Content op Disney+ niet aantrekkelijk genoeg voor volwassenen?

Disney+ content niet interessant voor volwassenen?

Vooral het zogenaamde PG-label lijkt er voor te gaan zorgen dat Disney+ voor volwassenen niet interessant is...

Geoffrey Ketels, 8 maart 2020 om 14:03

In vergelijking met andere streamingdiensten zoals Netflix en Apple TV+ heeft Disney+ een belangrijk extra aandachtspunt om rekening mee te houden, namelijk het zogenaamde PG label. Dit label zou er zomaar voor kunnen zorgen dat de streamingdienst niet aantrekkelijk is voor volwassenen.
In eerste instantie is Disney+ een streamingdienst welke zich met haar aanbod wil focussen op kinderen. Om dit te kunnen doen dient ze rekening te houden met het zogenaamde PG label. Dit label brengt (logischerwijs) de nodige beperkingen met zich mee op vlak van alcohol, geweld en sexualiteit. Op zich is dit heel logisch ware het niet dat dit er voor zorgt dat het aanbod voor volwassenen heel wat minder interessant dreigt te worden.

Hulu
Uiteraard heeft Disney op dit vlak nog een troef achter de hand onder de vorm van streamingdienst Hulu. Verschillende producties werden dan ook inmiddels van Disney+ naar Hulu verhuisd. Op moment van schrijven is Hulu in Nederland en België helaas (zonder VPN) nog niet te bekijken. Wellicht dat daar volgend jaar echter verandering in zal komen. Eerder raakte namelijk reeds bekend dat men volgend jaar wil beginnen met de uitrol van Hulu in Europa.

Dat het PG-label ook projecten blijkt te raken die in eerste instantie wel voor kinderen of jongeren zijn bedoeld is dan weer een opvallend. Zelfs de hitserie Lizzie McGuire lijkt op dit moment immers op weg te zijn naar Hulu en zal dus wellicht niet op Disney+ verschijnen.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, Lizzie McGuire, serie, series, Hulu, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws