search
Door het Coronavirus kijken we meer naar Netflix en Disney+
Series / Nieuws

Door het Coronavirus kijken we meer naar Netflix en Disney+

Steeds meer mensen blijven thuis en streamen een serie of een film.

COVID-19 zorgt de ene keer voor een tegenslag, de andere keer juist voor iets positiefs. Netflix en Disney+ blijken er namelijk van te profiteren. Niet gek ook, want in sommige landen geldt het advies dat mensen zoveel mogelijk binnen blijven. En wat ga je dan doen? Juist! Streamen.

Op dit moment gaat het niet zo lekker met de filmindustrie. Producties zijn stilgelegd (bijvoorbeeld die van Mission: Impossible 7 en Falcon and the Winter Soldier) en minder mensen gaan naar de bioscopen. Dat betekent ook dat er meer mensen thuisblijven en precies dat helpt de diverse streamingdiensten die we hebben.

Meer interesse
Moody's Investor Services, dat voor investeerders marktanalyses maakt, schrijft: "Als de besmetting internationaal veel breder verspreid wordt, zullen steeds meer mensen gebruik maken van home entertainment opties, zoals Comcast en AT&T, maar ook streaming van Netflix, Disney+, Comcasts Peacock, AT&T's HBO Max en meer."

Dit had zelfs al invloed op de aandelenkoers van Netflix. Die is de afgelopen weken namelijk licht gestegen. Goed nieuws dus voor de streamingdienst, die het op dit moment moeilijk heeft met alle concurrentie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen