Moorddadige motorbende 'Caloh Mogah' werkte mee aan Netflix-serie 'Dope'

Motorbende werkte mee aan Netflix-serie 'Dope'

De reeks is op vandaag nog steeds in het aanbod van de streamingdienst terug te vinden...

Geoffrey Ketels, 21 februari 2020 om 15:50

De Netflix-serie Dope staat reeds enige tijd op de streamingdienst. Nu is echter bekend geraakt dat ten minste twee leden van de beruchte motorbende 'Caloh Wagoh' hun medewerking aan de reeks zouden hebben verleend.
Onder meer de oprichter van de motorbende Caloh Magoh, namelijk Delano R. zou betrokken zijn bij de Netflix-productie Dope. In eerste instantie zou hij ook zijn medewerking hebben verleend voor het produceren van een documentaire van RTL, maar die productie werd vroegtijdig afgebroken. Niet alleen Delano R., maar ook Willem B. zou bij de Netflix-reeks betrokken zijn.

Drugswereld
In de Netflix-documentaire Dope welke dus nog altijd in het aanbod van de streamingdienst is terug te vinden brengen de makers de drugswereld in kaart. De aflevering die luistert naar de naam This isn't Miami Vice draait bijvoorbeeld rond de drugshandel in Rotterdam.

Dat enkele bendeleden hun medewerking hebben verleend aan de Netflix-reeks is opvallend. Ze zijn immers alles behalve een onbeschreven blad. Delano R. wordt er bijvoorbeeld van verdacht verschillende moordopdrachten te hebben aangenomen van Ridouan T. Deze laatste is de hoofdverdachte in de eveneens beruchte Marengo-zaak. Willem B. wordt er op zijn beurt van verdacht op z'n minst betrokken te zijn bij vier moorden.

Lees meer over: Dope, serie, Netflix

Populair nieuws