix serie gebaseerd op 'De brief voor de koning' met Andy Serkis

Teaser Netflix adaptatie 'de brief voor de koning'

Bekijk hier de eerste trailer voor de nieuwe Netflix serie ‘The Letter for the King’.

Tom van der Krieke, 13 februari 2020 om 11:15

Netflix maakt de eerste beelden voor The Letter for the King, gebaseerd op het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt, openbaar. Het is voor het eerst dat een Nederlands boek verfilmd wordt voor een Netflix Original serie.
Andy Serkis, beter bekend als de acteur die Gollum speelt in de Lord of the Rings trilogie, is samen met zijn dochter Ruby Serkis in deze productie te zien. Andy speelt de rol van de gewiekste Mayor of Mistrinaut, terwijl zijn dochter Ruby, de dochter van de Mayor of Mistrinaut zal spelen.

Lees ook: Eerste beelden nieuwe Netflix-Original 'The Letter for the King'

Tiuri

In The Letter for the King moet de jonge schildknaap Tiuri een geheime brief bezorgen bij de koning. Alleen door het bezorgen van de brief kan de moordende en machtsbeluste Prins Viridian tegengehouden worden.

De spectaculaire serie is grotendeels in Nieuw-Zeeland opgenomen. De makers beloven dat de serie, net als het boek van Tonke Dragt, geschikt voor de hele familie zal zijn.

Nederlandse invloeden

De internationale cast heeft ook een aantal Nederlandse namen; met name Gijs Blom (Prins Viridian) en Yorick van Wageningen zullen prominente rollen in de serie vertolken. De productie is daarnaast ook in handen van een Nederlander, namelijk Paul Trijbits (Saving Mr. Banks).

Het script is geschreven door William Davies, die vooral bekend is van How To Train Your Dragon. De serie is vanaf 20 maart op Netflix te zien.


Bron: EW

Lees meer over: Netflix, The Letter for the King, De brief voor de koning, Gijs Blom, Tonke Dragt

Populair nieuws