Schrijver 'The Witcher' reageert op forse kritiek

Schrijver 'The Witcher' reageert op forse kritiek

Is de serie en de franchise nou inherent racistisch, of valt het allemaal wel mee?

Jim Pedd, 19 februari 2020 om 06:00

De Poolse schrijver Andrej Sapkowski kan zich bepaald niet vinden in recente kritiek op The Witcher. Afgelopen december kwam het volledige eerste seizoen van de serie, gebaseerd op zijn boeken, online te staan. En zoals altijd, zijn er mensen die goed kijken naar de politieke en culturele implicaties en achtergrond van de serie.
Het eerste seizoen werd goed ontvangen door het brede publiek. Maar er zijn mensen die commentaar hebben op het in hun ogen verwarrende verhaal en anderen hebben commentaar op de afwijking van het bronmateriaal. Hoe dan ook, zijn er ook mensen die het hebben over het ras van mensen in de show. Sommige Nilfgaardians en Noorderlingen, worden gespeeld door mensen met een donkere huidskleur. Dat vinden fans niet helemaal te begrijpen.

Lees ook: 'The Witcher'-boeken en -games populairder dan ooit

Huidskleur niet besproken
Fans vinden het dus maar vreemd dat de slechteriken een donkere huidskleur hebben. Maar Sapkowski kan zich daar niet in vinden. “Voor zover ik mij herinner, wordt de huidskleur van mensen niet expliciet besproken in mijn boeken. Dus de makers waren helemaal vrij om daarmee te doen wat ze wilden. Ze maakten mijn blonde Zerrekanians donkerharig in de comics, omdat de makers creatieve vrijheid hadden.”

Lees ook: Netflix vindt twee nieuwe Witchers voor 'The Witcher'

Daarmee wuift hij het commentaar dus weg. Hij vindt zijn werk geen middeleeuws of slavisch verhaal, dus het hoort niet bij een specifieke cultuur. En dus vindt Sapkowski dat mensen vooral niet al te moeilijk moeten doen over deze onderwerpen.

Bron: Epic Stream

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Kritiek

Populair nieuws