search
'Game of Thrones' acteur Max van Sydow overleden
Series / Nieuws

'Game of Thrones' acteur Max van Sydow overleden

De bekende acteur heeft er een werkelijk geweldige carrière opzitten...

Geoffrey Ketels
Acteur Max von Sydow, bekend omwille van zijn rollen in Game of Thrones en The Exorcist is gisteren op 90-jarige leeftijd overleden. Het bericht van zijn overlijden werd de wereld ingestuurd via de woordvoerder van de acteur.

Von Sydow heeft er een geweldige carrière opzitten. Hij was dan ook zomaar even 65 jaar op zowel het grote als het kleine scherm te zien. Zijn echte doorbraak vond evenwel plaats in het jaar 1957. Toen kreeg von Sydow namelijk de hoofdrol toegekend in de film The Seventh Seal. Later zou hij in de jaren zeventig en tachtig ook nog te zien zijn in The Exorcist evenals Flash Gordon. Ook in de James Bond film Never Say Never Again was de Franse acteur te zien.

Star Wars en Game of Thrones
Bij de jongere kijkers is von Sydow vooral bekend omwille van diens verschijning in de film Star Wars: The Force Awakens evenals in de reeks Game of Thrones. In deze laatste speelde hij de rol van de 'Three-Eyed Raven'. In The Force Awakens was hij te zien in de rol van Lor San Tekka.

De acteur trouwde in het jaar 1997 met Catherine Brelet. Eerder was hij reeds getrouwd met actrice Christina Olin. Von Sydow laat vier zonen na.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen