'Battlestar Galactica'-reboot krijgt zegen van vorige maker

'Battlestar Galactica'-reboot komt eraan!

De meest recente versie van de scifi-serie is inmiddels alweer bijna 20 jaar oud.

Zilko Tarici, 15 februari 2020 om 11:31

Vorig jaar september werd al bekend dat producent/bedenker Sam Esmail zich na het laatste seizoen van Mr. Robot zou gaan storten op een reboot van de succesvolle scifi-franchise Battlestar Galactica. Sindsdien hebben we er weinig over vernomen. Tot nu.
Tijdens een interview met Variety heeft Ronald D. Moore, producent van de vorige iteratie van Battlestar Galactica en Outlander laten weten dat hij met Esmail heeft gesproken over de reboot. Moore maakt zich gelukkig geen zorgen en heeft enkel lovende woorden voor Ismail. Hij zei er het volgende over:

"Sam belde me onlangs en was vol lof over onze serie, maar hij heeft me niks verteld over het verhaal van zijn nieuwe versie. Hij heeft me wel duidelijk gemaakt dat hij niet van voren af aan gaat beginnen, maar iets in hetzelfde universum als onze serie wil doen. Ik heb ook niks dan lof voor Sam; hij is een geweldige schrijver en ik ben een grote fan van Mr. Robot!"

Oneindige mogelijkheden
Gezien het enorme universum van Battlestar Galactica zijn de mogelijkheden oneindig. We zijn dan ook zeer benieuwd wat Esmail voor ons in petto heeft. Het enige dat we momenteel zeker weten, is dat de reboot wordt gemaakt voor de nieuwe streamingdienst Peacock van NBC Universal.

Bron: Variety

Lees meer over: Battlestar Galactica, Ronald D Moore, Sam Ismail, Mr Robot, Outlander

Populair nieuws