search

Ons nieuws van donderdag 13 februari 2020

Netflix kondigt nieuwe docuserie aan rond tennisster Naomi Osaka
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe docuserie aan rond tennisster Naomi Osaka

De Japanse tennisster was reeds even de absolute nummer één van de wereld...

Netflix heeft bekend gemaakt dat ze een gloednieuwe docuserie in ontwikkeling heeft. Het gaat deze keer om een docuserie rond de Japanse tennisspeelsters Naomi Osaka. Osaka was reeds even de absolute nummer één van het vrouwentennis.

Hoofdpersonage van de nieuwe docuserie is dus de 22 jaar oude Japanse tennisspeelster Naomi Osaka. Osaka is de dochter van een Japanse moeder en een Haïtiaanse vader en brak eigenlijk nog niet zo lang geleden door op het hoogste niveau. Dat kan, gelet op de nog steeds jonge leeftijd van de tennisspeelster uiteraard ook moeilijk anders. Het jaar 2018 staat bekend als het jaar van de grote doorbraak toen Osaka in de finale van de US Open de Amerikaanse tennislegende Serena Williams versloeg. Een paar maanden later won Osaka ook de Australian Open en bemachtigde daarmee de eerste plaats op de wereldranglijst.

Tiende plaats
Inmiddels is Osaka niet langer de nummer één van de wereld. In het bijzonder haar tegenvallende prestaties op de voorbije Australian Open hebben er voor gezorgd dat ze is teruggevallen naar de tiende plaats.

Het bedrijf dat Osaka volgt voor de docuserie is 'Uninterrupted', het bedrijf van de topbasketballer LeBron James. Volgens de makers van de reeks is het zo dat kijkers alles te zien zullen krijgen van het leven van Osaka. Ze wordt dan ook op dit ogenblik haast de klok rond gevolgd.

Wanneer de nieuwe docuserie van Netflix over Naomi Osaka zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lauren Graham krijgt grote rol in 'The Mighty Ducks' reboot-serie van Disney+
Series / Nieuws

Lauren Graham krijgt grote rol in 'The Mighty Ducks' reboot-serie van Disney+

\'Gilmore Girls\' actrice Lauren Graham krijgt belangrijke rol in 'The Mighty Ducks' reboot.

De actrice bekend van Gilmore Girls krijgt een prominente rol in de reboot van de ijshockey film uit 1992. Lauren Graham zal de rol van coach op zich gaan nemen in deze serie.

De Mighty Ducks zijn niet langer de underdogs, maar een prominente en erg competitieve jeugdijshockey ploeg geworden. Als de twaalfjarige Evan, gespeeld door Brady Noon, uit het team wordt gegooid, besluit zijn moeder Alex (Lauren Graham) een eigen team op te zetten met kinderen die niet goed in het team van de Mighty Ducks passen.

Emilio Estevez

Eerder werd al bekend dat Emilio Estevez waarschijnlijk ook zal terugkeren in de serie. Estevez speelde de advocaat die verplicht hockeycoach werd in de originele film, maar wat voor rol hij in de serie zal gaan spelen is nog onbekend.

De originele maker van The Mighty Ducks, Steve Brill, keert ook hier weer terug achter de schermen. De serie zal uiteindelijk uit tien afleveringen van een half uur gaan bestaan.

Lees ook: Emilio Estevez terug voor Disney+ serie 'The Mighty Ducks'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Godfather of Harlem' met Forest Whitaker krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Godfather of Harlem' met Forest Whitaker krijgt tweede seizoen

Epix kondigt tweede seizoen van het gangsterepos over Bumpy Johnson aan.

De serie over Bumpy Johnson in het Harlem van de jaren '60 krijgt een vervolg. Godfather of Harlem was tot nu toe op de kleinere zender Epix in de Verenigde Staten te zien.

Forest Whitaker speelt de drugsbaron Bumpy Johnson, die na tien jaar in de cel gezeten te hebben terugkeert naar zijn oude wijk die hij niet meer terug herkent. Tegelijkertijd focust de serie zich op de tumultueuze jaren '60 in New York.

Lees ook: Forest Whitaker is 'The Godfather of Harlem' in nieuwe serie

Malcolm X

Johnson schakelt de hulp in van niemand minder dan Malcolm X, gespeeld door Nigel Thatch, om de Italiaanse maffia uit Harlem te weren. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen uit zal komen.

Het eerste seizoen van Godfather of Harlem werd door de meeste critici erg goed ontvangen. De serie is tot nu toe nog niet in Nederland te zien geweest, maar wie weet wordt het in de toekomst nog opgepikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor Netflix serie gebaseerd op 'De brief voor de koning' met Andy Serkis
Series / Trailer

Eerste trailer voor Netflix serie gebaseerd op 'De brief voor de koning' met Andy Serkis

Bekijk hier de eerste trailer voor de nieuwe Netflix serie 'The Letter for the King'.

Netflix maakt de eerste beelden voor The Letter for the King, gebaseerd op het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt, openbaar. Het is voor het eerst dat een Nederlands boek verfilmd wordt voor een Netflix Original serie.

Andy Serkis, beter bekend als de acteur die Gollum speelt in de Lord of the Rings trilogie, is samen met zijn dochter Ruby Serkis in deze productie te zien. Andy speelt de rol van de gewiekste Mayor of Mistrinaut, terwijl zijn dochter Ruby, de dochter van de Mayor of Mistrinaut zal spelen.

Lees ook: Eerste beelden nieuwe Netflix-Original 'The Letter for the King'

Tiuri

In The Letter for the King moet de jonge schildknaap Tiuri een geheime brief bezorgen bij de koning. Alleen door het bezorgen van de brief kan de moordende en machtsbeluste Prins Viridian tegengehouden worden.

De spectaculaire serie is grotendeels in Nieuw-Zeeland opgenomen. De makers beloven dat de serie, net als het boek van Tonke Dragt, geschikt voor de hele familie zal zijn.

Nederlandse invloeden

De internationale cast heeft ook een aantal Nederlandse namen; met name Gijs Blom (Prins Viridian) en Yorick van Wageningen zullen prominente rollen in de serie vertolken. De productie is daarnaast ook in handen van een Nederlander, namelijk Paul Trijbits (Saving Mr. Banks).

Het script is geschreven door William Davies, die vooral bekend is van How To Train Your Dragon. De serie is vanaf 20 maart op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' terug in opvallende setvideo
Series / Video/clip/featurette

'Lucifer' terug in opvallende setvideo

Is dit dan de musicalspecial die Netflix al eens aankondigde? Lucifer gaat bijna verder!

Het vijfde en laatste seizoen van Lucifer komt er rap aan. Vandaag hebben we via Reddit een setvideo gekregen die laat zien dat ze op een middelbare school opnames maakten. Heel veelzeggend zijn de beelden niet, maar we krijgen mogelijk een blik op de speciale aflevering die opgenomen wordt, waarin de sterren alleen maar zullen zingen.

Netflix geeft Lucifer namelijk een speciale musicalaflevering, om dit vijfde seizoen extra feestelijk te maken. Muziek maakt al lang onderdeel uit van de serie, maar nooit eerder kregen we een volledige aflevering die enkel musicalnummers zou omvatten te zien. Nu dus wel, en die krijgt de titel Bloody Celestial Karaoke Jam. Heel passend dus!

Laatste seizoen
Deze vijfde reeks is de laatste van de serie. We weten dat we God te zien krijgen, Amenadiel naar de hel gaat, Eve terugkeert en we een aflevering met noir als thema te zien zullen krijgen. Bovendien volgt er dus ook een musicalaflevering! En aangezien we op onderstaande setvideo een boel scholieren zien dansen, lijkt het erop dat dit beelden zijn uit die musicalaflevering.


Season 5 Shoot from r/lucifer

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Inhumans keren na mislukte poging terug naar MCU
Series / Nieuws

Inhumans keren na mislukte poging terug naar MCU

De serie van een paar jaar geleden was pure troep. Maar nu probeert men het opnieuw.

Marvel probeerde al eens de Inhumans naar het MCU te brengen. Dat werd toen geregeld door Marvel Television, de studio die inmiddels opgeheven is. Helaas slaagde de serie totaal niet in zijn opzet en werd deze al na één seizoen van de buis gehaald. Maar nu gaat Marvel het toch nog eens proberen.

Dat nadat Marvel Studios de Inhumans eigenlijk in Phase 3 middels een film aan de wereld wilde laten zien. De film werd geannuleerd. Maar nu horen we dat Marvel het nog eens gaat proberen, middels de serie Ms. Marvel. De bedoeling is om het verhaal van Kamala Khan, dat in de comics verbonden is aan de buitengewoon krachtige mensen, ook in de serie te koppelen aan de Inhumans.

Lees ook: Nieuws rondom aankomende Disney+ serie 'Ms. Marvel'

Twee castleden gezocht
Er worden twee castleden gezocht voor de serie die omschreven worden als Inhuman. Kamran is er een van, een latente Inhuman uit New Jersey die na blootstelling aan de Terrigen-mist, toegang krijgt tot zijn krachten en daar ook gebruik van maakt. Hij kan een krachtige vorm aannemen en energiebollen afvuren. In de comics is hij ook verbonden aan Kamala Khan als liefde.

Lees ook: 3 grote Marvel-series voor Disney+ sneller klaar dan verwacht!

We wachten nu natuurlijk nog op de formele bevestiging vanuit Marvel, dat druk werkt aan de serie voor streamingdienst Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'The Walking Dead' hint op gruwelijk lot Michonne
Series / Video/clip/featurette

Teaser 'The Walking Dead' hint op gruwelijk lot Michonne

Gaat ze het eind levend halen, net als Rick, of komt Michonne gewelddadig om het leven?

We weten dat Michonne gaat verdwijnen uit AMC's The Walking Dead. Het personage zal verdwijnen en we hopen eigenlijk dat ze nog een rol heeft in de filmreeks rond Rick Grimes. Maar een nieuwe promo schetst het beeld dat dit mogelijk niet gaat gebeuren. Sterker nog, het lijkt erop dat haar zomaar eens een gruwelijk lot te wachten kan staan.

In de promo zien we beelden van onze helden die ten strijde trekken tegen de Whisperers. En we horen Alpha die vertelt aan Judith dat ze uit de duisternis moet treden en moet zoeken naar het licht. Als we het meisje te zien krijgen, zien we dat ze er bepaald niet vrolijk uitziet; ze kijkt juist uiterst verdrietig. Zou dat erop wijzen dat Michonne de oorlog dit seizoen niet overleeft?



De eerstvolgende aflevering van de serie heeft natuurlijk al een synopsis. Onze helden moeten zien te overleven in een grot, waar ze gevangen zitten tussen de Walkers. Komen ze daar wel levend uit? En als hen dat al lukt, kunnen ze de groepen straks verenigen om mogelijk alles op te offeren en de Whisperers voor altijd het zwijgen op te leggen? Als ze dat niet doen, zal Alpha hen het zwijgen vermoedelijk opleggen.

De serie gaat zondag 23 februari weer verder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' levert meer kijkers in dan ooit
Series / Nieuws

'Doctor Who' levert meer kijkers in dan ooit

Het gaat echt niet zo lekker met wat ooit een van de populairste series was op de BBC.

De serie Doctor Who doet het slechter dan ooit. De aflevering van afgelopen zondag werd het slechtst bekeken in jaren. De aflevering Can You Hear Me trok slechts 3,81 miljoen mensen naar de BBC. Dat is 22 procent minder dan de eerste aflevering van dit twaalfde seizoen nog naar de zender trok.

Fans zijn eigenlijk vooral niet heel tevreden met dit seizoen, laten ze weten. Ze vinden dat de vrouwelijke Doctor niet genoeg ruimte krijgt en vinden dat het tijd is om haar een betere rol te geven, de scripts weer op niveau te tillen en te kiezen voor minder avonturen op Aarde en juist weer meer knotsgekke missies in de ruimte of op andere planeten.

Lees ook: Hele heftige tik voor kijkcijfers 'Doctor Who'

Dalende kijkcijfers
De kijkcijfers zijn steeds minder goed, zo blijkt. De vorige aflevering was zelfs de slechtst bekeken in dertig jaar en deze nieuwe aflevering trok er nog minder. We zetten de kijkcijfers op een rij:
Aflevering 1: Spyfall, deel 1: 4,88 miljoen kijkers
Aflevering 2: Spyfall, deel 2: 4,6 mí­ljoen kijkers
Aflevering 3: Orphan 55: 4,19 miljoen kijkers
Aflevering 4: Nikola Tesla's Night of Terror: 4,21 miljoen kijkers
Aflevering 5: Fugutive of the Judoon: 4,21 miljoen kijkers
Aflevering 6: Praxeus: 3,97 miljoen kijkers
Aflevering 7: Can You Hear Me?: 3,81 miljoen kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.