search

Ons nieuws van dinsdag 3 maart 2020

Door het Coronavirus kijken we meer naar Netflix en Disney+
Series / Nieuws

Door het Coronavirus kijken we meer naar Netflix en Disney+

Steeds meer mensen blijven thuis en streamen een serie of een film.

COVID-19 zorgt de ene keer voor een tegenslag, de andere keer juist voor iets positiefs. Netflix en Disney+ blijken er namelijk van te profiteren. Niet gek ook, want in sommige landen geldt het advies dat mensen zoveel mogelijk binnen blijven. En wat ga je dan doen? Juist! Streamen.

Op dit moment gaat het niet zo lekker met de filmindustrie. Producties zijn stilgelegd (bijvoorbeeld die van Mission: Impossible 7 en Falcon and the Winter Soldier) en minder mensen gaan naar de bioscopen. Dat betekent ook dat er meer mensen thuisblijven en precies dat helpt de diverse streamingdiensten die we hebben.

Meer interesse
Moody's Investor Services, dat voor investeerders marktanalyses maakt, schrijft: "Als de besmetting internationaal veel breder verspreid wordt, zullen steeds meer mensen gebruik maken van home entertainment opties, zoals Comcast en AT&T, maar ook streaming van Netflix, Disney+, Comcasts Peacock, AT&T's HBO Max en meer."

Dit had zelfs al invloed op de aandelenkoers van Netflix. Die is de afgelopen weken namelijk licht gestegen. Goed nieuws dus voor de streamingdienst, die het op dit moment moeilijk heeft met alle concurrentie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden van Thanos en Marvel-sterren in 'The Simpsons'!
Series / Posters

Eerste beelden van Thanos en Marvel-sterren in 'The Simpsons'!

Ook de regisseurs van Avengers: Infinity War en Endgame maken hun debuut in de Simpsons.

Met ondertussen 31 seizoenen en 675 is The Simpsons de langstlopende serie - animatie of niet - aller tijden. In de nieuwste aflevering wordt er een blik geworpen op het succes van Marvel.

In onderstaande clip zie je een snelle flits van de getekende Simpsons-figuurtjes The Russos Brothers, oftewel Anthony en Joe Russo. Zij waren als regisseurs verantwoordelijk voor onder meer Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.



Lees ook: 'The Simpsons' verkleden zich als Disney-personages in nieuwe teaser

En hieronder ook een promo met daarin een soort van Thanos, uiteraard de grote slechterik uit de twee Avengers-films.



Hieronder zie je ook nog een recente poster voor de aflevering. In de episode chanteert Bart Simpson de makers van superheldenfilms met de situatie dat hij heel wat details in handen krijgt over de films die gemaakt worden en pas maanden later zullen verschijnen. De aflevering werd gisterenavond uitgezonden op Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Alle vier de seizoenen van 'Costa!'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Alle vier de seizoenen van 'Costa!'

Netflix heeft in één klap alle vier de seizoenen aan haar aanbod toegevoegd...

Geoffrey Ketels
Eerder raakte al bekend dat Netflix er voor zou kiezen om de reeks Costa! aan haar aanbod toe te voegen. Wel maakte de streamingdienst nog niet bekend om hoeveel seizoenen het precies zou gaan. Daar is nu verandering in gekomen!

Vanaf gisteren, maandag 1 maart 2020 is het mogelijk om alle vier de seizoenen van Costa! te bekijken bij Netflix. De komische dramaserie van Nederlandse bodem beschikt over een absolute topcast. Enkele namen die we in de reeks zien verschijnen zijn dan ook Katja Schuurman, John Wijdenbosch, Georgina Verbaan evenals Daan Schuurmans. Ook andere bekende gezichten zoals Froukje de Both en Sylvie Meis zijn te zien in het zonnige Salou.

Proppers
Costa! is een serie die draait rond de zogenaamde "proppers" van discotheek 'Costa'. Het is hun taak om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen (voornamelijk toeristen en dan nog het liefst van allemaal mooie vrouwen) naar de discotheek worden gelokt. Heel wat mensen zijn groot geworden met deze reeks en keken dan ook best wel uit naar haar komst op Netflix. Ben je klaar voor een gezonde dosis nostalgie? Dan kan het bekijken van de vier seizoenen van Costa! op Netflix daar uiteraard perfect voor zorgen!

De serie Costa! verscheen als vervolg op de gelijknamige film uit 2001. Door de verschillende seizoenen heen werd er regelmatig afscheid genomen van enkele leden van de cast waarna hun plaatsen weer werden ingevuld door andere acteurs en actrices.

Wil jij ook graag terug die heerlijke oude tijd van Costa! herbeleven? Dan is dat dus vanaf nu mogelijk op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Max Verstappen boos om Netflix-serie 'Drive to Survive'
Series / Celebrity

Max Verstappen boos om Netflix-serie 'Drive to Survive'

De Nederlandse coureur geeft aan dat de reeks hem niet neerzet zoals hij echt is...

Geoffrey Ketels
Tot dusver verscheen er alleen maar positief nieuws over de Netflix-serie Drive to Survive. Daar komt nu verandering in. Niemand minder dan Max Verstappen heeft namelijk laten optekenen helemaal niet tevreden te zijn met de manier waarop hij in de reeks wordt neergezet.

In een recent interview met ABtalks heeft de Nederlandse Formule 1 racer Max Verstappen aangegeven niet blij te zijn met de manier waarop hij wordt neergezet in de Netflix-serie Drive to Survive. Verstappen zei daar het volgende over:

"Ik denk niet dat de reeks goed weergeeft hoe ik echt ben. Het probleem is dat producenten van zo'n reeks je altijd zo neerzetten zoals zij dat willen. Het is een serie en wat je ook zegt, ze zullen er altijd alles aan doen om er voor te zorgen dat je roekeloos lijkt te zijn. In ieder geval proberen ze er voor te zorgen dat je personage perfect past in "hun" verhaal."

Opwindend
Toen het interview verder werd gezet liet Verstappen zich verder nog het volgende ontglippen;

"De hele reeks draait om opwinding. Het moet opwindend en spannend zijn en dus positioneren ze jou precies op zo'n manier die past bij deze setting. Ze interviewen je verschillende keren en ze gebruiken woorden die je hebt gezegd op verschillende momenten en vooral in verschillende omstandigheden. Helemaal passen doet het in de praktijk dus eigenlijk nooit. Dit heb ik vanaf het begin niet leuk gevonden. Ik hou dan ook veel meer van gewoon een één op één interview met een persoon die me echt wil leren kennen zoals ik ben."

Tot slot liet Verstappen nog optekenen het idee te hebben dat de reeks hem afschildert als arrogant en afwijzend, iets wat volgens de coureur zelf in de praktijk ver van de realiteit is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kick-ass spion in eerste Afrikaanse originele Netflix serie 'Queen Sono'
Series / Nieuws

Kick-ass spion in eerste Afrikaanse originele Netflix serie 'Queen Sono'

Stoere vechtscènes, schietpartijen en auto-achtervolgingen met Afrikaanse super-spion nieuw op Netflix

Netflix zoekt zijn successen over de grens en heeft zijn eerste Afrikaanse originele serie gevonden met het spionage-drama Queen Sono. Deze is volledig door Afrikanen gemaakt, een groot deel van de cast is Afrikaans en de serie is geproduceerd met een Netflix-budget. Queen Sono zal alleen al om die redenen veel kijkers trekken. De spionage actie-serie is vanaf 28 februari wereldwijd te zien.

In de serie speelt de Zuid-Afrikaanse actrice Pearl Thusi een James Bond-achtige agent die gevaarlijke missies uitvoert. Ze is lid van een ogenschijnlijk kleine Zuid-Afrikaanse inlichtingen eenheid genaamd de Special Operations Group (SOP), die de onrealistisch taak heeft het land en het hele continent te beschermen tegen elke vorm van bedreiging, inclusief terrorisme, corruptie en Europese neo- kolonialisme.

Bekijk op instagram


Queen Sono is bekwaam met verschillende wapens, ze is mooi, sensueel, efficiënt en roekeloos, en neemt natuurlijk risico's waar haar leidinggevenden het niet mee eens zijn. Op de achtergrond worstelt ze met de moord op haar moeder, een prominente activist die werd vermoord onder mysterieuze omstandigheden toen Queen een nog een kind was.

Een andere hoofdrol is weggelegd voor het continent Afrika, want de serie toont prachtige locaties hoe de wereld zelden Afrika te zien krijgt. Queen Sono is opgenomen op 37 verschillende locaties, waaronder steden in Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia en Zanzibar.

Bekijk hier de volledige trailer:


Lees ook: Eerste Afrikaanse Netflix-Original 'Queen Sono' komt er aan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'WandaVision' nog dit jaar te zien op Disney+
Series / Nieuws

Marvel-serie 'WandaVision' nog dit jaar te zien op Disney+

De opnames voor 'WandaVision' zijn in elk geval succesvol afgerond.

Taylor Grabowsky, crewlid van Marvel-serie WandaVision, heeft via zijn Instagram-account onthuld dat de opnames van de serie officieel zijn afgerond.

Lees ook: Tom Holland wil Spider-Man in Marvel-serie 'WandaVision'!

WandaVision spelt zich af in de Jaren '50 en laat zien hoe Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een rustig leventje leiden in een Amerikaanse voorwijk. De serie combineert op unieke wijze de stijl van de klassieke sitcoms met die van het Marvel Cinematic Universe.

Kat Dennings is terug
Naast nieuwkomer Kathryn Hahn zien we in WandaVision ook de terugkeer van Kat Dennings, die in de eerste twee Thor-films de rol van Darcy Lewis speelde. Een ander bekend gezicht is Randall Park, die net als in Ant-Man and the Wasp FBI agent Jimmy Woo zal spelen.

Het is nog onbekend wanneer we WandaVision precies kunnen verwachten op Disney+, maar het is wel zeker dat het nog dit jaar zal zijn.

Lees ook: Tweeling bevestigt in foto's knotsgekke Marvel-serie 'WandaVision' van Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler gevonden voor 'Gossip Girl'-reboot!
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler gevonden voor 'Gossip Girl'-reboot!

De vraag is nu of het huidige publiek wel zit te wachten op een reboot van een vrij recente serie.

Deadline weet vandaag te melden dat Emily Alyn Lind (Code Black de hoofdrol zal spelen in de reboot van Gossip Girl, die momenteel wordt ontwikkeld voor HBO Max. Lind zal de rol spelen van Audrey, een jongedame die een langdurige relatie heeft, maar zich begint af te vragen of er niet meer is in het leven.

Net als de oorspronkelijke serie, is deze nieuwe versie gebaseerd op het gelijknamige boek van Cecily von Ziegesar. Acht jaar Nadat de originele website platging, krijgt een nieuwe generatie tieners te maken met de sociale surveillance van Gossip Girl. In deze versie zien we met name hoe sociale media de wereld in de tussenliggende jaren heeft veranderd. Het betreft overigens een miniseries die zal bestaan uit 10 afleveringen.

Link naar het verleden
Kristen Bell, die ook meedeed aan de eerdere Gossip Girl, zal de serie voorzien van een voice-over. Producenten van de serie zijn Joshua Safran, Josh Schwartz, Stephanie Savage's Fake Empire, Alloy Entertainment, Warner Bros. TV en CBS Television Studios.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende reactie op einde 'Hawaii Five-0'
Series / Nieuws

Opvallende reactie op einde 'Hawaii Five-0'

Het einde van de reeks kwam als een schok voor de fans en zo ook deze reactie...

Geoffrey Ketels
Het is alweer enige tijd geleden dat Daniel Dae Kim en Grace Park er samen voor kozen om hun tijdperk bij Hawaii Five-0 stop te zetten. Een discussie over het loon lag aan de basis van deze beslissing. Daniel Dae Kim komt nu echter met een opvallend statement.

Vrij kort nadat CBS bekend had gemaakt dat er geen nieuw seizoen meer zou komen van Hawaii Five-0 liet Daniel Dae Kim van zich horen op Twitter. Daar gaf hij zijn mening over het toch wel abrupte einde van de populaire reeks. In zijn reactie stond het volgende te lezen:

"Het cancellen van #H50 maakt me triest. Niet alleen zorgde het voor werk voor honderden mensen (en heel wat vrienden), daarnaast heeft het miljoenen opgeleverd voor de economie van het eiland. Misschien nog wel het meest van allemaal betekende de reeks ongelofelijk veel voor de mensen op Hawaii. Series komen en gaan, maar het nalatenschap van Hawaii 5-0 zal altijd blijven bestaan. #Aloha Oe."

Lees ook: 'Hawaii Five-0' stopt er na tien jaar mee

Dankbaar
Ondanks het feit dat Daniel Dae Kim niet in de beste verstandhouding de cast heeft verlaten is het wel zo dat hij altijd heeft benadrukt dankbaar te zijn voor de kans die hij met Hawaii Five-0 heeft gekregen. Toch moet het gezegd dat misschien maar weinigen hadden verwacht dat het einde van de reeks nog een dergelijke reactie zou losmaken bij de acteur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rel rond 'American Gods' loopt flink uit de hand
Series / Nieuws

Rel rond 'American Gods' loopt flink uit de hand

Het wordt eigenlijk alleen maar erger, daar achter (en steeds meer voor) de schermen.

De rel rond American Gods wordt groter en groter. Acteur Orlando Jones blijft boos op de cast en crew van de serie, die het blijkbaar eens is met zijn ontslag. Nu plaatst hij berichten van co-ster Ricky Whittle - klaarblijkelijk privéberichten, die waarschijnlijk zonder toestemming online geplaatst zijn.

Whittle laat weten dat hij zich zorgen maakt om Jones. "Ik zou graag met je in gesprek gaan over wat je echt wil en wat je nu doet met de familie," aldus Whittle. Dat was een reactie op het statement van Jones, die stelt niet terug te keren voor het derde seizoen omdat showrunner Charles Eglee vond dat het personage Mr. Nancy de verkeerde boodschap zou geven aan "zwart Amerika".

Lees ook: Rel rondom 'American Gods' breidt zich verder uit

Incompetentie en niet racisme
"Dat je de racisme-kaart gebruikt, om het huis van je vrienden af te fikken is slim, maar we weten allebei dat het gaat om incompetentie en niet om racisme. En dat wij gevangen zijn in het spervuur. We hielpen je met het incompetentie-gedeelte, maar dat je nu de racisme-kaart trekt is bullshit en dat weet je," aldus Whittle.

Jones vindt dat Whittle echter geen idee heeft over wat er nou echt speelt tussen hem en Starz en Freemantle.

Lees ook: 'American Gods' ontslaat acteur en die is nu héél boos!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar heeft Stephen Amell spijt van met einde 'Arrow'?
Series / Nieuws

Waar heeft Stephen Amell spijt van met einde 'Arrow'?

De acteur heeft spijt van één belangrijk detail in de finale van de serie.

Het laatste seizoen van Arrow is al voorbij. Het verhaal van Oliver Queen, dat het startschot voor het inmiddels immense Arrowverse van The CW vormt, is daarmee voorbij. Oliver maakte het ultieme offer en zorgde ervoor dat het universum kon blijven bestaan.

In de Crisis on Infinite Earths, moesten we eigenlijk al afscheid nemen van Oliver. Daarna eindigde zijn serie met een afscheid van het personage. Het is een mooie einde, dat ook erg goed viel bij de fans. Toch heeft acteur Stepen Amell van bepaalde keuzes spijt.

Lees ook: Kijkcijfers allerlaatste aflevering 'Arrow' dramatisch slecht

Spijt hebben
"Ik had graag een scène gehad met Colin Salom, die de rol van Walter Steele speelde. En ik zou graag een momentje met Katrina [Law], die als Nyssa te zien was, hebben gehad. Hoelang hebben we?" aldus Amell tijdens de C2E2 in Chicago. De acteur had dus vooral meer tijd willen hebben en was dolgraag met veel meer verschillende acteurs en actrices te zien geweest.

Lees ook: 'Arrow'-acteur Stephen Amell neemt afscheid van fans vooraf aan laatste aflevering

Helaas voor Amell kan dat natuurlijk niet meer. Arrow is nu voorbij en het Arrowverse gaat hard door.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' krijgt bijzondere eer van Amerikaans leger
Series / Nieuws

'The Mandalorian' krijgt bijzondere eer van Amerikaans leger

Niemand minder dan Baby Yoda krijgt een wel heel cool cadeau!

The Mandalorian is een groot succes voor Disney. Met name Baby Yoda is natuurlijk een hoogtepunt. Dat personage wist veel fans over de streep te slepen en zorgde ervoor dat ze terug bleven keren naar de serie. Bovendien zorgt de serie ervoor dat mensen een Disney+-abonnement nemen.

Baby Yoda, ofwel The Child, is natuurlijk een van de tofste personages in de serie. Zo tof, dat zelfs het Amerikaans leger er wel van houdt. En dus is een van de tanks van het leger naar Baby Yoda vernoemd. Hieronder kan je de foto van de nieuwe tank bekijken.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Mandalorian' krijgt epische lichtzwaardactie

Baby Yoda tank
Op zijn Twitter-account, plaatste het Amerikaans leger een foto van een reeks tanks. Een daarvan heeft de naam Baby Yoda gekregen. Je zou ergens denken dat dit misschien wat ver gaat, maar onderschat natuurlijk nooit de waarde van pop culture in de Verenigde Staten. Hieronder de foto, inclusief het bericht dat op Twitter verscheen:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Whisperer War gaat los in promo 'The Walking Dead'
Series / Video/clip/featurette

De Whisperer War gaat los in promo 'The Walking Dead'

De gewapende strijd begint en is meteen kei en dan ook echt keihard.

Het is oorlog in de nieuwe promo voor The Walking Dead. We zien dat Hilltop er klaar mee is en de gewapende strijd aanbindt met de Whisperers. Morning Star wordt daarmee nog een interessante aflevering, die komende zondag te zien zal zijn.

In de aflevering wordt Hilltop afgesneden van de bondgenoten in Alexandria. Daarop besluiten Alpha en haar kompanen om de aanval te lanceren. Ze maken immers nog best wel kans om met behulp van hun Walker-leger Hilltop omver te werpen en daarmee een belangrijke bondgenoot van Alexandria weg te vagen.

Epische strijd
De Whisperer War staat daarmee op het punt om los te breken. We weten van statements van diverse castleden dat er een epische en hele grootschalige strijd aan zit te komen. Daarbij zullen we onder meer vlammende pijlen zien vliegen en natuurlijk ook ontzettend veel zombies die echt wel zin hebben in een hapje warm mensenvlees.

De Whisperer War gaat snel weer verder, want zondag is er weer een nieuwe aflevering!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.