search

Ons nieuws van woensdag 19 februari 2020

Disney+ komt met handige 'Star Wars' tijdslijn voor de première van 'The Clone Wars' seizoen 7
Series / Nieuws

Disney+ komt met handige 'Star Wars' tijdslijn voor de première van 'The Clone Wars' seizoen 7

Bekijk hier de handige officiële 'Star Wars' tijdlijn van Disney+.

Voordat het zevende en laatste seizoen van The Clone Wars aankomende vrijdag in première gaat op Disney+, brengt de streamingdienst een handige tijdlijn naar buiten. Op deze officiële tijdlijn zijn alle films en series die tot nu toe binnen de Star Wars franchise te zien zijn geweest op chronologische volgorde gezet.

Met alle verschillende Star Wars verhalen die er nu zijn is het soms moeilijk bij te houden, welke verhaal in welke periode valt. Op deze tijdlijn is bijvoorbeeld echter te zien dat The Clone Wars zich afspeelt in de periode tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith.

Lees ook: Gave trailer voor 'Star Wars: The Clone Wars'!

The Clone Wars
De geanimeerde Star Wars serie The Clone Wars gaat bij Disney+ zijn laatste seizoen in. Er waren eerder al vijf seizoenen totdat er een abrupt einde aan de serie kwam.

Daarna werden er echter nog een aantal losse afleveringen gereleased die ook wel bekend staan als de Lost Missions, wat nu dus als zesde seizoen wordt gezien. Nu wordt dit dus het zevende en laatste seizoen van de serie en de eerste aflevering komt aanstaande vrijdag op Disney+ te staan.



Lees ook: Deze 20 'Star Wars: Clone Wars'-afleveringen moet je gezien hebben!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
WWE-ster voor tweede seizoen 'The Mandalorian'!
Series / Nieuws

WWE-ster voor tweede seizoen 'The Mandalorian'!

WWE-ster Sasha Banks voegt zich bij de tweede reeks van deze Star Wars-serie.

WWE-ster Sasha Banks zou gecast zijn voor Disney+-serie The Mandalorian. De serie debuteerde half november vorig jaar en gold als dé grootste trekker voor de streamingdienst. Nu al rollen de camera's voor de serie en dat belooft snel wat te worden. In oktober 2020 moet de show al verder gaan, dus er is veel werk te verzetten in relatief korte tijd.

Om die reden rollen de camera's dan ook al en dat leidt tot nieuwe castleden. Sasha Banks zou nu gecast zijn, maar we weten niet hoe groot haar rol is. De dame kan in meerdere afleveringen te zien zijn, maar het kan ook zo zijn dat ze maar één keer kort te zien is. Wat het wordt, weten we niet. Wel valt op dat ze sinds begin januari niet meer te zien was in de WWE. Ze zou wegens een enkelblessure niet meer te zien zijn geweest, maar gespeculeerd wordt dat dit gewoon een dekmantel is om haar rol in de Star Wars-serie te verbergen.

Lees ook: 'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars

Tweede seizoen
De serie is dus toe aan een tweede seizoen, dat in oktober te zien zal zijn. De serie draait om een Mandalorian die tijdens een missie een kind vindt: Baby Yoda. Hij doet er vanaf dat moment alles aan om het kind te beschermen. En dat is nog best een zware taak met al die mensen die het op hem voorzien hebben.

In oktober weer te zien op Disney+!

Lees ook: Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet de Netflix-serie 'Trinkets' aan tot winkeldiefstal?
Series / Nieuws

Zet de Netflix-serie 'Trinkets' aan tot winkeldiefstal?

Twee meisjes zijn in Enschede op heterdaad betrapt toen ze een diefstaltrucje uit 'Trinkets' wilden uitproberen...

Twee meisjes zijn in Enschede betrapt toen ze wilden stelen in een winkel. Ze gebruikten daarvoor een diefstaltruc welke ze hadden gezien in de Netflix-serie Trinkets. In tegenstelling tot in de reeks pakte dat echter dus niet helemaal goed uit...

Niet alles wat je te zien krijgt in een televisieserie is waar. Twee meisjes in Enschede dachten daar waarschijnlijk anders over, maar kwamen bedrogen uit. De diefstaltruc die ze hadden gezien in Trinkets en nu zelf in de praktijk wilden toepassen bleek immers toch niet zo succesvol te zijn.

Lees ook: 3 stelende tienermeiden in nieuwe Netflix-serie 'Trinkets'

Magneet
In de reeks Trinkets hadden ze gezien dat het alarm van een winkel niet zou afgaan wanneer je een sterke magneet bij je hebt. Zo gezegd zo gedaan en de meisjes probeerden om enkele artikelen buit te maken met... jawel, de hulp van een magneet. De magneten hadden ze eerder gekocht bij een webwinkel. Toen ze het experiment probeerden bleek dat toch tegen te vallen. Het alarm van de winkel ging immers wel degelijk af en de twee werden bij de kraag gevat.

De Politie Enschede heeft op social media alvast laten optekenen dat de twee meisjes zich binnenkort mogen verantwoorden voor de rechtbank voor "diefstal in vereniging". Ze benadrukken bovendien ook dat je niets alles wat je op Netflix ziet zomaar altijd blind moet geloven...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Kingdom'-serie seizoen 2: "Overleef de dood"
Series / Nieuws

Trailer 'Kingdom'-serie seizoen 2: "Overleef de dood"

Nadat eerder al een teaser verscheen heeft Netflix nu een volledige trailer van 'Kingdom' de wereld ingestuurd...

Nadat er eerder reeds een eerste teaser verscheen voor het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse serie Kingdom is er nu een extra trailer verschenen. Deze trailer zet je terug verschillende keren op het puntje van je stoel!

Van heel wat series wordt wel eens gezegd dat ze de zombie-setting niet voldoende ruw neer weten te zetten. Dit is één van de vaakst gehoorde kritiekpunten van met name The Walking Dead. Dit kritiekpunt hoef je helemaal niet te vrezen in de Zuid-Koreaanse serie Kingdom, in tegendeel. Deze reeks heeft niet alleen één van de meest ruwe, maar tevens ook één van de meest originele zombie-settings die we ooit hebben mogen aanschouwen.

Tweede seizoen
Het eerste seizoen van Kingdom werd alvast warm onthaald en nu staat ook het tweede seizoen voor de deur. Deze moet als het goed is vanaf 13 maart op Netflix te zien zijn.

Kingdom vertelt het verhaal van Joseon welke door een epidemie verandert in de hel. Vervolgens moet kroonprins Lee Chang alles op alles zetten om het land van de ondergang te redden. In één van de reacties op Youtube naar aanleiding van het verschijnen van de trailer van het tweede seizoen vatte één van de kijkers het eigenlijk heel vattend samen "The Walking Dead lijkt na het bekijken van deze trailer net op Sesamstraat."

Wil jij ook graag de brute trailer van het tweede seizoen van Kingdom bekijken? Dat is hieronder mogelijk!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hitserie 'The Witcher' blijft héél veel kijkers trekken
Series / Nieuws

Netflix-hitserie 'The Witcher' blijft héél veel kijkers trekken

De Netflix-serie werd dan wel wisselend ontvangen, maar de The Witcher blijft heel veel kijkers trekken.

Met The Witcher heeft Netflix een ware hit te pakken. De ontvangst van de fantasyserie was misschien wat wisselend, maar de show blijft maar kijkers trekken. De serie met Henry Cavill blijft wereldwijd de best bekeken serie.

Volgens Business Insider heeft The Witcher nog altijd de meeste kijkers. Dit blijkt volgens de website uit gegevens van Parrot Analytics. Over de afgelopen 30 dagen (14 januari tot 12 februari) zou er op streamingdiensten wereldwijd de meeste vraag zijn naar de Netflix-serie.

De aandacht voor de serie zou in de States afnemen, maar buiten het Noord-Amerikaans grondgebied zou The Witcher juist nog heel veel aandacht krijgen en kijkers trekken. Ondertussen zouden de opnames voor seizoen twee zijn gestart.

Lees ook: Netflix vindt twee nieuwe Witchers voor 'The Witcher'

The Mandalorian
Al weken staat The Mandalorian van Disney+ op de tweede stek. Deze Star Wars-serie verscheen echter 1,5 maand eerder en Disney+ is slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar. Ook The Mandalorian is dus bijzonder populair.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl'-acteur in 'The Falcon and the Winter Soldier'-serie
Series / Nieuws

'Supergirl'-acteur in 'The Falcon and the Winter Soldier'-serie

De nieuwe Marvel-serie wordt in augustus dit jaar verwacht op Disney+.

Carl Lumbly (Supergirl, Doctor Sleep) is de nieuwste toevoeging aan de cast van Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier. De opnames van de Disney+-productie zijn momenteel volop in gang in de Amerikaanse stad Atlanta. In augustus worden de eerste afleveringen beschikbaar gesteld om te streamen.

Lees ook: Gave foto's 'The Falcon and the Winter Soldier' van Marvel Studios!

Lumbly speelde onlangs nog de vader van J'onn J'onzz, alias de Martian Manhunter, in CW-serie Supergirl. Zelf sprak hij daarnaast ooit de stem in van Martian Manhunter in animatieserie Justice League. De acteur was tevens te zien in series als This Is Us, Altered Carbon, NCIS: Los Angeles, The Chi en God Friended Me.

Rol nog onbekend
Marvel heeft nog niet onthuld wie Lumbly precies zal spelen in de serie, maar fans speculeren dat de doorgewinterde acteur mogelijk te zien zal zijn als Isaiah Bradley, alias de 'zwarte Captain America'. Dat personage werd in 2003 geïntroduceerd in een stripreeks met de titel Truth: Red, White & Black, waarin experimenten werden uitgevoerd op Afro-Amerikaanse soldaten.

Lees ook: Disney+ trailer voor Marvel-series 'WandaVision', 'Loki' en 'The Falcon and the Winter Soldier'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster mogelijk in 'The Witcher' seizoen 2?
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster mogelijk in 'The Witcher' seizoen 2?

Het tweede seizoen van The Witcher wordt snel ontwikkeld na het succes van seizoen 1.

De fantasyserie The Witcher is een schot in de roos voor Netflix. Nog steeds zou de serie vele kijkers naar de streamingdienst trekken en het werk is - uiteraard - gestart aan het tweede seizoen. Ook wordt er gewerkt aan een animatiefilm.

Uiteraard wordt er ook gezocht naar nieuwe acteurs die onder meer Henry Cavill versterking moet bieden. Volgens de website Redanian Intelligence zou acteur Kristofer Hivju, bekend uit Game of Thrones, in beeld zijn om aan te sluiten bij de cast voor het tweede seizoen. Hij zou de rol gaan spelen van het personage Nivellen.

Kristofer Hivju
Hivju zagen we in een aantal seizoenen van Game of Thrones als het personage Tormund Giantsbane en de Noor hij had rollen in films als The Fate of the Furious, The Thing en After Earth. Zijn personage in The Witcher wordt omschreven als "charismatisch, geestig en grappig".

Lees ook: 'The Witcher' lijkt controversieel element toch niet aan te pakken

Seizoen twee van The Witcher verschijnt naar verluidt (pas) in 2021 en dus niet eind 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze klassieke Batman-schurk bestaat in het Arrowverse
Series / Nieuws

Deze klassieke Batman-schurk bestaat in het Arrowverse

Mr. Freeze, kom er maar in! Dat hij er is, weten we nu dankzij Batwoman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Batwoman ging eerder dit jaar van start op The CW. De show is een toevoeging aan het Arrowvers een refereert regelmatig naar klassieke en bekende Batman-elementen. In de twaalfde aflevering, Take Your Choice, werd naar Mr. Freeze gerefereerd. Dat is een wel heel klassieke schurk uit de comics.

In de aflevering hadden Beth en Alice allebei last van migraine. Beiden hadden ook veel last van bloedneuzen. Dat wijst erop dat ze dood zouden gaan; het universum corrigeert dubbelgangers namelijk door letterlijk afscheid te nemen van het tweetal. Een oplossing die Luke Fox neerlegt om Kate's zussen te redden, is door Beth in te vriezen. Daarbij merkt Luke op dat Bruce "een man die daar wel van was" kende.

Lees ook: Krijgt het Arrowverse een Batman-serie?

Mr. Freeze
Daarmee is de naam van Mr. Freeze natuurlijk niet genoemd. Maar hij is wel de bekendste expert op het gebied van cryogenics in Gotham City. In Elseworlds uit 2018, bezocht Batwoman bovendien Arkham Asylum, waar Nora Fries uit de gevangenis probeerde te ontsnappen en de freezeray van haar man wilde terugstelen.

Lees ook: Dit is hoe 'Batwoman' Crisis on Infinite Earths opzet

In deze nieuwe tijdlijn, bestond Freeze dus en lijkt het erop dat hij mogelijk niet eens een schurk was, maar gewoon een bevriend persoon met Bruce.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de volgende klassieker die terugkeert op TV?
Series / Nieuws

Is dit de volgende klassieker die terugkeert op TV?

Krijgen we meer te zien van Buffy the Vampire Slayer? Steeds meer mensen hopen van wel!

In de zomer van 2018 hoorden we dat er gedacht wordt aan een reboot van Buffy the Vampire Slayer. Bedenker Joss Whedon was hier betrokken bij als uitvoerend producent. Maar nu horen we dat er gekeken wordt om de serie helemaal terug te brengen. Geen nieuwe cast dus, maar gewoon de oorspronkelijke acteurs en actrices die we in de heerlijk campy '90-serie konden zien.

Acteur Anthony Head, die te zien was als Rupert Giles (bibliothecaris van de middelbare school en in het geheim de Watcher, en vaderfiguur van Buffy Summers), vertelde aan de NY Post dat hij een terugkeer wel ziet zitten. "Ja, al zou ik niet zeker weten hoe omdat GIles een stuk ouder geworden is. Misschien als hoofd van de raad van Watchers. Maar om eerlijk te zijn, ik zou meteen terugkeren. Het heeft me echt gevormd."

Lees ook: Joss Whedon reboot 'Buffy the Vampire Slayer'

Nog altijd actueel
Er wordt nog altijd gesproken over de serie. "Fans hebben het er echt nog vaak over. Het heeft impact op meerdere generaties, dat merk je. Ik begrijp nog altijd niet hoe het komt dat we geen Emmy's kregen. Mensen vertellen me vaak hoeveel ze erbij voelden, hoe groot de betekenis van de serie voor hen was. Giles voelde voor hen vaak als een vaderfiguur, die miste in hun levens. Dat is toch buitengewoon?"

Lees ook: Niemand wil reboot 'Buffy the Vampire Slayer'

Het is nu dus wachten op het moment dat de serie terugkeert. Monica Ouwus-Green werkt intussen aan een reboot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijver 'The Witcher' reageert op forse kritiek
Series / Nieuws

Schrijver 'The Witcher' reageert op forse kritiek

Is de serie en de franchise nou inherent racistisch, of valt het allemaal wel mee?

De Poolse schrijver Andrej Sapkowski kan zich bepaald niet vinden in recente kritiek op The Witcher. Afgelopen december kwam het volledige eerste seizoen van de serie, gebaseerd op zijn boeken, online te staan. En zoals altijd, zijn er mensen die goed kijken naar de politieke en culturele implicaties en achtergrond van de serie.

Het eerste seizoen werd goed ontvangen door het brede publiek. Maar er zijn mensen die commentaar hebben op het in hun ogen verwarrende verhaal en anderen hebben commentaar op de afwijking van het bronmateriaal. Hoe dan ook, zijn er ook mensen die het hebben over het ras van mensen in de show. Sommige Nilfgaardians en Noorderlingen, worden gespeeld door mensen met een donkere huidskleur. Dat vinden fans niet helemaal te begrijpen.

Lees ook: 'The Witcher'-boeken en -games populairder dan ooit

Huidskleur niet besproken
Fans vinden het dus maar vreemd dat de slechteriken een donkere huidskleur hebben. Maar Sapkowski kan zich daar niet in vinden. "Voor zover ik mij herinner, wordt de huidskleur van mensen niet expliciet besproken in mijn boeken. Dus de makers waren helemaal vrij om daarmee te doen wat ze wilden. Ze maakten mijn blonde Zerrekanians donkerharig in de comics, omdat de makers creatieve vrijheid hadden."

Lees ook: Netflix vindt twee nieuwe Witchers voor 'The Witcher'

Daarmee wuift hij het commentaar dus weg. Hij vindt zijn werk geen middeleeuws of slavisch verhaal, dus het hoort niet bij een specifieke cultuur. En dus vindt Sapkowski dat mensen vooral niet al te moeilijk moeten doen over deze onderwerpen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.